Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > CITROEN > Masina mea Citroen

Reply

Thread Tools
Old 21-07-08, 19:56   #76
razzwan
Opel Driver

Stage 5

razzwan's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: citroen cx in restaurare

n-ai stiut tu cum sa vb cu ei ....
razzwan is offline   Reply With Quote
Old 21-07-08, 22:47   #77
avolocaru

Stage 4

avolocaru's Avatar

Mda, poate! sunt satul de miloaga.
avolocaru is offline   Reply With Quote
Old 22-07-08, 00:03   #78
razzwan
Opel Driver

Stage 5

razzwan's Avatar

Member of:
[Opel]

depinde de suntetul care il face ... daca era nesemnificativ il mai si injurai ....
razzwan is offline   Reply With Quote
Old 22-07-08, 01:12   #79
florin_cars
Old School Cars

Stage 5

florin_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]

ma', da', o dati grav in offtopic
florin_cars is offline   Reply With Quote
Old 22-07-08, 08:36   #80
avolocaru

Stage 4

avolocaru's Avatar

Da, "am sori"! Daca im vin piesele, saptamana asta ar trebui sa termin si eu puntea de Nissan. O sa am si eu multe poze
Old 22-07-08, 20:23   #81
dj01fad

Stage 5

nu-i bai de offtopic :P... dar sa nu va prind cu politica ?!

in legatura cu rar... pot sa ii fac ce vreau masinii ca tot rezolv , dar mai mult nu spun
daca nu aveam clima la masina, ii puneam intercooler de a4 sau de passat tdi v6....da nu stric clima pt asta. oricum, cine crezi ca o sa se uite ca am eu 2 intercoolere in loc de unul? sau cine o sa imi masoare presiunea sa vada ca nu mai e 0,9 si ca este 1.4? nu stau aia de asa ceva. pt ei tre sa arate bine, sa fie ok la serii, sa nu fie improvizatii de 2 lei si sa fie legata la articulatii... in rest... nimic.
in legatura cu sudurile... ce nu iti place la ele? ca e autogen? doar nu o sa tin 100 de ani masina. 3-4-5, ca oricum merg zilnic cu ea si o sa cada tehnic in cativa ani destul de grav. oricum, daca le-ai fi vazut pe viu, nu cred ca ai mai avea ce sa spui ca nu iti plac. a fost polizata peste tot, de nici nu prea iti dai seama de suduri. cand o sa cada foarte rau, o sa am alta deja refacuta , si asa am avut vreo 9-10 pana acum, si asta nu e singura pe care am refacut-o.
citroen xantia 3.0 V6 activa '97
dj01fad is offline   Reply With Quote
Old 22-07-08, 21:57   #82
avolocaru

Stage 4

avolocaru's Avatar

Ho bre! nu sari asa, nu-mi plac sudurile si gata. Nu conteaza ca le-ai polizat. O sudura prost facuta tot prost facuta ramane chiar si polizata. Eu sunt mai tipicar si nu-mi plac improvizatiile sau carpelile. O lucrare de caroserie si o vopsea trebuie sa tina cel putin 5 ani. Daca vrei sa o vinzi, atunci noul proprietar trebuie sa fie in cunostinta de cauza cu ce reparatii ai facut. Initial am avut impresia ca esti pasionat de modelul masinii si ca tii la tot ce faci. Inteleg ca este a "x"-a masina reparata si vanduta. Prin urmare este vorba de o meserie. Atunci este oarecum normal sa conteze mai putin calitatea. O calitate mai buna inseamna pret mai mare=> vanzari mai scazute.
Old 23-07-08, 00:41   #83
dj01fad

Stage 5

ai inteles gresit )
este al 9-lea sau al 10-lea cx, si pana cum nu am vandut niciunul, le-am taiat pe toate. ma refer la cele care am renuntat sa le folosesc =)). intre timp, in afara de cx-uri am mai avut si alte masini pe care le-am vandut, dar, la alea nu am facut sub nici o forma asa ceva... cum au venit asa s-au dus. cu astea e ceva mai special.
sunt foarte pasionat, ca altfel nu mai bagam atata sac de bani, dar, dupa cum ai spus si tu, sa tina 5 ani si sunt multumit, si intre timp imi fac alta. de prin 98 ma joc cu asemenea masini, asa ca e cam pasiune. pe asta albastra am facut-o foarte bine, tehnic este ireprosabila, motorul nou, doar caroseria este facuta cu suduri. DAR, sunt pe cale sa pun mana pe o caroserie aproape perfecta, nelovita, cu foarte foarte putina rugina, si aia fara strapungere. iti dai seama ca o bibilesc, vopsesc, si mut totul de pe asta nu?
Old 23-07-08, 02:12   #84
florin_cars
Old School Cars

Stage 5

florin_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]

e nebun dom'le..nebun
Old 23-07-08, 09:07   #85
avolocaru

Stage 4

avolocaru's Avatar

OK foarte frumos, atunci e altceva. Ar fi bine sa incerci sa faci un site. Daca s-ar gasi cate un pasionat pt fiecare marca sa faca un site ar fi foarte interesant. Succes!
Old 23-07-08, 10:48   #86
nel34

Stage 5

Ai sudat-o cu autogenul?
nel34 is offline   Reply With Quote
Old 23-07-08, 13:40   #87
dj01fad

Stage 5

da, dar s-a folosit o tehnica mai smechera... sarma nu s-a folosit deloc, tabla folosita a fost de fapt un plafon de cx si o usa sau 2, iar petecele au fost taiate la fix si s-au sudat buza in buza... in 90% din locuri s-a polizat si s-a dat cu zinc, dar, pe interiorul pragurilor unde nu s-a putut face asa ceva... s-a improscat cu ceara.
Old 24-07-08, 13:08   #88
florin_cars
Old School Cars

Stage 5

florin_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]

...de albine importate din China, aduse via Rusia cu avion englezesc pilotat de chiloti americani
Old 26-07-08, 15:06   #89
dj01fad

Stage 5

imachetata de indieni, in ateliere evreiesti, cu conturi in banci elvetiene, etc etc
Old 27-07-08, 21:49   #90
avolocaru

Stage 4

avolocaru's Avatar

Mda, problema sudurilor este foarte complicata mai ales ca electrodul folosit trebuie sa fie din acelasi material sau dintr-un material compatibil. "Compatibil" nu inseamna ca la tabla de otel trebuie sa folosesti tot un electrod de otel, este mai mult decat atat pentru ca otelurile sunt de foarte multe tipuri. Chiar si cu un electrod potrivit punctul de sudura reprezinta o imperfectiune in material si deci un punct vulnerabil la coroziune. Am auzit ca ar fi aparut masinile cu elemente de caroserie lipite, adica fara suduri in puncte. Acum depinde cat vrei sa tina taba. Oricum oricat de bine ar fi sudata o caroserie tot are nevoie de o intretinere periodica.
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -