05-07-06, 15:42
|
|
Stage 1
|
Am un Citroen Visa si nu stiu cum sa il tunez
Am un Citroen Visa 1.4 86 cp si nu stiu ce tuning sa ii fac sa nu iasa taranesc da-ti-mi si mie cateva idei pls
|
|
|
10-07-06, 08:42
|
|
Stage 5
Member of: [Old School Cars]
|
Re: Am un Citroen Visa si nu stiu cum sa il tunez
pai depinde ce vrei sa modifici la el
|
|
|
10-07-06, 10:05
|
|
Stage 1
|
Vad k si u ai unul.Nu stiu cum sa ii fac alte spoilere sau unde gasesc,sau ce se potrivesc.Si daca ii pun jenti mai late imi va atinge de contraaripa in spate?La motor nu stiu ce sa ii fac sa fuga mai tare.Da-mi pls cateva idei.
|
|
|
10-07-06, 10:26
|
|
Stage 5
|
Ai mare grija cu spoilerele, multi proprietari de Oltcit si l-au impodobit cu niste kitschuri imense demne de concursul Red Bull Flugtag (cu un mic amendament: nu-l fac sa zboare ) Mai bine fara decat cu vreo porcarie
Eu unul i-as face din fibra, la un atelier unde-ti lucreaza ce vrei tu, nu cu matrite gata facute, un spoiler discret in stil Porsche 911 post-1972:
http://www.idee.demon.nl
As combina spoilerul cu o masca de radiator din fibra, tot custom (nu oribilitatea pe care o aveau Oltciturile din 1995!!), dar "plata", aerodinamica, eliminand nasul in stil Lego al unui Visa de serie, si care sa se imbine cu bara fata si spoilerul intr-o bucata (vezi poza cu Porsche 911). Ideea e sa iasa ceva care sa para facut de fabrica, sa nu arate ca o lada de piese disparate imbinate cum s-a nimerit.
La motor nu cred ca poti face prea multe fara un buget serios, dar ar merge:
- cresterea compresiei. La Oltcit se putea face montand chiulasa de 1100cc pe bloc de 1300cc, raportul de compresie trecea de 11:1. Vezi la celalalte motoare de Visa, ce se poate combina
- introducerea de supape cat mai mari posibil
- 2 sau 4 carburatoare Weber sau Dellorto cu mecanismul de actionare custom
- pompa de ulei cu debit marit si alta fulie la ventilator pentru o turatie mai mare si racire mai buna
~Nautilus
|
|
|
10-07-06, 11:05
|
|
Stage 5
|
niste poze mai vechi cu mashina mea. Sper sa iti dea cateva idei. pai aripa din spate o tai. apropo in ce orash stai?
|
|
|
10-07-06, 11:39
|
|
Stage 5
|
De ce sa taie aripa? daca janta intra fara sa "frece", ar trebui chiar prelungita aripa in jos, cu un capac (tot fibra) care sa acopere roata pana la marginea caroseriei, pentru o aerodinamica mai buna
Masina are spatele mai ingust decat fatza, in genul rudei ei apropiate Oltcit, daca-i pui jante late care sa iasa in afara caroseriei ii strici complet linia, o sa arate ca o... ghiciti voi ce, ca ma cenzureaza aici trebuie exact opusul, jante late dar ff concave, care sa intre mai mult in interior, in limbaj tehnic jante cu un offset pozitiv foarte mare
http://www.1010tires.com/tech.asp?type=wheels
~Nautilus
|
|
|
10-07-06, 11:43
|
|
Stage 5
|
vreausa iti spun ca te inseli. mashina cu jantele "iesite din caroserie" arata mult mai agresiva si mai lata. daca te uiti din spate nu mai arata ca un dulap.
|
|
|
15-07-06, 00:53
|
|
Fiat Driver
Stage 5
Member of: [Fiat] [VW]
|
in primul rand jos cu farurile de dacie de pe ea ... pune ceva mai frumos, eventual treci pe la SmokeDesign daca ai ceva bani ca sa iti faca un kit unic ... ceva frumos de bun gust
|
16-07-06, 02:06
|
|
Stage 1
|
Imi place Visa ta Claudius,nu as vrea sa ii tai aripile pe spate,ma gandesc k daca ii pun niste jante ceva mai late sa nu atinga de contraaripa,sunt din bucuresti,tu?Nautilus,ai dreptate,ar mai merge sa unesc spoilerul fata cu capota dar nu stiu cum ar prinde.Ea fuge destul de bine pentru varsta ei,ma gandeam la o turbina,dar nu stiu daca rezista motorul.
|
|
|
25-07-06, 03:13
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Kraks
Imi place Visa ta Claudius,nu as vrea sa ii tai aripile pe spate,ma gandesc k daca ii pun niste jante ceva mai late sa nu atinga de contraaripa,sunt din bucuresti,tu?Nautilus,ai dreptate,ar mai merge sa unesc spoilerul fata cu capota dar nu stiu cum ar prinde.Ea fuge destul de bine pentru varsta ei,ma gandeam la o turbina,dar nu stiu daca rezista motorul.
|
Nu rezista. E racit cu aer, deci merge "cald" iar turbo produce temperaturi si mai mari, e boxer si la turbo iti trebuie sa aduci toate 4 conductele de evacuare in acelasi loc(strici complet racirea si incalzirea pe timp de iarna), are compresia mare si trebuie decomprimat ca sa mearga fara detonatii. Orice instalatie turbo profesionala care sa inlature toate dezavantajele costa cateva mii de euro. Vrei supraalimentare, pui compresor (de la Mastertuner sau de la ce furnizor vrei tu)
In locul tau, as recurge la "tuningul clasic" pentru marirea puterii, investind banii pe care ai fi vrut sa-i dai pe turbo intr-un ax cu came pentru curse, fie de la un tuner occidental fie fabricat la noi pe comanda. Cum spuneam mai sus, maresti si compresia, pui cele mai mari supape care intra in chiulasa, 2 sau 4 carburatoare, echilibrezi vilbrochenul si volanta la Baneasa ca sa poata functiona la turatii ff mari.... si te alegi cu o motocicleta pe 4 roti care mananca Renault 5 GTT la micul dejun si Ursuleti la pranz
~Nautilus
|
|
|
25-07-06, 03:17
|
|
Stage 1
|
Are racirea pe apa,nu este identic cu cel de oltcit.Spune-mi te rog un site,ceva sa ma uit de compresor si da-mi te rog adresa celor din baneasa
|
|
|
25-07-06, 09:49
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Kraks
Are racirea pe apa,nu este identic cu cel de oltcit.Spune-mi te rog un site,ceva sa ma uit de compresor si da-mi te rog adresa celor din baneasa
|
http://www.mastertuner.ro/ sau da-i un PM lui Zbuciumus
Service-ul de la Baneasa e peste drum de Romaero, si au un atelier de strungarie in care se rectifica vilbrochene, volante si alte piese in miscare. Vilbrochenul si volata se echilibreaza numai impreuna.
~Nautilus
|
|
|
25-07-06, 09:58
|
|
Stage 5
|
si cam care este pretul pt un compresor?
|
|
|
25-07-06, 12:22
|
|
Stage 5
|
Cam egal cu al unui Citroen Visa in stare de functionare dar mai mic decat al unui turbo
~Nautilus
|
|
|
02-08-06, 00:31
|
|
Stage 1
|
da-mi te rog id-ul tau de mess.cei de la mastertuning iti si monteaza compresorul?cam cati cai ii da?
|
|
|
|
|