Go Back   Forum 4Tuning > www.4tuning.ro > ARHIVA > Arhiva evenimente

Reply

Thread Tools
Old 26-02-08, 16:39   #211
STIprdr
Dream Squad Member

Stage 4

STIprdr's Avatar

Member of:
[Dream Squad]
[Honda]
Default Re: VTM insane cup 24.02.2008 CRAIOVA !

nu... nu am spus asta... din ce am auzit eu acel megane avea 240cp... daca e adevarat sau nu asta nu pot zice... oricum cel mai probabil nu a fortat la maxim pilotul meganeului daca este adevarata puterea...

Last edited by STIprdr; 26-02-08 at 16:42.
STIprdr is offline   Reply With Quote
Old 26-02-08, 17:06   #212
Transporter77

Stage 2

Transporter77's Avatar

Are cineva o lista completa cu numele participantilor, masinile si timpii scosi ?

Last edited by Transporter77; 26-02-08 at 17:08.
Transporter77 is offline   Reply With Quote
Old 26-02-08, 17:32   #213
Vialy

Vicepresedinte Insane Racers

Stage 5

Vialy's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[INSANE RACERS]

Presa e libera sa scrie ce vrea ..... dar daca e atat de imbecila si atat de incapabila si mai ales atat de rau voitoare sa faca un asemenea reportaj ... e treaba lor !

multumesc celor care au fost prezenti la cursa , acestia sunt in masura sa spuna cum li s-a parut cursa !

pro tv : este o tv de scandal , ei se bazeaza pe crime/violuri/accidente/certuri/sex/conflicte de orice gen .... asta e moto lor !
Old 26-02-08, 18:15   #214
VioV

Stock

Quote:
Originally Posted by STIprdr View Post
nu... nu am spus asta... din ce am auzit eu acel megane avea 240cp... daca e adevarat sau nu asta nu pot zice... oricum cel mai probabil nu a fortat la maxim pilotul meganeului daca este adevarata puterea...
Ce bine ar fi pentru Marius Enulescu daca masina ar avea 240CP...Ar insemna vreo 80CP peste ce are acum. Eu ii sunt si prieten vechi, cand pot il ajut si financiar, si tehnic, si pot sa-ti spun chestiile de baza despre masina. Este un Megane preparat de Renault Sport pentru circuitele de viteza, are sasiul nr.171, este un motor 2,0 16V derivat din cel cu cod DAOH serie de 147CP, iar acesta de pe masina are in fisa de omologare 163 CP. Nu sunt convins ca acum mai este toata herghelia sub capota, masina a alergat doua sezoane in CN-CVCR condusa de Nicu Popescu, iar de anul trecut a luat-o Marius, care a facut cu ea si etapele de la Ranca si cele de la Rasnov. Singurul lucru schimbat la masina(de vechiul proprietar) este grupul conic scurt, fata de cel original care era pt.circuit.In rest, masina nu a suferit nici o modificare,nici o reparatie, nu ne pricepem sa umblam in electronica ei, asa ca de unde 240 CP? Pe margine se speculeaza multe, dar esentialul-mai rar. Marius este vicecampion national la VTM in 1998, fosta clasa H4, motoare pana in 2000cmc,(Opel Kadett) clasa batuta in acel an de nenea Werner Hirschvogel, mentorul de la Resita.
In concluzie, cand analizezi rezultatele, analizeaza masina, dar si talentul, munca si experienta pilotului. Sunt convins ca Titi Aur cu un trabant de serie ar fi venit in jumatea clasamentului.Cine ne poate ajuta cu 80 CP la masina, este binevenit. Multumim.
VioV is offline   Reply With Quote
Old 26-02-08, 19:05   #215
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Dau dreptate lui VioV, si eu cred ca avea motor orig, sau cel putin din fabrica toate masinile RS cup vin cu motoare standard fara tuning, numai evacuare si filtru primesc (asta ca o reclama "ascunsa" cat de fiabile sunt aceste motoare).

In schimb, ceva ce ma intereseaza foarte mult si nu gasesc pe nimeni care sa ma ajute.
Imi trebue lista cu conditi de omologare a unei masini pentru cursa (VTM, Rally). Daca bine stiu omologarea ACR face in Bucuresti. Daca are cineva in format electonic astept si sunt dator cu o bere, daca numai xerocopie, platesc transportul, inclusiv daca apar ceva costuri suplimentare.
Hexer is offline   Reply With Quote
Old 26-02-08, 19:42   #216
VioV

Stock

Hexer, incearca la fras.ro sectiunea regulamente tehnice.In principiu, iti trebuie rollbar omologat, scaun omologat, hamuri omologate, instinctor omologat, intreupatoare generale interior si exterior, sigurante capota si haion,combinezon ignifug, casca,manusi,ghete samd.Cat despre omologarea de grupa (N,A sau N), vezi la fia.com
Old 26-02-08, 19:44   #217
VioV

Stock

Am vrut sa zic N,A sau H.Ai naibi ochelari...
Old 26-02-08, 19:46   #218
VioV

Stock

Cat despre omologare, vezi unde vrei sa te dai:la FRAS sau ACR, fiecare cu comisia lui, si nu se prea inghit, din pacate...
Old 26-02-08, 20:08   #219
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Quote:
Originally Posted by VioV View Post
Hexer, incearca la fras.ro sectiunea regulamente tehnice.In principiu, iti trebuie rollbar omologat, scaun omologat, hamuri omologate, instinctor omologat, intreupatoare generale interior si exterior, sigurante capota si haion,combinezon ignifug, casca,manusi,ghete samd.Cat despre omologarea de grupa (N,A sau N), vezi la fia.com
Asa in general stiu si eu. Partea cu incaltaminte nu ma priveste, vreu numia masina sa fie omolog, astfel incat pot sa merg la RAR si sa inscriu in circulatie
Deci romani se bazeaza pe regulament FIA, nu au a lor scris...

Eventual daca putem vorbi prin mess asi multimi toate informatiile.
Hexer is offline   Reply With Quote
Old 26-02-08, 20:55   #220
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]

Niciodata sa nu credeti puterile din fisele de omologare.
Nimic mai fals!
Habar cine a fost cu meganul si nici ce putere are dar 163 e mult prea putin.
Masina standard are 150cp.
Fara evacuare, cu admisie, un soft bun si face pt strada cca 180 daca nu mai bine, mai pui o cutie ok cu rapoarte lungi jos , scurte sus si LSD, suspensie, rigidizare, minus kg...
Cronometrarea de la bord cu cea reala nu trebuie comparata.
Startul s-a dat cum?

SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 26-02-08, 21:45   #221
bobby_gsi2
Opel Driver

Stage 5

bobby_gsi2's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Referitor la Megane cred ca multa lume a vazut diferenta dintre Ranca si Brasov anul trecut. Din unele surse am auzit ca i-ar fi pus axele "care trebuie" . Faza cu 163 de cai mi se pare chiar absurda, cu toate ca si cutia conteaza f mult......dar sa fim seriosi......masina aia chiar credeti ca impinge cu 163 de cai? Nu stiu de ce se incearca minimalizarea puterii masinii (sau poate asta e puterea ei si noi necunoscatorii credem ce auzim de la alti "cunoscatori") . Pun pariu ca peste un an daca masina se scoate la vanzare puterea ei creste brusc la peste 200 de cai . Oricum nu inteleg de ce atata tam tam.....masina este de curse si a concurat cu majoritatea masinilor de strada....numai cutia sa o fi avut schimbata si tot se vedea diferenta.
Sebastian startul s-a dat "la mana"......cine stie cum au fost sincronizate cronometrele.

2,0 MPI.......109 iepe si shase cai frumosi
bobby_gsi2 is offline   Reply With Quote
Old 26-02-08, 22:34   #222
VioV

Stock

Fiecare este liber sa creada ce vrea.Sebastian spune ,,fara evacuare'', ca fapt divers,cand mai vezi masina asta sa te uiti ca are si catalizatorul montat si linia de tobe, dar nu de serie.Fisa de omologare este din Germania, daca nu credem nici in asta, in ce sa credem?La motorul asta nu s-a umblat in Romania, asta inseamna de aproape patru ani, probabil acum vom schimba kitul de distributie, care este cel de pe motorul de 147 CP. Este adevarat, caroseria este mai usoara, suspensiile sport, cv secventiala si foarte scurta-viteza maxima este de 160 km/ora ,,la blana''. In rest, sunteti liberi sa credeti ce vreti, masina are acceleratii foarte bune si nu viteze de varf ridicate.
Si nu uitati de experienta bunicica a pilotului.
Old 26-02-08, 23:10   #223
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]

Un fel de Ono al Tgjiului?
Glumesc, dar vreau sa spun ca nici la wrc puterea nu e declarata real spun 300cp dar masinile se duc spre 400 mai nou.
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 27-02-08, 00:28   #224
VioV

Stock

Quote:
Originally Posted by SEBASTIAN View Post
Un fel de Ono al Tgjiului?
Glumesc, dar vreau sa spun ca nici la wrc puterea nu e declarata real spun 300cp dar masinile se duc spre 400 mai nou.
Sebastian, eu cred totusi ca wrc are 300 CP, prea se masoara acolo totul la mm.Adu-ti aminte acum vreo 2-3 ani cand a fost descalificat Solberg (parca) fiindca pompa de apa nu era conforma cu omologarea. Cat despre Marius, pe langa faptul ca este pilot adevarat si un foarte bun mecanic, il cam cunoaste tot orasul.Cat despre postul lui bobby gsi cu Ranca si Brasov, n-am inteles: la Ranca a mers f.bine, cu rezultat bun, iar la Rasnov a mers mai slab.Si Rasnov a fost dupa Ranca.A schimbat ,,axele bune'' dupa Ranca? Sa fim seriosi, singurele schimburi la motor au fost uleiul, filtrele si bujiile.Atat.
Old 27-02-08, 00:32   #225
VioV

Stock

Bobby gsi, sa nu faci confuzie intre meganul lui marius si cel al lui dan luncan...
- Copyright 2025 4Tuning -