| Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci. |
15-08-05, 21:45
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
tuning motor.
tot se vorbeste pe aici de usurari volante... usurari pistoane.. si tot felu de modificari la motor... dar sa mor... nimik concret  as dori si eu un nr de tel.. al cuiva care se pricepe la asa ceva... daka ma poate ajuta cineva... contact me pls... motor oltcit 1.3
|
15-08-05, 23:16
|
|
 Stage 5
Member of: [FORD]
|
usurezi volanata la strung.dar cum o ekilbrezi?singura masina de ekilibrat pe care am gasit-o ducea la 1500rpm.
usurezi biela...hm...de unde sa-i iei ca sa nu-i afectezi rezistenta si sa nu se strambe la 5000rpm?poate doar sa o lustruiesti,sa-i elimini asperitatile si se mai usureaza dar nesemnificativ.
pistoanele......unii zic sa le scobesti putin in cap,dar se mareste camera de ardere si pierzi din compresie.doar sa contracarezi fenomenul plenizand kiulasa,dar daca o sa-ti loveasca supapele in marginea pistonului? ii poti lua din fusta insa nu stiu cum reactioneaza la temperaturile mari ulterior.
ca o concluzie, ce te framanta pe tine a ros si roade multa lume-inclusiv eu,dar esenta e ca tot ce usurezi trebuie sa echilibrezi ulterior si sa tii cont de rezistenta piesei.
volantele usoare folosite la masinile tari nu sunt usurate ci sunt fabricate din aliaje usoare,la fel si pistoanele.daca usurezi volanta tre sa umbli la arbore,sa-l \"aranjezi\"si pe el(si sa-l reekilibrezi,bine-nteles).
din ce am gasit pe forum am inteles ca este un \"maniak\"care a facut modificarile in cauza si au dat roade,si mai mult,pe o dacie.
|
|
16-08-05, 01:24
|
|
 Stage 5
Member of: [Crazy Drivers] [PARTICIPANT CURSE]
|
dar la motoare de generatie mai noua sigur lucrurile devin mai complicate .
la o dacie nu ai mult de pierdut .. faci praf un motor 30 mil. si ai motor nou.
la un bmw mai nou ai facut praf motoru de unde-l iei si-n cati bani cu tot cu electronica?

la motoarele cu cilindrii in V oare n-o fi mai greu de echilibrat ?
|
|
17-08-05, 14:26
|
|
 Stage 5
|
Volanta din aliaj usor? N-am auzit si cam contravine ideii de \"volant\", am vz in schimb usurate. Oricum la Oltcit nu merita, costul va fi mai mare decat valoarea, iar castigul nesemnificativ. Pistonul se scobeste in interior si tre' sa fii atent cat il subtiezi sa nu se gaureasca, fusta n-are treaba cu caldura, iar la biela are o greutate in picior (la capatul mare) care se polizeaza. La pistoane si biele e suficient un cantar de precizie, cu volanta e mai greu. Bine centrata, se poate strunji si in principiu nu apar dezechilibre mari, dar tre' subtiata cu bun simt si nu unde calca discul! Ideea e ca nu creste puterea ci doar repriza micsorandu-se inertia si va merge neregulat la ralenti. Poate ti-ar face Cornel Caprita - fost alergator, are service super dotat pe str V. Plesoianu, vis-a-vis de Pta Domenii - dar la scoruri hyper (ia cam 1000 RON pt o alezare de bloc sau revizie de chiulasa)! Masina de echilibrat insa nu stiu sa aiba.
|
|
|
17-08-05, 14:29
|
|
 Stage 5
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"HolySoul\"
dar la motoare de generatie mai noua sigur lucrurile devin mai complicate .
la o dacie nu ai mult de pierdut .. faci praf un motor 30 mil. si ai motor nou.
la un bmw mai nou ai facut praf motoru de unde-l iei si-n cati bani cu tot cu electronica?

la motoarele cu cilindrii in V oare n-o fi mai greu de echilibrat ?
|
Oricum daca \"scoate piciorul\" nu se buleste electronica, doar niste senzori. V-ul nu vad nu se echilibreaza mai greu, e la fel de greu ca la linie
|
|
|
17-08-05, 17:09
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA]
|
Se poate usura, echilibra, si LUSTRUII (lucru foarte important) absolut toate piesele in miscare din motor. Exista masina de echilibrat dinamica, se pot face arbori cotiti, tot ce vreti. Preturile sunt pe masura pentru o operatia atat de delicate cum este echilibrarea.
Idee e ca se poate face orice numai bani sa aveti, ca la teorie se pricepe ( mai mult sau mai putin) toata lumea
|
|
|
17-08-05, 20:08
|
|
 Stage 5
|
el e \"maniaku'\" de care spuneam.....
|
|
|
18-08-05, 15:30
|
|
|
Road Runners Member
Stage 3
Member of: [RR] [2 Roti]
|
Am o  pt un cunoscator.
De mai multa vreme ma roade ideea \"turnarii\" unui bloc motor pt masina,+chiuloasa, care sa aibe caracteristicile unui motor de motocicleta de viteza, adica pistoane usoare de diametru mare, vibrochen pentru turatie (sa fie cursa mica la piston), 4-5 supape pe cilindru, injectzie, supraalimentare, ma rog, in general chestii clasice, fara prea multe cipuri. Un motor care sa lucreze pe la 15-20.000 ture, s.a.m.d.
Este posibil, adica poate sa-mi spuna cineva ceva de genul \"Da, teoretic se poate!\" sau \"Out of ?\"
|
18-08-05, 16:23
|
|
 Stage 5
|
pana la faza cu circuitul apei.....e posibil teoretic,dar canalele respective?
plus tehnologia de turnare+aliajul+simetria+altele care nu-mi dau acum prin cap. poate o kiulasa ar mai fi sanse,teoretic
|
|
|
19-08-05, 00:00
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA]
|
Daca te tine buzunarul sa proiectezi un motor unicat, si sa il si executi, respectele mele. Esti constient ca pentru a face un singur propotip o sa platesti sute de milioane, matrite, prelucrari, etc. Un motor care lucreaza la o turatie asa de mare nu se poate folosii decat la curse, fiabilitatea fiind minima.
|
|
|
19-08-05, 09:43
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
sal
volanta usurata.. la ce m-ar ajuta acum.. daka nu as face nimik la motor in afara de aia..? trage mai bine masina in turatii mai mari..? se tureaza mai rpd.. ?
|
|
|
19-08-05, 11:13
|
|
|
Road Runners Member
Stage 3
Member of: [RR] [2 Roti]
|
Mersi pentru raspunsuri, intr-adevar, problema fiabilitatzii nu mi-am pus-o.
|
|
|
21-08-05, 12:25
|
|
 Stage 5
|
Quote:
|
Originally Posted by \"doarr4u17\"
trage mai bine masina in turatii mai mari..? se tureaza mai rpd.. ?
|
in trepte mici se simte d.p.v. al turatiei mai rapide iar in treptele mari,nu se mai simte.parerea pe care mi-am facut-o si o sustin e ca se pierde din cuplu.
oricum,vezi pe aici topicul -prelucrari volante-si ai sa obtii raspunsuri si la alte intrebari.
|
|
|
|
|