Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 20-03-04, 08:35   #16
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

am si eu o intrebare, daca se scoate la o masina, indiferent de marca catalizatorul, implica si modificari la calculator ? se poate ca motoru sa nu mai mearga normal, consumul se mareste din cate stiu, respectiv si puterea doar daca se fac si modificari mai departe cu tobele, cum a zis hondarul pt. clio.
la o eventuala revizie, daca o pune pe tester se poate vedea acolo la ei pe monitor ca nu merge bine catalizatorul.
DnI is offline   Reply With Quote
Old 21-03-04, 08:58   #17
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Nu ai treaba cu calculatorul. Si nici nu va consuma mai mult, deoarece arderea se va face ceva mai usor, mai liber. Cel putin asa spune toata lumea, inclusiv eu, care mi-am scos catalizatorul.

Dar daca vrei sa treci si testerul, nu ai sa poti din cauza noxelor. Dai o spaga si ai si putere mai mare si ITP perfect...
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 21-03-04, 16:42   #18
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

mersi hondarule, credeam ca se modifica si ceva la calculator.
la noxe stiu cum sta treaba
alte pareri legate de consum ?
Old 21-03-04, 16:46   #19
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Nu creste mane, stai calm... Mai ales daca iti schimbi si filtrul. Adica se face o admisie mai buna si o evacuare la fel de buna. Deci teoretic ar trebui chiar sa consume mai putin. Vezi ca sunt niste articole despre chestia asta, mult mai detaliate.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 24-03-04, 14:52   #20
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

aha, mersi!
Old 22-08-05, 11:22   #21
bogdanbitza

Stock

am si eu o intrebare!mi-am cumparat un clio 1,5 dci 65 CP si as vrea sa-i fac un chiptuning! ce credeti, se preteaza? unde as putea sa-l fac si cam cat ar costa! astept raspunsurile si sugestiile voas ...
bogdanbitza is offline   Reply With Quote
Old 22-08-05, 18:07   #22
aicad

Stage 5

Member of:
[REDACTOR 4TUNING]

ai sonda lambda inainte si dupa catalizator sau doar dupa sau doar inainte... depinde de masina... la mine e inainte (clio 1.5 dCi)
aicad is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -