Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 30-03-05, 15:00   #1
rttt_GIA

Stage 2

Default filtre aer

care e diferenta de calitate intre un produs JR si K&N, dar cea de pret . mersi
rttt_GIA is offline   Reply With Quote
Old 21-06-05, 16:05   #2
GABBY_

Stage 5

GABBY_'s Avatar

Member of:
[Opel]

din cate am inteles pana la urma faza cu filtru sport= un plus de cp este vrajeala totala.asa am auzit de la voi asa ca daca voi ma mintiti si eu va mint dar acest filtru sport tre sa aibe si el o intrebuintare,adica nu dai bani degeaba pe el.sper sa ma lamuriti si pe mine daca se merita un filtru sport si care at fii dif celui din obor si celui de la o reprezentanta de tuning.numai bine
GABBY_ is offline   Reply With Quote
Old 21-06-05, 16:26   #3
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

toate testele care le-am vazut efectuate asupra filtrelor de aer (in teste erau incluse numai filtre sport) se refereau la \"puterea\" de filtrare (si anume care filtru filtreaza mai bine aerul de impuritati) si la rezistenta care o opune la trecerea aerului prin el.
200SX is offline   Reply With Quote
Old 26-06-05, 16:47   #4
Bandit

Stage 3

Bandit's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[PARTICIPANT CURSE]

Cred ca rolul unui fltru de aer pe langa cel de filtrare este si de turbionare a aerului inainte de a intra in carburator sau in injectie, lucru ce face ca amestecul sa fie mult mai usor omogenizat in camera de ardere.
Old 28-06-05, 20:01   #5
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

domnu inginer . . . . te rog sa ne explici si noua ce e aia turbionare . .. nu exista asa ceva in DEX . . . te rog vorbeste intr-o limba de circulatie internationala !!!!
Ford_V6 is offline   Reply With Quote
Old 28-06-05, 20:29   #6
LEXUS

Stage 5

LEXUS's Avatar

adik aerul sa curga...practic..nu sa-l traga motoru la discretie..si astfel sa se inece ..sa fie cat mai omogen \"aluatul\" de aer+benzina
filtrare a aerului mai buna cu filtre sport...niciodata n-o sa fie...dk pui in lumina un filtru sport ai sa vezi ca se poate vedea practic prin el , la cat de rara este sita...asa ceva n-ai sa vezi la unul de hartie..
intr-adevar putere mare-n plus nu-ti da..cel mai probabil castigi un alt sunet la motor..., iar la motoarele puternice...conteaza mai mult...astfel k un filtru normal de hartie ar infrana sa fie absorbita o mare cantitate de aer, si repede...
Old 01-07-05, 00:48   #7
Bandit

Stage 3

Bandit's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[PARTICIPANT CURSE]

TURBIONÁR, -Ă, turbionari, -e, adj. (Fiz.; despre mişcarea unui fluid)
[Pr.: -bi-o-] – Din fr. tourbillonnaire.
sursa Dex '98
Bandit is offline   Reply With Quote
Old 01-07-05, 02:07   #8
Soichiro
Guest

Probabil te referi la efectul Venturi cand vorbesti de turbionare. Creste viteza aerului si permite o pierdere mai mica de presiune in momentul in care motorul isi trage aer. Castigul de putere este insa zero fara macar o modificare a hartilor softului la motoarele aspirate. Castigul exista insa la motoarele supraalimentate si cele cu admisie variabila gen VTEC.
  Reply With Quote
Old 01-07-05, 17:43   #9
LEXUS

Stage 5

LEXUS's Avatar

normal k ai castig zero....dk nu sapi mai adanc...doar iti da un fluierat mai muzical
LEXUS is offline   Reply With Quote
Old 02-07-05, 01:45   #10
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

pai inseamna ca m-am inselat eu . . . . exista in DEX . . .dar vad ca se refera la fluide nu la aer . . . oricum efectul este 0.

Se pare ca ma insel din nou !!! Asta e . . .cat traim invatam . . . Eu macar recunosc !!!
Old 02-07-05, 11:09   #11
UniculSGM
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

UniculSGM's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]

off topic : lichidele si gazele, sunt fluide ! Deci aerul e un fluid.
UniculSGM is offline   Reply With Quote
Old 04-07-05, 11:11   #12
SpeedFreak

Stage 4

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

acea \"turbionare\" nu o face filtrul de aer ci traseul si galeria de admisie care poate fi lustruita si sapate niste canale pentru a \"agita\" si accelera aerul, dar aceasta operatie e una delicata si cu 2 taisuri. am citit un articol pe www.pumaracing.co.uk despre chestia asta. parerea mea e ca tot ce poate face un filtru sport e sa permita un debit mai mare de aer si sa ajute motorul sa urce mai usor in ture. repet, parerea mea.
Old 04-07-05, 13:04   #13
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

ai perfecta dreptate. . . oricum la sistemele de injectie orizontale si carburile orizontale care sunt solutiile cele mai aplicate in domeniul motorsportului traseul de admisie al aerului este perfect drept. o anumita forma de curgere a aerului este data doar de panta difuzorului.

oricum aici deja intram in chestii mult prea complexe. se pare ca nu se poate face un compromis cu treburile astea decat folosind un colector de admisie cu geometrie variabila.
Ford_V6 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -