Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 10-04-04, 21:54   #1
TheSinner

Stage 2

TheSinner's Avatar

Default Cielo DOHC 16v - 88CP - Cum scot mai mult?

Am un Cielo din 2003, DOHC.. consum 10-11 in oras ( ca minim ). In viteza 1 nu trec de 40 nici impins... motorul parca tureaza in gol ( de la 3500 deja urla fara cresteri in viteza )... e dureros in draci ... asa ca ... as vrea sa-i dau ceva mai multa putere, eventual fara sa cresc prea tare consumul ( merg destul de mult cu ea.. si ma roade vizita la peco ).

=== Nu am voie sa umblu la motor.. masina e in garantie.. si nu vreau sa o pierd===

Daca stiti de vreun \"trick\" pls spuneti'mi si mie . Mersi
=
PS: am considerat deja o idee pe care am intalnit-o pe forum.. cea cu filtrul legat prin tub termiziolant la spoilerul din fata... probabil voi testa asta cat de curand
Old 11-04-04, 10:32   #2
IS 18 BOG

Stage 5

IS 18 BOG's Avatar

)
EPoX rulez

la cielo din cate stiu poti modifica multe dar in schimbi ai sa ai un ditaman consumul !
vezi ca este pe aici pe forum masina unui omustean din bucuresti acel cielo cu motor d eopel
el te poate ajuta
Sebastian parca !
Old 11-04-04, 10:55   #3
TheSinner

Stage 2

TheSinner's Avatar

eh... sebi a intrat tare in masina aia... nu mai e cielo de ceva vreme .. eu vreau ceva finut.. un filtru nou sau tubulatura schimbata... un trick la evacuare... chestii din astea... sa-i mai dau vreo 12 cai daca se poate... si asta fara sa fiu nevoit sa fac foame o vreme
TheSinner is offline   Reply With Quote
Old 11-04-04, 11:16   #4
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Pai scoti catalizatorul si bagi un filtru de aer conic. Cam atata, pentru inceput. Pai poate ca la 3500 rpm are putere maxima... De aia nu mai trage dupa
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 11-04-04, 11:23   #5
TheSinner

Stage 2

TheSinner's Avatar

puterea maxima o are intre 5000 si 5500 de ture.. 88 cp.. cred ca are o limitare la demaraj... dar in cazul asta.. euna facuta prost.. ca nu e la admisie ci la transmisie ... la filtru ma gandeam sa schimb tubulatura si sa bag un filtru sport pe acelasi format cu cel standard. cat despre catalizator... asta probabil ca merge facute numa la liniute ... ai incercat ? stii cam cata putere poate da?
==
==
mersi de sfaturi
Old 11-04-04, 11:30   #6
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Ce mah ? Cum adica merge numai la liniutze ???

Te duci la unu care schimba tobele si ii zici sa-ti scoata catalizatorul...

Cat despre faza 5000 rpm, inseamna ca e ceva dereglat... Vezi sa nu fie filtrul de aer imbacsit sau bujiile belite. In rest, mai sunt multe de facut...
Old 12-04-04, 10:35   #7
TheSinner

Stage 2

TheSinner's Avatar

E pe benzina mai... e normal sa aiba cp max la rot mare.. http://www.daewooauto.ro/modele/cielo/tehnic.php .. astea sunt datele pt cielo euro 3 ... dar se poate vedea si aici.. 80cp/5600rot
===
===
cat despre catalizator... poti sa-mi dai cateva detalii... cat e de legal sa il scot... cam cata putere imi poate da.. etc
Old 12-04-04, 10:57   #8
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Pai daca vrei sa cresti puterea legal, nu stiu cum ai putea... Dar este doar faza ca daca te duci la RAR, trebuie sa te duci cu spaga, daca nu ai catalizator... Chetia cu castigul este relativa. Depinde de masina. Pai daca schimbi filtrul cu unul conic si scoti catalizatorul, lasand numai finala, eu as zice ca in jur de 8-9 cai.
Old 12-04-04, 11:02   #9
TheSinner

Stage 2

TheSinner's Avatar

ihim... mersi de idei.. cred ca incep cu filtrul.. si vad la service-ul unde ma duc ce fac cu catalizatorul.. e mai nasol la mine... ca nu vreau sa pierd garantia.. si tre sa vb cu aia inainte
Old 12-04-04, 17:09   #10
BogdanSHA

Stage 5

BogdanSHA's Avatar

Hehehe, nu trece de 35oo de ture :P Daca te \"lauzi\" k-i in garantie, du-o RPD si da-le cu ea in cap...Si dacia sare lejer de 35oo de ture
Old 12-04-04, 18:28   #11
TheSinner

Stage 2

TheSinner's Avatar

daca citeai ceva mai atent posturile nu bagai asa o duma
==
masina trece si de 6500 ... dar in VIT 1 nu trece de 40 la ora... tureaza in gol--
Old 12-04-04, 18:30   #12
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Dar cat vrei frate sa prinzi cu a 1-a ????
Old 12-04-04, 19:00   #13
BogdanSHA

Stage 5

BogdanSHA's Avatar

Quote:
Originally Posted by \"TheSinner\"
daca citeai ceva mai atent posturile nu bagai asa o duma
==
masina trece si de 6500 ... dar in VIT 1 nu trece de 40 la ora... tureaza in gol--
Iertare, sunt pe fuga
Si tu ce vrei sa zici...k la 35oo de ture ai 4o, iar acceleratia urca dar viteza, ba??
BogdanSHA is offline   Reply With Quote
Old 12-04-04, 19:01   #14
B12ZMD

Stage 5

dc vrei te pun in legatura cu un om...LCA
B12ZMD is offline   Reply With Quote
Old 12-04-04, 20:44   #15
TheSinner

Stage 2

TheSinner's Avatar

===
- BogdanSHA - deja pe la 3500 am ~ 35km/h... urca in maxim 40 de km/h.. dar tureaza in gol.. adica.. pot eu sa fiu si la 6500 de ture ca tot maxim 40 am.
===
- Hondarul - eu tot sper sa prind macar un 50-55 .. ca urc frumos de tot cu vit 2 in 100..
===
- B12ZMD - ce e cu omul tau?
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -