Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci. |
01-10-08, 10:48
|
|
 Stage 5
|
Re: Filtrul de aer sport.sound sau performanta?
Un filtru de aer mai bun ajuta oricind.
|
|
|
01-10-08, 18:54
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by giany23
sal, vad ca te cam pricepi asa, eu nu prea le am cu chesti de astea, ma ajuta cu ceva un filtru sport la un opel astra f de 1,6 de 75 de cai?
|
un filtru creste cp cam de la 1-4, dif de motor. cresterea "mare", respectiv ~4cp se observa la un motor mare.
in cazul tau cresterea ar fii de 1 max 2, dar turatia creste mai rapid, fiind o chestie care este vizibila. consumul scade, in cond normale de exploatare.
problema mare la noi in romanica este ca avem praf din belsug iar chestia asta te obliga sa cureti filtrul mult mai rapid decat ar fii normal.
nu ai nimic de pierdut de pe urma filtrului, ci numai de castigat.
de preferat ar fii sa fol filtrul cu kit, nu cel care arata ca cel stock.
montajul unui filtru este f important pt ca daca este aproape de motor, aerul este sarac in oxigen si poti sa transformi performanta promisa pe hartie, in una negativa, astfel incat motorul poate merge mai prost ca inainte.
sa ti-l monteze cineva care stie cat de cat cu ce se mananca. nu este mare inginerie, doar o chestie destul de minora.
Last edited by law53; 01-10-08 at 18:58.
|
|
|
04-11-08, 01:48
|
|
Stage 3
|
Eu am pus un filtru sport conic pe un cielo 16 valve si pe langa sunetul scos la apasarea brusca a acceleratiei, am mai castigat si in putere! Daca am facut bine sa nu, ramane sa vad!
|
09-11-08, 00:29
|
|
Stage 3
|
care este dif intre un filtru sport normal si cel cu kit!?
din cate am inteles debilmetru "hotareste" cat aer sa intre in filtru, iar la masini pana la ~200 cp nu ii trebuie unul conic, pt ca face fata si trage aer destul, exact cat ii trebuie.
in afara de un sunet mai placut produs de fitrul conic, nu iti ofera nimic in + fata de filtul sport care arata ca cel stok, nu?
este corecta teoria asta!?
|
|
09-11-08, 08:58
|
|
 Stage 5
Member of: [ALFA ROMEO]
|
Cel "cu kit" este de obicei in carcasa din material termoizolant, ca sa impiedice caldura motorului sa afecteze temperatura aerului filtrat.
debilmetru = debitmetru , si masoara debitul de aer ce intra pe admisie, iar el "hotaraste" cantitatea injectata.
Din experienta proprie, filtrul de aer sport (Pipercross Viper - in cazul meu) isi face simtita prezenta la turatiile inalte. Si in general se recomanda motoarelor capabile de turatii mari, de regula aspirate.
10-11-08, 18:02
|
|
 Stage 5
Member of: [VW] [Honda]
|
subscriu la cele zise de ovi tocmai am pus un filtru sport
sunetul ala gros il obtin cam pe la 1800 rpm dar nu am putere imediat ce trec de 3200 obtin un boom de putere ..deci doar pt masinile cu turatii marii limitate la 7200 (pt cele cu turometru pana la 8000 rpm )sau sau 8000 (pt cele pana la 9000 rpm)
Golf III Rabbit 1.4  mic si rau..(gone )
Honda del Sol 1,6 soch vtec turbo on !!
|
|
|
20-03-09, 22:18
|
|
 Stage 5
|
|
30-03-09, 10:37
|
|
Stock
|
salutare....am un filtru fk pe un ford focus 1.6...101cp....si sunt curios dak deranjeaza k ceva la motor,dak se filtreaza aerul in totalitate,k la praful nostru  .....eo l-am luat de la un tuning auto,cik e universal....nu expre pt motoru meu,am mai avut unul expre motorului meu dar mi-am cumparat altu si aku nu stiu dak treb exact motorul meu,idee e k ma nelinisteste k chestia asta dak nu deranjeaza k ceva la motor....dar vad k face treaba buna...si aceleratia e mult mai buna iar acel sunet e superb....(un sfat ceva)
Last edited by bogdan_fiscu; 30-03-09 at 21:42.
|
|
|
03-04-09, 12:09
|
|
Ford Driver
Stage 3
Member of: [FORD]
|
salutari, daca mai citeste cineva pe aici, si care se pricepe, l-as ruga frumos sa-mi recomande un filtru sport ca lumea pentru focusul meu.
ca sa vedeti despre ce e vorba va spun in mare asa: modelul e din 2008(focus 2 facelift); motor de 1.6 16v 101 cp stock si are in plus evacuare sport si chip(care duc undeva la ~115-120 de cai)
ce filtru sport mi-ati recomanda? rog sa dati un pm
|
|
|
24-04-09, 15:18
|
|
VW Driver
 Stage 4
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by EastSideR
salutari, daca mai citeste cineva pe aici, si care se pricepe, l-as ruga frumos sa-mi recomande un filtru sport ca lumea pentru focusul meu.
ca sa vedeti despre ce e vorba va spun in mare asa: modelul e din 2008(focus 2 facelift); motor de 1.6 16v 101 cp stock si are in plus evacuare sport si chip(care duc undeva la ~115-120 de cai)
ce filtru sport mi-ati recomanda? rog sa dati un pm
|
poti sa iti pui un filtru simota japonez de carbon. am vrut sa imi pun eu insa nu am avut rabdare sa fac rost de unu si mi-am montat ieri un filtru sport tuningage. multi ar spune ca e stift si ca nu e bun insa eu sunt multumit de el, se simte un raspuns mai bun la acceleratie si sunetul e bestial mai ales daca ai si evacuarea sport. ai grija unde il montezi sa fie ferit de aer cald.
|
02-05-09, 07:17
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Nu e vorba de multumit sau nu... aer intra oricum, sunet mai gros ai oricum de la un conic. Problema e la calitatea filtrarii. Un filtru ieftin = material mai prost = filtrare mai proasta.
La masinile cu debitmetru conteaza cat de mult se unge filtrul. Daca se unge prea putin (valabil la orice masina si filtru din bumbac) nu va filtra cum trebuie.. uleiul retine praful. Daca se unge prea mult, uleiul de ungere se va depune pe debitmetru.
|
11-05-09, 14:25
|
|
Stage 1
|
nu ati mentionat niciunul cat de important e si pt consum filtru sport  , adica ce vreau sa spun e ca un filtru sport creste putin si consumul de combustibil
|
|
|
12-05-09, 00:41
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by bogdan_fiscu
salutare....am un filtru fk pe un ford focus 1.6...101cp....si sunt curios dak deranjeaza k ceva la motor,dak se filtreaza aerul in totalitate,k la praful nostru  .....eo l-am luat de la un tuning auto,cik e universal....nu expre pt motoru meu,am mai avut unul expre motorului meu dar mi-am cumparat altu si aku nu stiu dak treb exact motorul meu,idee e k ma nelinisteste k chestia asta dak nu deranjeaza k ceva la motor....dar vad k face treaba buna...si aceleratia e mult mai buna iar acel sunet e superb....(un sfat ceva)
|
De unde l-ai luat ?
|
|
|
12-05-09, 14:27
|
|
 Stage 5
Member of: [Fiat]
|
cineva a spus mai sus ca nu consuma mai putin chiar mai putin deoarece nu se mai chinuie sa traga aerul.. acum nu stiu daca este buna teoria... dar o alta idee ar fi cresterea de consum datorita sunetului :d cand ai un asa sunet tinzi sa o ti mai mult la turati mari.. asa am facut eu cand mi-am pus avacuarea dar treptat consumul o sa scada 
Ps: poti citi si aici http://images.google.ro/imgres?imgur...Dro%26um%3D1un link pus de cineva mai de sus f interesant!
Last edited by Vj_AlecS; 12-05-09 at 14:33.
|
|
|
12-05-09, 22:07
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by duxter
De unde l-ai luat ?
|
l-am luat de la C&O TUNING
Suceava,
Calea Unirii Nr.18
Tel: 0740-775.467
|
|
|
|