Daca a incercat cineva aceasta metoda...
Am studiat astazi un bloc de lt 35 2.5 tdi si am constatat ca doar cateva chestii nu sunt similare cu blocul de 2.2 benzina:
Iesirea gazelor de carter din bloc,la tdi este o flansa montata in locul iesirii dar se poate monta iseirea dintr-un bloc de benzina
Un orificiu in plus la tdi pentru returnarea uluiului din chiuloasa in dreptul pistonului 1(se poate bloca),benzinarul doar la 4 pistoane retur din chiuloasa
Lipsa orificiu pentru la tdi pentru senzori rpm si pozitie vibrochen(se poate freza usor si calobra distanta mai mica de un mm intre senzor si volanta)Un moment ideal de a folosi utilajul comunist FUS 22 si masa inclinabila recent achizitionate
Lipsa orificiu la tdi pentru traiect antigel inspre radiatorul de incalzire(aceeasi varianta ca la senzor)
Ce nu stiu inca este inaltimea totala a blocurilor si dimensiunile palierelor.Maine demontez un 2.2 20vt si masor.
Din cate am observat suportii de motor de benzinar(pozitionati inca din anii 80 in acelasi loc pe bloc) vor potrivi pe diesel(din 2003) acesta avand gaurile filetate pentru suruburi.Si blocul de tdi are traiecte si duze pentru racirea pistoanelor
De ce acest proiect?Cilindrii au 80mm la diesel,se alerzeaza si se pot folosi pistoane de 81mm de aan dintr-un bloc uzat care necesita alezare si pistoane mai mari in diametru.Un set de pistoane ajunge la aprox 1000 eur pe cand un bloc de diesel+segmenti noi.........
Cine este pasionat poate folosi blocul de diesel cu vibrochen cu tot ceea ce ar merita o turbina mai mare,alte galerii,alte injectoare un soft si rezultatul undeva la 700-800 de cai.
Ne multumim deocamdata cu un soft generic de 1.5 bar si cu vibrochen cu cursa stock :d
Apropo de soft,mi-am amintit un raspuns de la L... tuning din Cluj referitor la un 1.8t:nu stiu sa va spun daca softul din ecu este stock,putem face insa un dino...Aham...stim sa scriem softuri facute de altii...Sa iti fie rusine maestre.Nici eu nu stiu insa pot compara un soft stock "gasibil"relativ usor pe net cu softul de pe masina...Daca altceva nu stiu(rpm limit,boost target avans etc) macar compar 2 tabele si ma pronunt daca sunt identice ori ba.
Revin cu amanunte.