![]() |
Bloc de anj 2.5 tdi pe 2.2 20v turbo aan
Daca a incercat cineva aceasta metoda...
Am studiat astazi un bloc de lt 35 2.5 tdi si am constatat ca doar cateva chestii nu sunt similare cu blocul de 2.2 benzina: Iesirea gazelor de carter din bloc,la tdi este o flansa montata in locul iesirii dar se poate monta iseirea dintr-un bloc de benzina Un orificiu in plus la tdi pentru returnarea uluiului din chiuloasa in dreptul pistonului 1(se poate bloca),benzinarul doar la 4 pistoane retur din chiuloasa Lipsa orificiu pentru la tdi pentru senzori rpm si pozitie vibrochen(se poate freza usor si calobra distanta mai mica de un mm intre senzor si volanta)Un moment ideal de a folosi utilajul comunist FUS 22 si masa inclinabila recent achizitionate :D Lipsa orificiu la tdi pentru traiect antigel inspre radiatorul de incalzire(aceeasi varianta ca la senzor) Ce nu stiu inca este inaltimea totala a blocurilor si dimensiunile palierelor.Maine demontez un 2.2 20vt si masor. Din cate am observat suportii de motor de benzinar(pozitionati inca din anii 80 in acelasi loc pe bloc) vor potrivi pe diesel(din 2003) acesta avand gaurile filetate pentru suruburi.Si blocul de tdi are traiecte si duze pentru racirea pistoanelor De ce acest proiect?Cilindrii au 80mm la diesel,se alerzeaza si se pot folosi pistoane de 81mm de aan dintr-un bloc uzat care necesita alezare si pistoane mai mari in diametru.Un set de pistoane ajunge la aprox 1000 eur pe cand un bloc de diesel+segmenti noi......... Cine este pasionat poate folosi blocul de diesel cu vibrochen cu tot ceea ce ar merita o turbina mai mare,alte galerii,alte injectoare un soft si rezultatul undeva la 700-800 de cai. Ne multumim deocamdata cu un soft generic de 1.5 bar si cu vibrochen cu cursa stock :d Apropo de soft,mi-am amintit un raspuns de la L... tuning din Cluj referitor la un 1.8t:nu stiu sa va spun daca softul din ecu este stock,putem face insa un dino...Aham...stim sa scriem softuri facute de altii...Sa iti fie rusine maestre.Nici eu nu stiu insa pot compara un soft stock "gasibil"relativ usor pe net cu softul de pe masina...Daca altceva nu stiu(rpm limit,boost target avans etc) macar compar 2 tabele si ma pronunt daca sunt identice ori ba. Revin cu amanunte. |
Re: Bloc de anj 2.5 tdi pe 2.2 20v turbo aan
O masuratoare facuta astazi arata ca cilindrii au 81mm nu 80(eram prea entuziast ieri).Insa un bloc de tdi impecabil este foarte usor de gasit.
Problema cea mare este deck hight.Adica distanta de la centrul vibrochenului pana in partea superioara a blocului este mai mare cu 16mm la diesel fata de benzinar. Solutii ar fi: 1.Vibrochen de tdi cu biele si pistoane custom(pt stroker) 2.Vibrochen de benzina cu pistoane stock de benzina+biele aftermarket.Pretul la biele este similar cu cel al pistoanelor oversize,in concluzie nu este nici o afacere sa pastrezi pistoanele stock dintr-un bloc uzat puse intr-un bloc de tdi. Un rationament ar fi puterea unui stroker,pragul de 1000 cai fiind atins stroker.Desi undeva pe la 800 ajung si cele cu cursa pistonului scurta... Se mai numesc si stronger blocks cele de tdi,poate rezista mai bine decat cele de benzina desi inca nu am gasit o informatie care sa demonstreze clar acest aspect(ex:o masina de rally care sa fi incercat mai multe sezoane ambele variante) Concluzia rezonabila ca si pret pt un bloc uzat:pistoane oversize. |
Blocul de diesel are 236 fata de 220 cel de benzina (2.2).
Poti sa folosesti o varianta intermediara , bloc benzina + vibrochen tdi + biele 144mm + pistone custom, ai 2.6 litru daca vrei, dar uzura mai mare datorita rod ratio mai prost ! In ungaria sunt masini care au 2 / 3 sezoane asa si au fost ok merg 10.xx Opine personala nu se merita 2.5 , bloc diesel si vibrochend decat daca vrei la extrem. Unul dintre cele mai rapide I5 este 2.2. Cursa mare, si componentele exotice, precum si mai multe modificari la sistemul de ungere (pt fiabilitate e esential drysump), fac versiune de 2.5 cu bloc inalt costisitoare daca vrei turatii mari . Se poate si versiune very low cost toyota supra pistons (7MGTE), BMW rods (m50b20) , cauta pe s2forum. PS. Dpvd financiar, e mai simplu sa ai ceva bani pregatiti, acum 2 luni s-a vandut un motor cu 7a, chiulasa portata, o-ring , biele aftermarket, pistoante ross racing, totul schimbat , cuzineti, garnituri, etc cu 1500e - negociabil..... |
Nu as cumpara un 7a fiindca am 2 motoare aan(pe langa cel de pe s4).Problema este ca au blocurile uzate.Chiuloasele si planurile la bloc le fac singur,inclusiv modificarile la blocul tdi.Doar honuitul il fac in alta parte.
Cautam o varianta ieftina de a inlocui un bloc uzat.Am gasit un s4 aan complet.Caut insa o camera video "tubulara" pentru a verifica uzura in partea superioara a blocului de pe aceasta masina fara a demonta chiuloasa... Ma interesa varianta tdi ca o varianta de cost mic pt a inlocui un bloc uzat de benzina.Se pare ca nu este.Biele si pistoane custom pt stroker costa cat un s4 cu maxim 150.000 mile. Mai studiez biele de diesel poate gasesc o varianta pentru a folosi pistoanele din motoarele mele de benzina stock in bloc impecabil de tdi(pe care l-am gasit la pret de fier vechi) |
| All times are GMT +2. The time now is 23:23. |
- Copyright 2026 4Tuning