Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply
 
Thread Tools
Old 14-12-10, 10:58   #1
SKN Tuning

Stage 1
 
SKN Tuning's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 20
Default Superformance ACD, Not the same EVO!

Performanta incepe cu Mitsubishi Lancer EVO 7, 8 sau 9, dar nu se opreste la usa fabricii. Daca detii o asemenea supermasina, acum o poti trezi cu adevarat la viata, nu printr-un tuning agresiv al motorului, ci printr-unul mult mai inteligent!



In premiera absoluta in Romania, Superformance iti duce Evo-ul intr-o treapta superioara a performantei, prin rescrierea programului de transmisie din calculator (TCM – Transmission Control Unit), pentru un comportament perfect adaptat conditiilor, starii de spirit si abilitatilor tale de pilot.



Programul revolutionar Superformance ACD schimba total comportamentul masinii tale prin remaparea celor 3 moduri de lucru ale TCM-ului: Tarmac/asfalt, Gravel/macadam si Snow/zapada cu programe noi.



Castiga stabilitate in viraje, anuleaza tendintele subviratoare, sporeste aderenta – orice vrei de la EVO-ul tau, noi ti-l “dresam” sa se ridice la nivelul cerintelor tale.



Superformance ACD iti ofera o serie de programe special dezvoltate pentru ca tu sa te bucuri de noi performante la volanul EVO-ului personal.



Urca o noua treapta a performantei Evo-ului tau la http://www.superformance.ro/superformance_acd.html



Superformance ACD – in premiera absoluta in Romania si chiar la nivel european, unde foarte putine firme de tuning pot oferi acest nivel de performanta posesorilor de Lancer Evo 7, 8 sau 9!



Rafinarea performantei Evo-ului tau incepe cu Superformance ACD – primul program care rescrie modurile de lucru ale Unitatii de Control a Transmisiei cu setari noi, mult mai potrivite stilului tau de pilotaj/sofat si experientei tale la volan.



Pentru mai multe informatii poti suna la 0742.000.361 sau poti trimite un email la andrei@superformance.ro . Detaliile despre programele dezvoltate pana in present precum si descrierea lor urmeaza sa fie lansate in curand.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ACD EVO.jpg
Views:	98
Size:	34.5 KB
ID:	1780239   Click image for larger version

Name:	Superformance Logo-fond alb-virgula.jpg
Views:	44
Size:	9.8 KB
ID:	1780240  
SKN Tuning is offline   Reply With Quote
Old 17-12-10, 13:15   #2
andreitentean

Stage 5
 
andreitentean's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 732
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Superformance ACD, Not the same EVO!

Superformance ACD
Pasiune pentru performanta

Iata cele 5 versiuni diferite ale programarilor oferite de Superformance pentru oricare din modelele Mitsubishi Lancer EVO 7, 8 si 9. Daca nu stii care varitanta de programe ti se potriveste stilului tau de a conduce, iti stam oricand la dispozitie cu sfaturi, pentru ca punem pasiunea pentru masini mai presus de toate.

Descrierea programelor Superformance ACD

1. Superformance ACD Forgiving
Descrierea care se potriveste cel mai bine acestei serii de programe este “forgiving”, sau altfel spus, “docil”... ori “iertator”. Superformance ACD Forgiving asigura o marja de eroare crescuta, oferind posesorilor de EVO un plus de incredere si confort, ori de cate ori acestia vor sa-si depaseasca atat limitele proprii, cat si ale masinii lor. Seria de programe reprezinta o usoara imbunatatire a setarilor din fabrica ale TCM-ului. Aduce o schimbare sesizabila dar nu foarte agresiva pentru cei care isi petrec mai mult timp pe strada si mai putin pe circuit sau pe serpentine. Destinata in special soferilor de EVO conectati, dedicati unui stil de pilotaj alert si care vor setari “de strada” ce aduc un plus de manevrabilitate fata de programarea din fabrica. De asemenea, vei observa o reducere a comportamentului subvirator al masinii cat si lipsa oricarei ezitari pe care unitatea programata original o avea la cuplarea diferentialului central.





2. Superformance ACD Race
Seria de programe Superformance ACD Race este conceputa special pentru soferii de circuit, fiind gandita spre a oferi setari tip “racing”, cu caracteristici de cuplare agresiva a diferentialului, pentru aderenta optima si controlul perfect al directiei. Reprezinta o serie de programe orientata spre aderenta, deoarece setarile mai agresive ale Diferentialului Central Activ (ACD) maximizeaza caracteristicile de blocare a diferentialului central, favorizand controlul directiei in viraje la fiecare comanda. Scopul nostru a fost acela de a oferi un nivel foarte inalt de stabilitate in viraje, impreuna cu reducerea tendintelor subviratoare, si exact acest lucru vi-l ofera seria de programe Superformance ACD Race. Nu recomandam aceasta serie celor slabi de inger pentru ca este mult mai putin iertatoare in comparatie cu setarile de strada dar, in schimb, permite masinii sa negocieze virajele mult mai agresiv decat programele originale si decat seria Superformance ACD Street. Caracteristicile de rupere a aderentei sunt optimizate pentru pneuri moi si se potrivesc perfect pentru pneurile de circuit R-Compound (slick-uri cu desen). Aceasta serie de programe poate fi folosita fara probleme si in mediu urban, pe strada, cu o singura atentionare: cuplarea diferentialului se va produce sesizabil mai devreme decat in cazul setarilor din fabrica sau a celor oferite de seria Superformance ACD Street.


3. Superformance ACD Rally
Aceasta serie de programe este conceputa pentru cursele de raliuri pe macadam si intr-adevar exceleaza pe suprafetele cu strat de rulare instabil. Atunci cand abordezi un stil de pilotaj bazat pe aderenta, setarile de blocare proprii seriei Superformance ACD Rally asigura o manevrabilitate incredibila in viraje. Programul va actiona instant, la comanda, si va controla virarea prin distribuirea puterii motrice spre trenul spate. Poate fi o trasatura de caracter extraordinara sau, din contra, inspaimantatoare, in functie de abilitatile tale si de experienta in pilotaj. Seria Superformance ACD Rally este foarte confortabila pentru un stil de pilotaj dur, si poti spune cu siguranta ca masina se simte in largul sau in lipsa tractiunii – cand supravireaza sau in timpul derapajelor controlate, aceasta serie straluceste in adevaratul sens al cuvantului “performanta”. Spre deosebire de tendintele subviratoare ale setarilor originale, in situatii limita, aceasta serie va anihila aproape in totalitate si cele mai mici impulsuri de subvirare, in conditiile unui pilotaj adecvat. Un alt mare castig al acestei serii este posibilitatea de utilizare pe circuit, daca rulezi cu pneuri late sau cu slick-uri profilate (R-Compound), pentru ca iti asigura atat un echilibru excelent, cat si tendinte supraviratoare negative.


4. Superformance ACD Grip
Seria Superformance ACD Grip este conceputa pentru un comportament cat mai neutru. Echipa de specialisti a lucrat foarte mult pentru a elimina tendintele subviratoare pe virajele de viteza mare, testele fiind efectuate in conditii variate, pe suprafete cu aderente diferite.
Ceea ce am incercat, si reusit, de fapt, a fost eliminarea influentei unui anumit stil de pilotaj folosind un esantion cat mai mare de piloti pe masini cu configuratii mecanice diferite, cuplu motor diferit si la temperaturi exterioare diferite. Astfel, rezultatul final este o serie de programe care permite pilotului sa accelereze mai mult si mai devreme decat cu programul original pentru asfalt sau chiar prin folosirea programelor „aftermarket” pentru asfalt mai agresive. Seria de programe Superformance ACD Grip pune accent pe aderenta si reprezinta o schimbare absolut necesara pentru modelele EVO care dezvolta o putere mai mare fata de cele originale, din fabrica. Superformance ACD Grip contine o secventa de start special conceputa pentru a mentine diferentele de rotatie dintre roti, in momentul startului, intr-o marja extrem de redusa. Acest lucru imbunatateste motricitatea si asigura un avantaj considerabil la capitolul „aderenta”.


5.Superformance ACD Street/Fun
Seria de programe Superformance ACD Street/Fun aduce EVO-ul la viata. Virajele stranse la viteze mici sunt abordate cu presiuni mai mari in diferential fata de programele originale, ceea ce duce la accentuarea comportamentului supravirator. Controlul asupra diferentialului central este exercitat in functie de viteza de intrare in viraj si astfel, senzatia de supravirare se mentine si la viteze medii, pentru distractie maxima, ori de cate ori ai chef sa conduci „sportiv”. Seria Superformance ACD Street/Fun functioneaza pe baza unui algoritm de calcul intre sarcina ceruta si viteza de rotatie a rotilor (furnizata de senzorii de ABS), autoadaptand instant comportamentul EVO-ului la conditiile de aderenta scazuta, asfalt rece, umed sau inundat. Superformance ACD Street/Fun contine o secventa de start special conceputa pentru a mentine diferentele de rotatie dintre roti, in momentul startului, intr-o marja extrem de redusa. Acest lucru imbunatateste motricitatea si asigura un avantaj considerabil la capitolul „aderenta”.
__________________
SKN ROMANIA
www.skn-tuning.ro
andreitentean is offline   Reply With Quote
Old 20-12-10, 16:05   #3
Claudiumxg

Stage 5
 
Claudiumxg's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 310
Default Re: Superformance ACD, Not the same EVO!

felicitari lui Sabin(SBA) pt eforturile depuse pt gasirea unei soluti pt resoftarea ACD/AYC
PS.
felicitari pt : SBA, Ceddy, Acamus, Colby, Hamish, Logic, Evonut270, JohnBradley, Merlin pt solutia open source
si multumiri celor de la Ralliart pt calc K1, K2, C1.....pt ca prin munca lor pt a afla setarile optime pt ACD/AYC (hartile lor ne-au sarit peste zeci si zeci de ore si multi km de teste si de rescrieri de ecu)
Claudiumxg is offline   Reply With Quote
Old 20-12-10, 19:11   #4
andreitentean

Stage 5
 
andreitentean's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 732
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Superformance ACD, Not the same EVO!

Salut Claudiu,
Daca ai un EVO si esti interesat despre cat de mult se poate transforma comportamentul masinii tale dupa o rescriere a softului de diferential te asteptam sa ne faci o vizita.
andreitentean is offline   Reply With Quote
Old 20-12-10, 19:40   #5
Claudiumxg

Stage 5
 
Claudiumxg's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 310
Default Re: Superformance ACD, Not the same EVO!

Quote:
Originally Posted by andreitentean View Post
Salut Claudiu,
Daca ai un EVO si esti interesat despre cat de mult se poate transforma comportamentul masinii tale dupa o rescriere a softului de diferential te asteptam sa ne faci o vizita.
Merci
L-am facut deja si diferenta e mare fata de fabrica , practic nu mai ai nevoie de un controler gen motec, gems,pectel( in uk se face de mult timp datorita masinilor de gr.N. - ca fapt divers Meca Performance rescria ecu si ayc de la evo 5 in 1999), cei de pe EVOM au inceput mai tarziu decat cei de pe MLR pt ca majoritatea modelor din us nu au acd ayc sunt cu visco
Claudiumxg is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -