Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 11-12-07, 16:42   #76
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
Default Re: tuning cielo-intrebare-

Quote:
Originally Posted by salfkm View Post
Ok mersi Hexer pt. sfat.Nu stii cumva unde as putea gasi ceva formule pt. calcularea lungimii admisiei de aer,din ce am mai vb si cu altii am inteles ca este ceva formula cu ajutorul careia poti calcula care ar fi lungimea ideala ca sa zic asa a admisiei de aer,ma refer la cele 4 "conducte",vreau sa le fac mai scurte si cu un diametru putin marit.Sper ca am reusit sa explic ca sa se inteleaga ceea ce vreau sa fac.Pun o poza cu un C20XE ca exemplu

Uh...
Problema e mult mai complexa decat ceva formule...formulele sunt pentru a te indrepta spre o anumita valoare (-+20-30%) Din pacte tot ce apartine de aer, gaze, amestec in motor sau in jurul acesteia trebue experimentat, ca orice mica schimbare schimba tot ansamblul.
Da un lucru e sigur, cu cat e mai lunga cu atat mai mult cuplu o sa ai, cu cat e mai scurta motorul devine mai agresiv in turatie mare jar jos abia ceva.
La un motor aspirat e mult mia greu sa faci o admisie intreaga mai buna decat ce este din fabrica decat la un turbo.
Cauta la Wikipedia ca sunt si acolo cateva ajutoare pe tama asta, foloseste ca un fel de google in engleza, eventual germana.
Aici trebue scris minim 5-10 pagini despre tot felul de date, unghi, marimi, diametre ceea ce...scuza ma dar e prea mult.

Succes in continuare cu motorul si cauta solutii deja aplicate la motorul tau, nu incerca sa reinvesti roata, cam tot asta face orice inginer, fura de la latii, si daca a si bun mai adauga cateceva

De vanzare : Frana de mana hidraulica Wilwood

On FaceBook
Hexer is offline   Reply With Quote
Old 11-12-07, 17:15   #77
salfkm
Opel Driver

Stage 5

salfkm's Avatar

Member of:
[Opel]

Aha am inteles acuma cam cum sta treaba,eu stiam ca daca este mai lunga castigi ceva cuplu la turatii mari,insa la turatii joase pierzi din cuplu fata de cum era cea din fabrica,cel putin asa am citit pe ceva site-uri legat de admisia de la Lexmaul pt C20XE era dat caz concret.Referitor la ceea ce ai zis tu cu cautatul aplicatiilor gata facute pt tipul meu de motor este o problema si anume faptul ca nu prea sunt aplicatii cum sunt pt alte tipuri de motoare,iar si ceea ce am mai gasit pe net pe forumuri erau in tot felul de limbi pe care nu le inteleg,cum ar fi ceha,rusa,germana etc.Oricum iti multumesc pt sfaturi si ajutor
salfkm is offline   Reply With Quote
Old 11-12-07, 17:28   #78
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Da aia exista google toolbar cu Translate

E cam aceasi chestie ce am zis si eu, la masinile de circuit aceste trasee sunt scurte si cu airbox mare, atat pentur o putere cat si raspuns si turatie mai mare.
Dar nu e ideal in circulatia zilnica, numai la o masina foarte usoara si motor mare (cele care si standard puteau 0-100 sub 8-9 sec), acolo nu se simte asa de tare dezavantajul acesteia la turatii mici ca oricum sunt destule...
Old 11-12-07, 17:34   #79
salfkm
Opel Driver

Stage 5

salfkm's Avatar

Member of:
[Opel]

Ok,o sa caut sa vad atunci mai multe chestii.Deci in concluzie admisia ar fi ideala daca ar fi lunga,asta tinand cont si de faptul ca circul zilnic cu masina si in special foarte mult prin oras,unde nu prea ai cum sa mergi la turatii mari ca asta este situatia din pacate.Mersi mult
salfkm is offline   Reply With Quote
Old 11-12-07, 22:24   #80
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Eu zic sa lasi asa cum e, numai eventual un pic marit diametrul si lustruit comod, o sa aiba efectul.
Old 03-03-08, 22:22   #81
webcathos

Stage 5

webcathos's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Da,am citi toate paginile si tot nu am aflat nici o parere exacta despre cum sicat se poate scoate din motorul amaratului de Cielo!!!!????
webcathos is offline   Reply With Quote
Old 24-08-09, 14:29   #82
casp3r75

Stage 5

casp3r75's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[SEAT]

adevarat) frate... deci cielo este masina de familie... dar se poate modifica> asa ca...?... respect ERD... si pana la urma cati cai poti sa scoti din motorul de cielo?
casp3r75 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -