Quote:
Originally Posted by salfkm
Ok mersi Hexer pt. sfat.Nu stii cumva unde as putea gasi ceva formule pt. calcularea lungimii admisiei de aer,din ce am mai vb si cu altii am inteles ca este ceva formula cu ajutorul careia poti calcula care ar fi lungimea ideala ca sa zic asa a admisiei de aer,ma refer la cele 4 "conducte",vreau sa le fac mai scurte si cu un diametru putin marit.Sper ca am reusit sa explic ca sa se inteleaga ceea ce vreau sa fac.Pun o poza cu un C20XE ca exemplu
|
Uh...
Problema e mult mai complexa decat ceva formule...formulele sunt pentru a te indrepta spre o anumita valoare (-+20-30%) Din pacte tot ce apartine de aer, gaze, amestec in motor sau in jurul acesteia trebue experimentat, ca orice mica schimbare schimba tot ansamblul.
Da un lucru e sigur, cu cat e mai lunga cu atat mai mult cuplu o sa ai, cu cat e mai scurta motorul devine mai agresiv in turatie mare jar jos abia ceva.
La un motor aspirat e mult mia greu sa faci o admisie intreaga mai buna decat ce este din fabrica decat la un turbo.
Cauta la Wikipedia ca sunt si acolo cateva ajutoare pe tama asta, foloseste ca un fel de google in engleza, eventual germana.
Aici trebue scris minim 5-10 pagini despre tot felul de date, unghi, marimi, diametre ceea ce...scuza ma dar e prea mult.
Succes in continuare cu motorul si cauta solutii deja aplicate la motorul tau, nu incerca sa reinvesti roata, cam tot asta face orice inginer, fura de la latii, si daca a si bun mai adauga cateceva