Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 27-08-04, 23:43   #1
Anonymous

Stage 5

Default Vectra 2.0 TDI 2001 101 CP vreau mai mult

Stiu ca daca ii pun un filtru de aer sport imi da cam max 2 caluti iar o toba sport inca vreo 2 si un chip pt motoare diesel iti dadea vreo 20-30 cp dar costa cam mult.
Ce sa ii pun, mai ieftin, care sa imi dea niste cai in plus si sa nu imi modifice prea mult consumu?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dsci0004.jpeg
Views:	452
Size:	139.7 KB
ID:	9017  
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 27-08-04, 23:52   #2
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

pai pune-i exact ce ai zis tu si castigi cai in plus si nici consumul nu creste simtitor....
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 27-08-04, 23:55   #3
Anonymous

Stage 5

Daca tu consideri 4-6 cp, cai in plus nu are rost sa vorbim.
Cum ar veni 105-107 cp wow si nici nu cred ca ajuta ceva.
Imi trebuie vreo 10-50.
Baga altceva.
Old 28-08-04, 00:28   #4
BogdanCMS
Guest

Chip tuningul e sfant la Turbo dieseluri...ti-am mai zis, la tine cam in jur de 30cp o sa-ti dea...merita 3-400E, mai mult decat orice toba sau filtru(alea-s in cel mai bun caz 200E, ajung si la 3-400E, si-ti dau 4-5cp)...
  Reply With Quote
Old 28-08-04, 00:54   #5
pimp_lex

Stage 5

pimp_lex's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

daca pt tine 3-4 sute de euro pe un chip care-s da vreo 20 cp e e un raport prost pret/adaos de cp, atunci eu zic sa te lasi de tuning......chipul la masini turbo diesel este cea mai buna chestie posibila, sunt oemni care platesc cu miile pt acei 20 cai pt alte masini...
pimp_lex is offline   Reply With Quote
Old 28-08-04, 00:58   #6
BogdanCMS
Guest

Mai exact 27cp si 70Nm in plus...e chiar bine... http://www.chiptuning.ro -->Date mashini(stanga) ...pretul: 365E fara TVA toate modelele...
  Reply With Quote
Old 28-08-04, 01:03   #7
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Quote:
Daca tu consideri 4-6 cp, cai in plus nu are rost sa vorbim.
Cum ar veni 105-107 cp wow si nici nu cred ca ajuta ceva.
Imi trebuie vreo 10-50.
Baga altceva.
omule.... ma refeream la chip, filtru si evacuare....... care da mai mult de 4-6 cai.......
Old 28-08-04, 01:05   #8
BogdanCMS
Guest

Quote:
Se poate face chiptuning fara a interactiona cu masina?
Cu noul sistem de programare prin portul de diagnoza (OBD) acest lucru este posibil. Incepand cu luna septembrie 2003 firma noastra a adus un astfel de sistem. Acum putem oferi aceeasi calitate a produselor UPsolute neinteractionad cu masina dumneavoastra (fara a interveni fizic asupra niciunei componente a masinii). Acest lucru este posibil pentru un numar mare de masini (consultati lista aici ...). Avantajul acestei metode este ca se poate pastra garantia masinii deoarece se poate face o reprogramare a chip-ului ori de cate ori este nevoie aceasta fiind invizibila pentru orice tester. Costul suplimentar pentru acest produs este doar de 50Euro acesta fiind pretul unei chei personalizata pentru fiecare masina, cu aceasta putandu-se face reprogramarea ori de cate ori este nevoie.
www.chiptuning.ro

Asta chiar n-o stiam...super tare...
  Reply With Quote
Old 28-08-04, 01:34   #9
Anonymous

Stage 5

Frate nu stiu cum e in Montreal dar la noi pt. banii astia (16mil) muncesti
vreo 3 luni intelegi. Si daca ma iei cu pret/adaos si cum ca ar trebui sa ma las de tuning daca eu caut cea mai ieftina posibilitate pt un tuning cat de cat frumusel, cred ca o mare parte din cei de pe acest forum ar trebui sa se lase de tuning. Cei care au Olcit ce ar trebui sa faca? Cand toata masina lor face 500E?
Ma acu fara suparare ca am fost putin ofticat, nu spun ca nu merita, dar poate as gasi si la SH asa ceva nu credeti?
Ceva mai ieftin.
Oricum sa spunem ca resesc sa fac rost de bani ca nu o fi asa greu, stau nemancat vreo 3 luni si vand ce mai am prin casa si imi iau un chip, o sa vina 130 CP, ce ii mai fac pt asa peste 200????????
Quote:
daca pt tine 3-4 sute de euro pe un chip care-s da vreo 20 cp e e un raport prost pret/adaos de cp, atunci eu zic sa te lasi de tuning......chipul la masini turbo diesel este cea mai buna chestie posibila, sunt oemni care platesc cu miile pt acei 20 cai pt alte masini...
Old 28-08-04, 01:42   #10
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Da, stiam de faza cu modificatul prin OBD.... e marfa ca nu se prinde nici draq ca ai modificat softul...

Pe langa modificarea sofului chipului (fie prin OBD, fie in mod clasic), mai exista varianta mai ieftina si anume PowerBoxul..... care este undeva pe la juma de pret ..... si care se si poate pune si scoate usor:

de ex la mine pt tdi ->powerbox:
Quote:
pretul este de 190 euro+20 euro montarea
optimizat 110cp -140 cp dupa montare
consum mai scazut de motorina cu pana la 15%
monarea se face cu mufe identice cu masina se intercaleaza la pompa de motorina
montarea si setarea dureaza 10 min
nu se modifica si nu se scoate calculatorul sau procesorul original
pentru alte detalii 0744
iar pt chipuire:
Quote:
In primul rand, chip tuning-ul va aduce un castig de 30 cp iar in al
doilea rand intrucat masina dvs este din anul 2002 vom putea sa o modificam
prin intermediul ultimei tehnologii in acest domeniu, anume prin Flash
tuning( fara interventie fizica asupra calculatorului de motor).
Pretul este de 400Euro cu toate taxele.
dar.... e mult mai eleganta varianta cu 400....
Old 28-08-04, 01:46   #11
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Quote:
Ma acu fara suparare ca am fost putin ofticat, nu spun ca nu merita, dar poate as gasi si la SH asa ceva nu credeti?
chiptuningul inseamna schimbarea de soft de pe calculatorul masinii..... deci secondhand-ul la asa ceva nu prea are cum sa fie...
Old 28-08-04, 01:49   #12
Anonymous

Stage 5

Lasa frate ca aia e mai naspa iti umbla direct in calculatorul motorului, mai bine asta sa il pui unde vrei tu.
Si e si mai ieftin si din cate am inteles face cam acelasi lucru.
Deci vedeti ca exista si lucruri mai ieftine.
Old 28-08-04, 01:54   #13
Anonymous

Stage 5

Cand am spus de SH credeam ca vorbim tot de Powerbox ala care se leaga direct la masina. Oricum nu as umbla direct la chip sau poate nu acum.
Old 28-08-04, 02:08   #14
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Quote:
Lasa frate ca aia e mai naspa iti umbla direct in calculatorul motorului
pai asta e cel mai putin nashpa pentru ca pentru reprogramare se leaga prin portul serial la masina cu laptopul si modifica parametrii...

e mai nashpa la masinila la care nu sepoate face prin OBD si trebuie sa-ti scoata chip-ul ca sa-l reprogrameze....

iar Powerboxul... din cat am inteles omoara motorul destul de repede....
Old 28-08-04, 02:38   #15
pimp_lex

Stage 5

pimp_lex's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Crisluca: deic cum ziceam, in tuning, cel mai ieftin mod de a mari puterea motorului, la masini td este chiptuningul, asta e tuningul fie ca-ti place fie ca nu,daca n-=aveai maisna TD, un chip tuning ti-ar fii dat 10 cai in loc de 20.

daca tu muncesti 3 luni pt 400 euro, nu prea vad cum iti perimiti o asa masina. Sau ai muncit 50 de luni si-ai pus tot de-o parte ca s-o cumperi?

in montreal treaba sta cam asa: daca as putea sa-mi pun chip si sa-mi dea 20 cp pt 400 euro, chiar daca acum am mai multre datorii decat bani in banca, as face pe draku in patru sa-mi iau un asa chip(m-as imprumuta si-as da banii in rate inapoi).....dar cum 20 cp m-ar costa vreo 1400 euro....o las balta.

Iar pt 200 cp, cu motorul asta, mai trebuie catev mii de euroi bune. Mai bien pui alt motor (are un V6 de 2.5 , 170 cp,parca)
pimp_lex is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -