Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 03-01-06, 19:28   #1
mircea21

Stage 3

mircea21's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default 2.0 tdi doar 140 cp

Stiu ca motorul asta un potential mai mare decat ce poate acum dar am nevoie de niste sfaturii de la adevaratii cunoscatori ,dar nu vreau sa intru prea mult in motor...treaba cu garantia
Aa...si vreau sa scot si un sunet mai agresiv din evacuare.Daca schimb doar finala ajuta la ceva? Pt ca la dieseluri...
mircea21 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-06, 23:30   #2
ciprian_the_1

Stage 5

ciprian_the_1's Avatar

Member of:
[BMW]

nu te ajuta la nimic nu da bani degeaba pe toba ca nu te ajuta nici la sunet nici nu-ti da mai multi cai daca nu e de la catalizator pana la sfarsit schimbata problema e ca la dieselui poti sa pui ce vrei niciodata nu ai sa scoti un sunet agresiv dieselurile sunt facute mai ales pt consum si pentru cuplu mare la turatii mici in fine
nu sunt facute pt ture ca atunci cand te duci in ture scoate sunet agresiv, si ce sunet scoate mai agresiv til spulbera sunetu motorului care e cam zgomotos la turatii mari
Doar sa pui un filtru dar nu te ajuta prea mult iti da doar un sunet mai special cand trage turbina aer
Dupa ca iti expira garantia poti sa faci multe pt mai multi cai ,de la chip pana la inlocuirea turbinei cu una mai mare dar sfatu meu nu se merita frate la diesel
Iati un benzinar de vreo 150 cp si poti sa scoti cam 170-180 cp fara turbo
Old 05-01-06, 00:16   #3
shadowro

Stage 5

shadowro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

ciprian daca ai avea o idee despre ce poate un diesel in zilele noastre ai sti ca seatul lui merge dus in 200 cai doar din flash fara deteriorare suplimentara a motorului. iar daca e sa vorbim de schimbarea turbinei ....
mai bine nu mai intram in detalii.
Cert e ca e mult mai usor si ieftin sa faci din tdi-ul lui un bolid decat dintr-un aspirat.
Old 05-01-06, 00:57   #4
mircea21

Stage 3

mircea21's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re:

Cipriane eu apreciez ca ai intentii bune dar sa stii ca fsi-ul de 150 cp si tdi-ul de 140 au performante aprox. apropiate iar la consum chiar ca nu exista comparatie,11 si ceva fata de 7,5 e mare diferenta. Cat despre modificat stiu ca dintr-un simplu flash il duc cel putin in 180-190 de cai.
Iar despre sunet am vazut un 307 hdi care se auzea destul de bine,la turatie mica cel putin dar inclin sa cred ca avea tot traseul schimbat...
Shadow mersi pt sfaturi si astept in continuare sugestiile tale
Old 05-01-06, 07:42   #5
shadowro

Stage 5

shadowro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

o sugestie importanta este urmatoarea : NU PUNE FILTRU.
Intreaba orice persoana serioasa care face flash si o sa itzi zica sa nu pui filtru sport pe diesel. Sigur ca pe moment ar urca o idee mai bine in ture dar itzi f**e debitmetrele.
Sigur daca ti-ai pune o turbina de v6 2.5 tdi si un intercooler cat casa este recomandat un filtru sport BMC carbon.
shadowro is offline   Reply With Quote
Old 06-01-06, 15:30   #6
mircea21

Stage 3

mircea21's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"shadowro\"
o sugestie importanta este urmatoarea : NU PUNE FILTRU.
Intreaba orice persoana serioasa care face flash si o sa itzi zica sa nu pui filtru sport pe diesel. Sigur ca pe moment ar urca o idee mai bine in ture dar itzi f**e debitmetrele.
Sigur daca ti-ai pune o turbina de v6 2.5 tdi si un intercooler cat casa este recomandat un filtru sport BMC carbon.
Pai am vorbit cu rabanne si in primavara cred ca imi fac flash la el si o sa-l intreb si de filtru,daca e bun sau nu pt ca omu' chiar se priecepe si e serios. Ms pt sfat
Old 14-01-06, 09:06   #7
mackie

Stage 2

am si eu un 407 2.0 hdi 138 cp si as vrea sa scot ceva mai mult, poate cu un flash dar nu stiu daca merita (cat mai poate scoate in plus )
mackie is offline   Reply With Quote
Old 14-01-06, 18:17   #8
mircea21

Stage 3

mircea21's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"mackie\"
am si eu un 407 2.0 hdi 138 cp si as vrea sa scot ceva mai mult, poate cu un flash dar nu stiu daca merita (cat mai poate scoate in plus )
Pai eu zic ca merita ca se pot scoate in jur de 180-185 cp si cuplu aproape de 400 Nm(mie asa mi-a zis) si zic eu ca merita . Vezi aici si ia legatura cu rabanne ca e expert https://forum.4tuning.ro/viewtopic.php?p=332298
Old 14-01-06, 19:12   #9
intercooler81

Stage 3

intercooler81's Avatar

Dupa parerea mea, flashurile lu Voinea sunt cele mai bune
intercooler81 is offline   Reply With Quote
Old 15-01-06, 16:59   #10
mircea21

Stage 3

mircea21's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Este parerea ta dar este una singura...cel putin la mine atat a ajuns.
Oricum nu vreau sa deschid o polemica aici despre care e mai bun si care nu,asa ca...
Old 16-01-06, 07:54   #11
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

Eu am pus pe dyno mai multe tdi-uri de 2.0 si stock fac intre 140-147 iar cu flash 175-178, dar deja apare fumul negru. Am avut mai multi clienti la care le-am corectat doar reglajul presiunii de supraalimentare si masinile faceau dupa 186 cp fara fum.
Tel.:0722275522/021 242 42 81
MasterTuner is offline   Reply With Quote
Old 16-01-06, 22:27   #12
mircea21

Stage 3

mircea21's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"zbuciumus\"
Eu am pus pe dyno mai multe tdi-uri de 2.0 si stock fac intre 140-147 iar cu flash 175-178, dar deja apare fumul negru. Am avut mai multi clienti la care le-am corectat doar reglajul presiunii de supraalimentare si masinile faceau dupa 186 cp fara fum.
Pai si asta nu aduce nici o uzura in plus,garantia nu se pierde? Si cam cat ar costa?
Old 17-01-06, 15:58   #13
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

Pentru motorul acesta pt ca ne trebuie doua UNICHIP-uri, unul pentru avans si boost, altul pentru a prelungi timpii de injectie, pretul nostru e de 475 de euro. Evident, include reglajele turbinei si dyno.
MasterTuner is offline   Reply With Quote
Old 17-01-06, 20:06   #14
intercooler81

Stage 3

intercooler81's Avatar

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"mircea21\"
Oricum nu vreau sa deschid o polemica aici despre care e mai bun si care nu,asa ca...
Asa ca... ce?
Te-am deranjat cu ceva ca mi-am dat parerea? Te-am silit sa mergi la Voinea? Folosesti un ton usor agresiv si nu vad de ce...
Bafta cu flash-ul, oriunde l-ai face...
intercooler81 is offline   Reply With Quote
Old 18-01-06, 02:07   #15
mircea21

Stage 3

mircea21's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"intercooler81\"
Quote:
Originally Posted by \"mircea21\"
Asa ca... ce?
Te-am deranjat cu ceva ca mi-am dat parerea? Te-am silit sa mergi la Voinea? Folosesti un ton usor agresiv si nu vad de ce...
Bafta cu flash-ul, oriunde l-ai face...
Ba nu folosesc deloc un ton agresiv,poate asa ti s-a parut tie.Eu am vrut sa spun ca tu ai fost singurul care a zis de Voinea ca e cel mai bun,pe cand despre Rabanne am auzit foarte multe pareri si numai de bine.Mi-am spus si eu parerea exact asa cum ti-ai spus-o si tu.Daca tu ai perceput parerea mea ca usor agresiva eu nu am ce sa-ti fac,e problema ta.In fine...eu le urez bafta la amandoi,la vanzari daca fac treaba bine...daca nu,nu si iti urez si tie.Si fii mai relaxat ca n-are nimeni nimic cu tine
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -