Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 09-09-09, 01:49   #1
kidu2006

Stage 5

kidu2006's Avatar

Default Mazda MX3 Tuning

Ok,vreau sa stiu numai de la cine se pricepe cu adevarat,sau daca exista teste facute etc etc
Vreau sa schimb injectoarele si pompa de benzina la motorul meu .. precizez ca motorul este 1,845cmc V6 24valve 133-136hp de fabrica,vreau sa pun injectoarele si pompa de benzina de pe 2.5 V6 24VALVE 163hp de pe Ford Probe .. motoarele de pe Probe sunt aceleasi ca al meu de pe Mazda numai ca bineinteles sunt ceva mai mari!
Vreau sa stiu daca se potrivesc si daca voi obtine rezultate bune,pe langa faptul ca imi va consuma ceva mai mult!Masina mea are deja soft facut!
Stiu ca imi trebuie injectoarele cu tot cu rampa,pompa de benzina si admisia mea refacuta in sensul sa traga cu adevarat AER RECE,apoi softul refacut!
Multumesc
Old 09-09-09, 10:03   #2
B11EAU

Stage 5

B11EAU's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Mazda MX3 Tuning

Eu sunt de parere ca injectoarele si pomapa ta de benzina sunt mai mult decat suficiente, in momentul actual!!
Ai masurat AFR-ul si daca da poti sa ne spui ce valoare iti da in full throtle?
Un motor aspirat se optimizeaza doar din avans si din cantitatea de benzina. Daca cel care ti-a facut softul ti-a recomandat sa schimbi injectoarele spunand ca mai poate ridica avansul atunci schimba-le! Desi nu cred ca ai injectoarele la capacitate maxima....

Experimentul asta l-am facut acum 4 ani pe o solenza, folosind injectoare de 1.8 de golf... Si in afara de faptul ca a crescut consumul ingrozitor nu a fost nici un castig!
Old 09-09-09, 18:04   #3
kidu2006

Stage 5

kidu2006's Avatar

Nu am purtat nici o discutie cu MT despre injectoarele mele,urmeaza sa le mai fac o vizita sa vb cu ei sa-si dea cu parerea daca se poate si daca ma ajuta destul de bine,uite un grafic sa-ti faci o parere
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mazda mx3.JPG
Views:	194
Size:	141.6 KB
ID:	1077492  
kidu2006 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-09, 19:35   #4
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

trebuie sa vezi cum sta afr-ul la full throttle...chestie care se paote face doar cu o sonda wide band....

daca mergi prea sarac si limiteaza acolo, atunci se merita schimbate...daca nu...nu.

vrei castig major ?

ia axe
https://www.facebook.com/SRZPowdercoatingCustoms
elspa is offline   Reply With Quote
Old 09-09-09, 23:04   #5
kidu2006

Stage 5

kidu2006's Avatar

Frate Elspa nush in ce limba ai vb mai sus ))uneori ma depasesc unele discutii,daca vrei vb mai pe intelesul meu
Nu sunt mare priceput in ale mecanicii & tuning,in fine!
Nu prea am gasit axe,cu toate ca m-ar tenta,dar sunt convins ca au si un pret destul de maricel,si mai sunt si 4 la numar
Cauta si daca imi gasesti tu ceva ma anunti
Pana la urma pt crestere de putere se merita schimbate injectoarele?
Old 10-09-09, 06:39   #6
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

nu...parerea mea ca nu o sa se intample nimic daca schimbi injectoarele
Old 10-09-09, 08:44   #7
B11EAU

Stage 5

B11EAU's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

AFR inseamna air/fuel ratio adica valoarea amestecului: la "x" parti de aer, "y" parti de benzina...
Nu ai de ce sa adaugi benzina daca amestecul este optim... La cum il stiu pe Florin probabil ca al tau e usor bogat !
Nu ai facut modificari care sa iti aduca un surplus de aer in motor ( gen supraalimentare ) deci injectoarele tale sunt suficiente!
Subsriu la ce zice Spa!
B11EAU is offline   Reply With Quote
Old 10-09-09, 09:12   #8
bobby_gsi2
Opel Driver

Stage 5

bobby_gsi2's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Lenea......cum te gandesti tu numai la solutii usoare. Pune mana de ia axe...ca alea reprezinta "inima" unui aspirat, lustruiesti admisia, pui serpi...lustruiesti porturile de admisie evacuare.... ehe....e mult de munca....tu vrei sa bati din palme si sa creasca puterea. Tu te-ai gandit la injectoare si pompa....dar regulator de presiune? Mai adauga pe lista inca vreo 130 de euro....parca atat e....daca e mai putin...sa ma corecteze elspa.....si eventual il contactez eu sa iau si eu unu

2,0 MPI.......109 iepe si shase cai frumosi
bobby_gsi2 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-09, 09:26   #9
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

e mai putin ...vreo 70 euro
Old 10-09-09, 09:40   #10
bobby_gsi2
Opel Driver

Stage 5

bobby_gsi2's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Cu tot cu ceas?
Old 10-09-09, 11:22   #11
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

cu tot cu ceas, fittinguri, adaptoare, etc
Old 10-09-09, 11:35   #12
bobby_gsi2
Opel Driver

Stage 5

bobby_gsi2's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

OK...multam....te contactez in curand. Scuze kidule de off....ca stiu ca te ataci
Old 10-09-09, 11:45   #13
kidu2006

Stage 5

kidu2006's Avatar

O sa te atac pe tine .. ce pot sa mai spun,cam 90% din pareri sunt contra injectoarelor,deci o sa va ascult si renunt la ele!
Multumesc pt sfaturi si pareri,iar Elspa te astept cu niste preturi
Old 10-09-09, 16:38   #14
shadowro

Stage 5

shadowro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Subscriu.
In general masinile co componente OEM nu ating nici pe departe capacitatea maxima a injectoarelor lor. O admisie mai mare ar face o diferenta .. desi cred ca ar fi indeajuns chiar si atunci injectoarele stock.
Evident pentru un castig adevarat ar trebui axe , port and polish la chiulase pe admisie si evacuare , p&p si pe galeria de admisie , galeriile de evacuare schimbate ambele si evident softul refacut.
Si uite asa ai castigat ~25 de cai )

Success!
Old 10-09-09, 19:56   #15
kidu2006

Stage 5

kidu2006's Avatar

Da nea elspa si prietenii m-ati decis,ma orientez catre cele 4 axe cu came sport,mi-e ca da turomentru cu cracii`n sus porma )),ce urca ea in ture de la mama ei,dar cu axe sport
De abia astept,din ce-am vazut pe net colo-dincolo se rezuma pana in 800$ cu tot cu transport .. maxim .. sper sa nu ma insel!
Mi-a soptit un greiere la ureche ca ar fi usor indicat sa schimb si supapele,sa pun de titan?
Tot nu prea inteleg ce ati spus mai sus,shadowro ..
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -