Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > VERSUS AUDIO

Reply

Thread Tools
Old 14-01-09, 11:59   #1
cincinel

Stage 2

Default Helix RS6 Competition vs DLS Ultimate Iridium 8.2i

Salutare!
Dupa cum spoune si titlul topicului sunt in dilema. Ce sa aleg Helix sau Dls? Dupa parerea mea Helix-ul este un set de exceptie care coboara f bine in frecventa despre Dls nu stiu mai nimic. Astept pareri! Sa ma lumineze si pe mine cineva!
Multumesc anticipat!
cincinel is offline   Reply With Quote
Old 15-01-09, 10:33   #2
ap2008

Stage 3

Default Re: Helix RS6 Competition vs DLS Ultimate Iridium 8.2i

cerd ca mai bine ai face o comparatie intre iridium 6.2 si helix.....datorita dimensiunilor diful de 8 inch sufera la partea de medie dar castiga la partea de bas
ap2008 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 06:54   #3
MRKXMI

Stage 5

Member of:
[FORD]
Smile Re: Helix RS6 Competition vs DLS Ultimate Iridium 8.2i

sper ca iei in calcul o statie de minim 20 milioane sa simti difuzoarele despre care vorbesti
eu as alege pentru sq dls, dar parerile sunt impartite...
MRKXMI is offline   Reply With Quote
Old 19-01-09, 14:34   #4
cincinel

Stage 2

Quote:
Originally Posted by MRKXMI View Post
sper ca iei in calcul o statie de minim 20 milioane sa simti difuzoarele despre care vorbesti
eu as alege pentru sq dls, dar parerile sunt impartite...
Multumesc pt raspuns dar am ales deja Helix Rs6 Competition amplificate de A4 Competition. Dupa ce am ascultat si Dls-ul 6.2 nu 8.2 pantru ca dupa o privire mai atenta aruncata la usa masinii si masuratori mai atente am realizat ca nu sta tocmai confortabil difuzorul in spatiul destinat montajului. Intre 6.2 si Rs6 Competition mi-a placut mai mult Helix-ul. Cel putin mie mi se pare ca are un bass ceva mai dinamic si coboara mai bine in frecventa, mai ales ca nu am in plan un subwoofer.
Old 22-01-09, 23:38   #5
aproapeom

Stage 4

cum ai insonorizat usile ?
aproapeom is offline   Reply With Quote
Old 23-01-09, 05:21   #6
ceachi

Stage 5

ceachi's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Dintre Dls-ul 6.2 si Helix RS6 si eu tot pe Helix as fi mers , bun si amplificatorul , sa le stapinesti sanatos si sa te bucuri de ele.
P.S.
Ai nevoe si de un Hu bun ca sa poti sa scoti tot ce pot difuzoarele astea , insonorizarea usilor e obligatorie.
P.P.S.
Si uite un sistem simplu , care daca e instalat si reglat bine poate participa cu siguranta la competitii(+un Hu bun).
CDA-7990R F#1 Status CD Tuner + PXA-H900 F#1 Status Multimedia Manager , BRAX Matrix 1.1 , BRAX Matrix 2.1 , 2*BRAX Matrix 6.1 PP , 4*BRAX X 2000.2 Graphic Edition platinum ,2* BRAX Matrix 10.1

ceachi is offline   Reply With Quote
Old 23-01-09, 13:50   #7
cincinel

Stage 2

Quote:
Originally Posted by aproapeom View Post
cum ai insonorizat usile ?
Usile sunt facute cu STP M1, un strat pe tabla interioara si unul pe scheletul metalic, urmeaza pasta Brax pe fetele usilor si instalarea difuzoarelor si a amplificatorului. Daca nu o sa fiu multumit si o sa am timp si bani sa nu am ce face cu ei probabil o sa folosesc pasta brax si peste materialul insonorizant.

Multumesc pentru urari ceachi. Acum stau si ma uit la ele ce frumose sunt si le sterg de praf pt ca nu am timp sa le montez.
Referitor la HU deocamdata am un Alpine CDA 9884R si sunt in cautarea unui Clarion 788 dar sunt probleme cu el la import nu am gasit pe nicaieri si momentan s-a cam subtiat si bugetul!
La competitii ma indoiesc ca am sanse sa ajung. 1. nu am timp deloc si 2. La asa ceva iti trebuie reglaje facute de cineva care chiar se pricepe si nu este cazul meu iar in Pitesti...
Old 23-01-09, 19:57   #8
ceachi

Stage 5

ceachi's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Incerca si P88 sau un Alpine cu procesor separat ca al lui Bigu sau Ybr.
1.Competitiile sunt in weekend (poate iti faci timp macar de una pe an)
2.La competitii principalul scop e sa interactionezi cu ceilalti concurenti , sa schimbi pareri, sa asculti diferite sisteme.Daca nu reusesti tu un reglaj bun ,sa fii convins ca se va gasi cineva sa te ajute , sa iti imbunatatesti sistemul.
ceachi is offline   Reply With Quote
Old 24-01-09, 08:43   #9
cincinel

Stage 2

Multumesc pentru sugestii. o sa incerc sa ascult si un alpine cu procesor de sunet, pana imi refac bugetul am timp sa studiez posibilitatile. Pioneer-ul nu este o varianta datorita incadrarii in bord la Audi A4 (sau sunt eu dobitoc si are iluminare selectabila dar nu am vazut asa ceva in specificatii) Stiu ca este un motiv stupid pentru unii in alegera unui player de calitate dar as vrea ceva care sa se potriveasca cat mai bine in bordul masinii si sa pastrez un aspect cat mai stock, motiv pentru care am renuntat si la subwoofer cu cutii prin portbagaj etc. Sper sa nu deranjeze pe cineva postul meu, eu nu spun ca daca sunt facute si instalate de cineva care se pricepe sunt urate dar fiecare cu ideile si proiectele lui.
Bafta!
Old 24-01-09, 11:08   #10
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

ca o ideie de procesor daca vrei sa pastrezi aspectul classic al masinii poti folosi un procesor cu playerul masini. Audison , RockfordFosgate 360 sixty 2

cauta pe net Audison Thesis BIT ONE Processor s-ar putea sa te ajute.
http://blog.sounddomain.com/gadget/2...e-audison.html
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 24-01-09, 13:49   #11
cincinel

Stage 2

Quote:
Originally Posted by alex MG ZR 160 View Post
ca o ideie de procesor daca vrei sa pastrezi aspectul classic al masinii poti folosi un procesor cu playerul masini. Audison , RockfordFosgate 360 sixty 2

cauta pe net Audison Thesis BIT ONE Processor s-ar putea sa te ajute.
http://blog.sounddomain.com/gadget/2...e-audison.html
Multumesc ! O sa incerc sa ascult cateva masini cu player de fabrica si procesor de sunet, sa vedem...! Mai am de cautat si de intrebat in stanga si in dreapta.
Old 30-10-09, 14:41   #12
Parad0x

Stage 2

Parad0x's Avatar

"Crossover with 2 - or 4-ohm operation" am gasit pe net aceasta informatie despre Helix RS6. Mi-o poate confirma cineva?

Multumesc
Parad0x is offline   Reply With Quote
Old 30-10-09, 23:12   #13
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Parca spuneai ca ai A4 Competition. La ce iti trebuie Cross-Over daca ai amplificator pe 4 canale pentru ele? www.audiotec-fischer.de pentru toate informatiile necesare.
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 31-10-09, 00:16   #14
Parad0x

Stage 2

Parad0x's Avatar

As vrea eu sa fi avut deja asa ceva) Probabil ma comfunzi:P Totul a plecat de la o informatie care am gasit-o aici, "Frequenzweiche mit 2- oder 4-Ohm-Betrieb". Ceea ce prin germana mea "de balta" pare a insemna "Crossover with 2 - or 4-ohm operation". In poza atasata, pe crossover exista si o a patra pereche de conectori. Personal nu am mai vazut sau auzit de asa ceva si nici nu stiu daca din punct de vedere tehnic este posibil. Tocmai de aia am pus o intrebare aici
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	g-RS_6.jpg
Views:	117
Size:	97.2 KB
ID:	1155150  
Parad0x is offline   Reply With Quote
Old 31-10-09, 07:43   #15
_vrx_

Stage 4

_vrx_'s Avatar

Member of:
[Moderators]
[Competitor CNCA]

Este foarte posibil ...se leaga inca un set de midbasi in paralel si se multa un jumper(din cross) pentru 2 ohmi.
_vrx_ is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -