Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUDIO (https://forum.4tuning.ro/183-versus-audio.html)
-   -   Helix RS6 Competition vs DLS Ultimate Iridium 8.2i (https://forum.4tuning.ro/183-versus-audio/104395-helix-rs6-competition-vs-dls-ultimate-iridium-8-2i.html)

cincinel 14-01-09 11:59

Helix RS6 Competition vs DLS Ultimate Iridium 8.2i

Salutare!
Dupa cum spoune si titlul topicului sunt in dilema. Ce sa aleg Helix sau Dls? Dupa parerea mea Helix-ul este un set de exceptie care coboara f bine in frecventa despre Dls nu stiu mai nimic. Astept pareri! Sa ma lumineze si pe mine cineva!
Multumesc anticipat!

ap2008 15-01-09 10:33

Re: Helix RS6 Competition vs DLS Ultimate Iridium 8.2i

cerd ca mai bine ai face o comparatie intre iridium 6.2 si helix.....datorita dimensiunilor diful de 8 inch sufera la partea de medie dar castiga la partea de bas

MRKXMI 19-01-09 06:54

sper ca iei in calcul o statie de minim 20 milioane sa simti difuzoarele despre care vorbesti :)
eu as alege pentru sq dls, dar parerile sunt impartite...

cincinel 19-01-09 14:34

Quote:

Originally Posted by MRKXMI (Post 1992335)
sper ca iei in calcul o statie de minim 20 milioane sa simti difuzoarele despre care vorbesti :)
eu as alege pentru sq dls, dar parerile sunt impartite...

Multumesc pt raspuns dar am ales deja Helix Rs6 Competition amplificate de A4 Competition. Dupa ce am ascultat si Dls-ul 6.2 nu 8.2 pantru ca dupa o privire mai atenta aruncata la usa masinii si masuratori mai atente am realizat ca nu sta tocmai confortabil difuzorul in spatiul destinat montajului. Intre 6.2 si Rs6 Competition mi-a placut mai mult Helix-ul. Cel putin mie mi se pare ca are un bass ceva mai dinamic si coboara mai bine in frecventa, mai ales ca nu am in plan un subwoofer.

aproapeom 22-01-09 23:38

cum ai insonorizat usile ?

ceachi 23-01-09 05:21

Dintre Dls-ul 6.2 si Helix RS6 si eu tot pe Helix as fi mers , bun si amplificatorul , sa le stapinesti sanatos si sa te bucuri de ele.
P.S.
Ai nevoe si de un Hu bun ca sa poti sa scoti tot ce pot difuzoarele astea , insonorizarea usilor e obligatorie.
P.P.S.
Si uite un sistem simplu , care daca e instalat si reglat bine poate participa cu siguranta la competitii(+un Hu bun).

cincinel 23-01-09 13:50

Quote:

Originally Posted by aproapeom (Post 2003024)
cum ai insonorizat usile ?

Usile sunt facute cu STP M1, un strat pe tabla interioara si unul pe scheletul metalic, urmeaza pasta Brax pe fetele usilor si instalarea difuzoarelor si a amplificatorului. Daca nu o sa fiu multumit si o sa am timp si bani sa nu am ce face cu ei probabil o sa folosesc pasta brax si peste materialul insonorizant.

Multumesc pentru urari ceachi. Acum stau si ma uit la ele ce frumose sunt si le sterg de praf pt ca nu am timp sa le montez.
Referitor la HU deocamdata am un Alpine CDA 9884R si sunt in cautarea unui Clarion 788 dar sunt probleme cu el la import nu am gasit pe nicaieri si momentan s-a cam subtiat si bugetul!
La competitii ma indoiesc ca am sanse sa ajung. 1. nu am timp deloc si 2. La asa ceva iti trebuie reglaje facute de cineva care chiar se pricepe si nu este cazul meu iar in Pitesti:sad:...

ceachi 23-01-09 19:57

Incerca si P88 sau un Alpine cu procesor separat ca al lui Bigu sau Ybr.
1.Competitiile sunt in weekend (poate iti faci timp macar de una pe an)
2.La competitii principalul scop e sa interactionezi cu ceilalti concurenti , sa schimbi pareri, sa asculti diferite sisteme.Daca nu reusesti tu un reglaj bun ,sa fii convins ca se va gasi cineva sa te ajute , sa iti imbunatatesti sistemul.

cincinel 24-01-09 08:43

Multumesc pentru sugestii. o sa incerc sa ascult si un alpine cu procesor de sunet, pana imi refac bugetul am timp sa studiez posibilitatile. Pioneer-ul nu este o varianta datorita incadrarii in bord la Audi A4 (sau sunt eu dobitoc si are iluminare selectabila dar nu am vazut asa ceva in specificatii) Stiu ca este un motiv stupid pentru unii in alegera unui player de calitate dar as vrea ceva care sa se potriveasca cat mai bine in bordul masinii si sa pastrez un aspect cat mai stock, motiv pentru care am renuntat si la subwoofer cu cutii prin portbagaj etc. Sper sa nu deranjeze pe cineva postul meu, eu nu spun ca daca sunt facute si instalate de cineva care se pricepe sunt urate dar fiecare cu ideile si proiectele lui.
Bafta!

alex MG ZR 160 24-01-09 11:08

ca o ideie de procesor daca vrei sa pastrezi aspectul classic al masinii poti folosi un procesor cu playerul masini. Audison , RockfordFosgate 360 sixty 2

cauta pe net Audison Thesis BIT ONE Processor s-ar putea sa te ajute.
http://blog.sounddomain.com/gadget/2...e-audison.html

cincinel 24-01-09 13:49

Quote:

Originally Posted by alex MG ZR 160 (Post 2006051)
ca o ideie de procesor daca vrei sa pastrezi aspectul classic al masinii poti folosi un procesor cu playerul masini. Audison , RockfordFosgate 360 sixty 2

cauta pe net Audison Thesis BIT ONE Processor s-ar putea sa te ajute.
http://blog.sounddomain.com/gadget/2...e-audison.html

Multumesc ! O sa incerc sa ascult cateva masini cu player de fabrica si procesor de sunet, sa vedem...! Mai am de cautat si de intrebat in stanga si in dreapta.

Parad0x 30-10-09 14:41

"Crossover with 2 - or 4-ohm operation" am gasit pe net aceasta informatie despre Helix RS6. Mi-o poate confirma cineva?

Multumesc

animalutz 30-10-09 23:12

Parca spuneai ca ai A4 Competition. La ce iti trebuie Cross-Over daca ai amplificator pe 4 canale pentru ele? www.audiotec-fischer.de pentru toate informatiile necesare.

Parad0x 31-10-09 00:16

1 Attachment(s)
As vrea eu sa fi avut deja asa ceva:)) Probabil ma comfunzi:P Totul a plecat de la o informatie care am gasit-o aici, "Frequenzweiche mit 2- oder 4-Ohm-Betrieb". Ceea ce prin germana mea "de balta" pare a insemna "Crossover with 2 - or 4-ohm operation". In poza atasata, pe crossover exista si o a patra pereche de conectori. Personal nu am mai vazut sau auzit de asa ceva si nici nu stiu daca din punct de vedere tehnic este posibil. Tocmai de aia am pus o intrebare aici:)

_vrx_ 31-10-09 07:43

Este foarte posibil ...se leaga inca un set de midbasi in paralel si se multa un jumper(din cross) pentru 2 ohmi.

All times are GMT +2. The time now is 04:27.

- Copyright 2026 4Tuning