Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > VERSUS AUDIO

Reply

Thread Tools
Old 14-02-06, 15:40   #1
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

Default Alpine CDA 9835 vs. Pioneer DEH 8600

Daca vorbim de SQL ce HU alegeti din aceste doua.
dj81bas is offline   Reply With Quote
Old 14-02-06, 15:44   #2
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

p8600 clar.
pt spl si sql e the best
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 14-02-06, 15:48   #3
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

ce te face sa spui asta?
Old 14-02-06, 15:56   #4
cls21b_EVO

Stage 5

La fel ca si el ....8600 ele...e un compromis bun intre SQL si SPL ...
Pretul un pic cam piperat dar se rezolva , pt. unii.
Sa si spuna si Rellaxx parerea ...el ni la recomandat noua.
cls21b_EVO is offline   Reply With Quote
Old 14-02-06, 16:06   #5
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

nu va contrazic ca ar fi un aparat rau dar ati facut o comparatie intre aceste doua aparate. 8600 castiga intradevar cu iesirea HI voltage fata de 9835 care are doar 4v dar eu ma refeream la calitatea si modelarea sunetului ceea ce la Apline este mult mai complexa decat la Pioneer.
Old 14-02-06, 16:16   #6
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

pai depinde ce vrei
sincer mie nu imi place sunetul reprodus de alpine(e cam metalic pt gustul meu)
dspul de la 8600 e cel putin ok si aparatul suna excelent.

acum problema se reduce la urechea fiecaruia si la gusturi in general
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 14-02-06, 16:30   #7
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

ideea era alta. daca tu ai ascultat in paralel aceste doua aparate. Sunt convins ca daca ai testat un model de baza de la Alpine sa nu se ridice la pretentiile lui 8600. Totusi daca stam sa ne gandim acel 9835 a luat premiul EISA ca cel mai bun HU al anului 2005 an in care a fost prezent si 8600. Nu vreau sa ridic 9835 in slavi si sa sterg pe jos cu 8600. vreau doar parerea unei persoane care a testat aceste doua aparate in paralel si care a ajuns la o concluzie referitor la sunetul acestor doua aparate.
Old 14-02-06, 19:51   #8
micutz

Stage 5

micutz's Avatar

Sunt de acord cu dj81bas, adica a testat cineva in paralel aceste aparate? Nici mie nu-mi place sunetul de la Alpine, dar nu pot sa generalizez si sa compar 9835 cu 9843. Probabil singura legatura dintre ele este de nume. Intr-adevar 9835-ul a primit premiul EISA ptr cea mai buna unitate pe 2005 si asta il recomanda ca un aparat bun.

Personal, am ascultat si butonat pe masina mea un 9830 si 9831: dinamica impresionanta, meniu bogat cu multe reglaje si corectii, dar nesatisfacator pe partea de inalte.
Old 14-02-06, 20:29   #9
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Nimeni nu contesta calitatea Alpine-ului in discutie. Dar daca pomenim de iesirea hi-volt de pe Pioneer, acolo se regaseste diferenta. Prea putin ma intereseaza calitatea sunetului pe iesirile amplificate ale aparatului. 8600 suna altfel. Nu SQ pur, nu transparenta si detaliu de invidiat. Are cate putin din fiecare. Dar trebuie sa-ti placa sunetului lui 8600 ca sa-l recomanzi. NU e bland, nu e soft, nu e primitor. E sunet de putere. Se stie deja ca suna bine. Nu stralucit, nu top of the line. Dar binele ala suna TARE bine pe Pioneer.

Peste cateva zile vom face o comparatie directa intre cele doua aparate, pe cel putin un sistem performant. Vom trage atunci concluziile. Aveti putina rabdare. O sa ne gasim mai usor cuvintele dupa acest test.
Old 14-02-06, 21:23   #10
micutz

Stage 5

micutz's Avatar

Rellaxx, la HU-urile astea nu cred ca s-a gandit nimeni sa compare calitatea sunetului la iesirile amplificate. Intr-adevar, pe hartie lucrurile par sa stea mai bine pentru Pioneer, dar in realitate lucrurile s-ar putea sa nu fie chiar asa. Nu vreau sa par ca tin partea Alpine-ului pentru ca nu am auzit nici unul dintre ele. Inteleg ca ai avut de-a face cu Pioneer-ul 8600, dar era interesant daca sa fii auzit si Alpine-ul, atunci parerea ta poate ar fi fost mai pertinenta.

In AutoHIFI 1/2005, intr-un test cu ambele unitati, Alpine 9835 ocupa prima pozitie cu 79 de puncte, iar 8600-le de la Pioneer locul 3 cu 74. Locul 2 Alpine 9833.
micutz is offline   Reply With Quote
Old 14-02-06, 23:08   #11
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

micutz... cred ca se citeste clar printre randurile mele ca am postat o parere subiectiva si nu una pertinenta. Daca ai rabdare cateva zile o sa auzi pareri pertinente din partea mai multor oameni, inclusiv din partea initiatorului topicului.

Cat despre testele dinAuto&HiFi....ma abtin.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 15-02-06, 10:51   #12
fuscobal

Stage 5

Mda, si eu ma abtin relativ la AutoHiFi. Este clar ca cele 2 unitati sunt similare si niciuna nu o domina categoric pe cealalta. Ce se intampla in situatia asta > intra in joc cu pondere foarte mare potrivirea HU cu DIFUZOARELE si apoi cu amplificatorul. Totul se reduce la gusturi. Alpine are dinamica foarte bune dar e prea agresiv pe medii superioare si inalte, deci are nevoie de un difuzor mai dulce care sa-l calmeze putin...Daca difuzoarele exista deja, cauta sa probezi cele 2 playere pe masina ta si vezi cu care se potriveste. Daca nu exista, cumpara-le in asa fel incat sa se potriveasca. Totul se probeaza inainte, nimic nu se ia pe baza recomandarilor si premierilor EISA awards. Ce-mi place mie s-ar putea sa nu se pupe cu gusturile tale !
Mk5 GTI | K04 turbo | S3 injectors | Custom 3" decat exhaust | Evoms CAI | AP Racing pro 5000 front + S3 rear brakes + Pagid RS29/Carbotech XP8 pads | THS FMIC | S3 camshafts | Autotech HPFP | Je pistons + IE rods | BSH 27mm RSB + H&R 28mm FSB| BSH pendulum engine mount | BSH PCV | Forge short shift | Bilstein PSS10 coilovers | Peloquin LSD | Sachs SRE clutch | 235/40/ZR18 R888 on Team Dynamics 18x8" | Stage 3 Revo
fuscobal is offline   Reply With Quote
Old 17-02-06, 20:39   #13
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

Nu ma intereseaza puterea aparatelor ci preul lor iar cand spun preamplificator nu ma refer la voltajul pe iesire ci doar la calitatea semnalului. Eu personal am comparat 9835 cu 9600 care este cam acelasi lucru cu 8600 si sincer la categoria maleabilitatea preului si combinarea HPF si LPF, Alpine-ul m-a incantat mai mult. Cum a spus si Rellax, in cateva zile o sa facem o comparatie intre aceste doua aparate si sa ajungem la o concluzie. Daca a mai facut cineva acest test sau s-a jucat cu adevarat cu unul din aceste doua aparate pot sa-si posteze parerile.
Old 17-02-06, 20:53   #14
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

fuscobal: proba am facut-o mai demult si nu pe actuala masina. Difuzoarele si statia le am deja si ca HU am Alpine-ul. Nu stiu pe sistemul actual ce aparat va fi mai pe gustul meu dar o sa aflu in curand. Inaltele sunt f moi dar la medie vreau sa mai umblu in viitorul apropiat.
Old 27-02-06, 07:40   #15
civic_ex

Stage 5

civic_ex's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Honda]

cam vechi topicul dar tre sa imi dau si eu cu parerea.
le-am auzit pe amandoua intr-un magazin de electonice in statele unite, si sincer sa fiu am fost sincer impresionat de sunetul produs de alpine. Pot sa va zic ca equalizeru parametric e mai bun la pioneer, dar setarile mele la eq sant tot timpul FLAT, asa ca am decis sa imi cumpar Alpine. Nu am avut 100 de dolari extra sa dau pe 9835 asa ca am luat 9833, care e identic, in afara de display.
Nu am regretat niciodata. Singurul HU care l-as lua peste Alpine ar trebui sa fie un High End Eclipse.
sper ca am ajutat cat de cat.
civic_ex is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -