Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > VERSUS AUDIO

Reply

Thread Tools
Old 05-02-09, 12:32   #1
Luchiano

Stage 2

Default MTX XT12AS vs MTX RT12DV vs GZ TB300BR

Buna ziua tuturor. De ceva vreme ma tot uit pe site-uri in vederea achizitionarii unui subwoofer si m-am oprit la aceste 3 modele dat fiind si faptul ca in Baia Mare cam astea le-am gasit mai de doamne ajuta. Tin sa precizez ca banii nu ma dau afara din casa, de aceea va cer sfatul. Deci buget maxim pentru subwoofer 600 Roni, maxim maximorum inca 50 Roni. Masina in pricina este un Seat Ibiza din 2001.
Asadar acestea sunt optiunile :
MTX XT12AS - http://www.mtxaudio.eu/spip.php?article1121
MTX RT12DV - http://www.mtxaudio.eu/spip.php?article1237
Ground Zero TB300BR - http://www.ground-zero-audio.com/eng..._gztb300br.htm

In primul rand doresc sa va axati parerile doar asupra acestor subwoofere. In al doilea rand, pica treaba cu "ia-ti un dif si gasesti pe cineva sa-ti faca incinta". M-am lecuit cu asazisi-i experti din Baia Mare.
Acuma, cerintele mele de la un subwoofer : Calitate, SQ nu cred ca pot sa cer de la aceste difuzoare care totusi sunt ieftine daca ne raportam la piata subwooferelor. Dar, totusi sa aibe un raport SQ/SPL bun, mai mult pe partea de SQ. Poate multi vor spune "dute bai, nu ti-ai dat seama din prima ca GZ e cel mai bun dintre astea ? Doar are 400 W pe langa 250 cat au MTX". Sincer si 250 imi ajung. Nu puterea este ideea la mine. Ideea la mine este sa coboare cat mai jos si sa fie un sunet cat mai calitativ. Asadar, cerintele le stiti, modelele la fel, care m-ati sfatui ca s-ar preta mai bine cerintelor mele ?
Tin sa precizez ca, dintre cele doua MTX-uri, RT12DV este mai ieftin cu vreo 200 Roni si se leaga in 2 Ohmi, chestie buna pentru bugetul amplificatorului.
Asadar, merita diferenta de aproximativ 200 roni XS12AS-ul si TB300BR (acestea doua sunt foarte apropiate la pret) fata de RT12DV ?
Multumesc mult anticipat celor care se vor deranja sa citeasca si sa raspunda acestui topic, mai ales ca, cred ca v-am ametit cu atatea intrebari. Recunosc ca nu ma pricep aproape deloc in domeniul acesta, de aceea va cer sfaturile.
O zi cat mai frumoasa.
Luchiano is offline   Reply With Quote
Old 06-02-09, 20:18   #2
xpert_customs

Stage 5

xpert_customs's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: MTX XT12AS vs MTX RT12DV vs GZ TB300BR

toate subwooferele de mai sus fac sau au facut parte din niste pachete promo...tu zici ca la 600 de ron ai gasit numa wooferul sau tot pachetul?...daca ai gasit numai wooferul se pare ca cineva vrea sa te pacaleasca....
On topic....gz-ul suna mai tare...mtx mai bine...leam testat pe toate...si cam asta e parerea mea...
Old 07-02-09, 13:17   #3
Luchiano

Stage 2

Multumesc mult de raspuns. Pai acuma sincer, nu stiu daca facea parte dintr-un pachet sau nu. Preturile sunt doar pentru subwoofere si am exagerat eu putin. Adica, pentru MTX XT12AS/AV pretul este undeva pe la 550 Roni, iar pentru MTX RT12DV este de 400 Roni. Multumesc inca o data ca mi-ai raspuns scurt si la obiect. Asta asteptam. Acuma as mai avea niste intrebari daca esti amabil. Tinand cont ca le-ai ascultat pe amandoua ( la MTX la refer), merita diferenta de pret intre RT si XT ? Este diferenta sesizabila intre ele (la partea de sunet vorbind, nu estetic) ?
Acuma, navigand pe internet am vazut ceva interesant si as dori daca se poate sa iti dai cu parerea daca ai ascultat acest difuzor si este peste sau sub MTX-urile mentionate.
Este vorba de Pioneer W307D2/D4 + incinta special conceputa pentru el de firma mama. Pun si linkurile, poate asa iti dai seama mai bine despre ce difuzor vorbesc : Link subwoofer : http://www.pioneer.eu/eur/products/2...7D2/index.html
Link incinta : http://www.pioneer.eu/eur/products/2...01S/index.html
O intrebare la incinta aceasta : Mai trebuie de facut ceva la ea ? Sau doar prind difuzorul si e ready to use ? Mai trebuie antifonata in interior sau mai stiu eu ce altceva ? Pe site-ul pioneer nu scrie nimic si de aceea intreb. Misca si se aude mai bine Pioneerul acesta decat MTX-urile mentionate ?
Si cu asta am terminat lista mea. Stiu ca am dat-o-n offtopic deoarece initial era vb de GZ + 2 MTX-uri si acuma am inclus si Pioneerul, dar sincer nu doream sa fac alt topic doar pt. difuzorul acesta.
Old 07-02-09, 16:04   #4
xpert_customs

Stage 5

xpert_customs's Avatar

Member of:
[VW]

intre mtx-uri aleg cel cu bass reflex...adica rt....suna mai tare....xt-ul merge doar intrun hatch sau ceva de genu..oricum..nu ma impresionat..eu am facut comparatia intre rt si gz...pioneer nu ma incanta in general..wooferul asta nu lam ascultat..deci nu ma bag...
Vezi ca depinde si cu ce amp dai in ele..cabluri..etc...

Apropo vezi ca gasesti la toti dealerii mtx pachet cu rt12av + amp mtx rt602 + kit cabluri dietz la 650 ron si mtx rt12dv + amp mtx rt251 + kit cabluri dietz la 850 ron...merita sa iti iei tot pachetu decat sa iti iei wooferul de unu singur...probabil unii dealeri cumpara pachetul la reducere...si il vand pe bucati la pret de lista...dar in fine...not my bussiness....

PS...pentru orice alt sfat de te ajut cu placere....daca altcineva nu se ocupa cu woofere "buget"..))
xpert_customs is offline   Reply With Quote
Old 08-02-09, 10:38   #5
Luchiano

Stage 2

Ms mult inca o data. Nu am gasit pachetul despre care zici. Adica mai exact, pachetul cu acel amplificator. Am gasit altele, si ca si toate sau aproape toate pachetele, ampliful e mai slab decat subwooferul. De aceea fug eu de pachete promo. Ms pt. lamuriri si iti doresc o zi cat mai frumoasa. La revedere.
- Copyright 2026 4Tuning -