Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini tunate

Reply
 
Thread Tools
Old 04-09-08, 13:19   #1
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

Citroen incepe asaltul pentru Salonul Auto de la Paris prin dezvaluirea unor fotografii si detalii despre noul sau concept car Hypnos. Modelul combina designul sportiv al unui coupe cu eleganta unui sedan in timp ce ofera spatiul unui SUV. Insa, conform constructorului francez, noul Hypnos este doar un crossover. La fel ca 99% din conceptele de astazi, Hypnos beneficiaza de tehnologie hibrida. Astfel, chiar daca este propulsat de un motor de 200 cai putere, conceptul inregistreaza un consum de doar 4.5 litri la 100 km si emisii de CO2 de numai 120 g/km.

Mai multe informatii si fotografii cu noul concept vor fi dezvaluite de Citroen odata cu deschiderea Salonului Auto de la Paris.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	hypnos_large_1.jpg
Views:	502
Size:	140.9 KB
ID:	632555   Click image for larger version

Name:	hypnos_large_2.jpg
Views:	483
Size:	143.4 KB
ID:	632556  
__________________

Last edited by boy_wonder; 04-09-08 at 13:23.
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-08, 14:00   #2
norbi_bidi

Stage 5
 
norbi_bidi's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,054
Member of:
[2 Roti]
[KIA]
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

seamana cu aston martin... nu inteleg la ce se refera cea dea 2-ua poza...
norbi_bidi is offline   Reply With Quote
Old 04-09-08, 14:41   #3
arrowhead

Stage 3
 
arrowhead's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 109
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

Daca maresti poza si te uiti atent vezi pe acolo un volan si ceva urme de bord deci presupun ca e o vedere de sus aupra habitaclului .... mie personal mi se pare o porcarie ... dar gusturile nu se discuta ... la exterior e frumoasa
arrowhead is offline   Reply With Quote
Old 04-09-08, 14:54   #4
norbi_bidi

Stage 5
 
norbi_bidi's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,054
Member of:
[2 Roti]
[KIA]
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

am vazut volanul si urmele de bord... asteptam poze cu interiorul si cateva mai detaliate cu exteriorul...
norbi_bidi is offline   Reply With Quote
Old 04-09-08, 18:49   #5
sir_sanjei

Stage 5
 
sir_sanjei's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 718
Member of:
[DACIA]
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

simpatic exterioru cat despre interior mi se pare prea ciudat
sir_sanjei is offline   Reply With Quote
Old 04-09-08, 19:03   #6
Iuli_90

Stage 4
 
Iuli_90's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 186
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

design oke,futuristic,imi place.Asteptam ceva poze cu interiorul masinii
Iuli_90 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-08, 19:14   #7
allexutzzu

Stage 5
 
allexutzzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 855
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

daca ala e interiorul e naspa...pe afara arata impresionant!
allexutzzu is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 15:32   #8
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

Citroen Hypnos: Creativitate si tehnologie

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris 2008, Citroën prezinta conceptul Hypnos, interpretarea inedita a unui vehicul exceptional. Sub liniile particulare si rasate, acest crossover imbina tehnologii inovatoare pentru a oferi performante remarcabile atat in ceea ce priveste senzatiile la volan, cat si protectia mediului.

Technologia HYmotion4 : senzatii la volan si eficienta garantate

Conceptul Hypnos este dotat cu o tehnologie hibrida specifica, ilustrand importanta apectului ecologic pentru Citroën si subliniand din nou capacitatea Marcii de a imbina placerea la volan cu grija fata de mediu. Arhitectura trenului de rulare diesel hibrid HYmotion4, care este propusa pe acest concept car si care este realizabila din punct de vedere industrial, se distinge prin implantarea motorului electric la nivelul osiei spate. Aceasta configuratie simpla si inovatoare se dovedeste perfect adaptata caracterului conceptului Hypnos : comportamentul dinamic si tractiunea sunt optimizate in conditiile unui consum redus si unui nivel scazut de emisii (4,5 l/100 km, respectiv 120 g de CO2/km).

Un concept car exceptional si seducator

Silueta sa cu linii fluide, rasate si pozitia inalta sprijinita pe rotile de 22 de inch, sugereaza promisiunea senzatiilor inedite la volan.
Atractia pe care acest concept o exercita de la prima vedere este sustinuta de paleta cromatica inedita din habitaclu si de maniera in care tehnologia a fost declinata pentru a deveni mai umana si mai la indemana : ceas de bord oniric, scaune cu o morfologie studiata pentru confortul deplin, cromoterapie la bord.

Hibrid prin tehnologia incorporata, Hypnos este de asemenea un hibrid si in termeni de vehicul, acesta imbinand perfect dinamismul unui coupé, eleganta unei berline si volumele unui SUV. Puternic, fluid si expresiv, Hypnos se distinge prin proportiile inedite si echilibru care anticipeaza senzatii deosebite.
Interiorul cu finisaje din materiale nobile, scaunele individuale foarte confortabile si tehnologiile deosebite pot satisface cu brio exigentele soferului si a celor trei pasageri.

Silueta inovatoare si rasata

Prin volumele sale dinamice si sculptate care imbina perfect fluiditatea si rigiditatea, Hypnos degajeaza sentimentul de eleganta si de robustete.
Cu o lungime de 4,90 m, o latime de 2,17 m si o inaltime de 1,58 m, Hypnos impune admiratie prin proportiile siluetei sale. Fie ca este vorba despre pasajele proeminente ale rotilor, de capota sculptata sau linia mediana a caroseriei inalta, toate aceste volume prezinta o musculatura puternica si rafinata.

Hypnos fascineaza datorita dinamismului pe care il exprima chiar si atunci cand sta pe loc. Plafonul nesustinut de montanti, dovada a habitabilitatii deosebite, se lanseaza in forta spre partea posterioara oprindu-se in luneta concava, definitorie pentru marile berline Citroën. Flancurile sculptate contribuie de asemenea la intarirea impresiei de miscare.

Aspectul rasat al caroseriei este pus in valoare si de culoarea sa gri, profunda si luminoasa. Aceasta culoare a carei intensitate variaza in functie de gradul de luminozitate, ii confera conceptului Hypnos o trasatura pretioasa si eleganta, reconfirmand-i statutul de vehicul varf de gama. Portierele cu deschidere antagonica permit accesul facil al pasagerilor in interior, iar hayonul cu deschidere cargo ofera un acces optim al portbagajului. Dincolo de impactul vizual, caile de acces in Hypnos contribuie la functionalitatea sa si ii reconfirma vocatia de vehicul destinat calatoriilor de placere.

Last edited by boy_wonder; 03-10-08 at 15:54.
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 15:40   #9
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

Interior luxos pentru pasageri

Emotiile pe care Hypnos le trezeste pasagerilor sai depasesc sfera senzatiilor traditionale deoarece habitaclul vehiculului ilustreaza la superlativ magia exercitata de acesta. O calatorie la bordul sau este promisiunea unei aventuri senzoriale de prim rang.

Interiorul, captivant de la prima vedere, surprinde prin ruptura fata de culoarea gri din exterior. Suscita astfel admiratie prin declinarea tuturor culorilor spectrului solar. Acest demers neobisnuit de a asocia un colorit viu unui vehicul varf de gama subliniaza inca o data creativitatea Marcii. Finisajele sunt realizate cu materiale nobile cum ar fi aluminiu, piele, atmosfera rafinata de la bord creand senzatia de placere si confirmand apartenenta conceptului la universul vehiculelor de exceptie.

Spatiul dedicat pasagerilor se contruieste in jurul celor patru locuri dispuse de o parte si de alta a unei elice centrale. Aceasta configuratie particulara duce cu gandul la o molecula imaginara de ADN, la viata, la fiinta umana, adica la valorile promovate de marca Citroën. Ampatamentul generos de 3 metri impreuna cu dispunerea inedita a scaunelor dispuse decalat ofera un spatiu individual de dimensiuni importante pentru fiecare pasager. Fiecare pasafer beneficiaza de o habitabilitate nemaintalnita pana acum la acest tip de vehicul si de un spatiu pentru picioare corespunzator clasei limuzinelor.

Fiecare ocupant al vehiculului are posibilitatea de a-si personaliza spatiul datorita lamelor care constituie elicea centrala care pivoteaza descoperind diverse comenzi precum reglajul instalatiei de climatizare. In ceea ce priveste scaunele, acestea sunt compuse din numeroase celule in forma de prisma care se pot umfla sau dezumfla la comanda pentru a oferi calatorilor un masaj lombar si dorsal.

Interior sub semnul creativitatii

In fata soferului intregul se prezinta prin intermediul unor prisme care amintesc fatetele unui diamant, fiecare dintre acestea afisand diferite informatii referitoare la condus. Asemenea unei bijuterii, acestea au o montura din metal nobil. Aceasta montura se impune ca filon al partii frontale a conceptului, integrand in primul rand, pe centrul consolei, un ecran tactil care se continua in mod natural cu rama aeratoarelor pe de-o parte si plansa de bord pe de alta parte. Datorita unor microdiode, plasate in interiorul circuitului de climatizare, aeratoarele difuzeaza subtil un halou de lumina, a carui culoare variaza in functie de temperatura aleasa.

Inovatia adusa de acest concept car este faptul ca pune la dispozitia utilizatorilor sai beneficiile cromoterapiei. O camera de filmat pozitionata pe plafon monitorizeaza parametrii antropometrici ai soferului examinandu-i figura in mod regulat. Comparand aceste informatii cu cele prealabil inregistrate, acest echipament ofera posibilitatea de a defini starea soferului si de interveni pentru iluminarea habitaclului si parfumarea lui, totul pentru ca placerea in interior sa fie maxima. Pe ecranul computerului de bord, ora se afiseaza in culori, dovada in plus a combinatiei dintre tehnologie si creativitate care sta la baza realizarii vehiculului Hypnos. Acest ceas oniric functioneaza prin pulsatii ale afisajului in culori, asemenea respiratiei unei fiinte.

Citroën este astazi, printre constructorii de automobile, unul dintre actorii principali in domeniul protectiei mediului. Prin Hypnos, Marca isi subliniaza aceasta pozitie dotandu-si concept car-ul cu o transmisie diesel hibrida inedita: HYmotion4. Aceasta tehnologie ii permite sa ofere performante dinamice foarte bune in conditiile unui consum scazut.

HYmotion4, inovatia in slujba protectiei mediului

Conceptul Hypnos combina inteligent:
• un motor termic diesel, 2l HDi FAP, asociat unei cutii de viteze manuala pilotata in 6 trepte si cu o putere de 200 de CP (147 kW), cuplu de 420 Nm;
• un motor electric implantat la nivelul trenului de rulare spate si care dezvolta o putere de 50 de CP si un cuplu de 200 Nm.

Datorita hidridizarii diesel, Hypnos contribuie la prezervarea mediului. Astfel, in utilizare urbana, in modul de functionare ZEV (Zero Emission Vehicule) care permite accesul la un mod complet electric « extins » (in jur de 3 km de autonomie la o viteza de 50 km/h), sau pe sosele care solicita accelerari si decelerari succesive, hibridizarea permite limitarea consumului prin punerea in comun a celor doua energii.

Hypnos beneficiaza de asemenea de o tehnologie Stop & Start de inalta performanta, capabila printre altele de a alimenta cu energie motorl electric atunci cand vehiculul este in modul 4x4. Pe autostrada, motorul diesel termic de 2 l prevazut cu filtru de particule prezinta un randament excelent, prin faptul ca ofera, prin calitati intrinseci, o reducere de 20% a consumului de combustibil. Hypnos afiseaza un nivel al consumului in ciclu mixt de 4,5 l/100 km si al emisiilor de CO2 de 120 g/km, o performanta remarcabila daca tinem cont de tipologia acestui concept car.

HYmotion4, pentru senzatii deosebite la volan

Cu toate aceste performante ecologice remarcabile, placerea de a conduce nu a fost sacrificata. In cazul unei solicitari deosebite a pedalei de acceleratie si deci a unei solicitari imediate de cuplu, functia « boost » asociata cuplului motor termic – motor electric permite atingerea unor performante de inalta clasa, fara a afecta consumu. Vehiculul atinge viteza de 100 km/h intr-un timp de 9,4 secunde.

Hypnos beneficiaza si de o suspesie hidraulica, a treia generatie, iar aceasta tehnologie ofera un nivel de confort de referinta in domeniul conceptelor auto. In plus, in caz de aderenta scazuta sau solicitari importante, vehiculul trece din modul 2WD in 4WD automat, motorul electric antrenand rotile spate in timp ce motorul termic pune in miscare rotile fata.
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 15:42   #10
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

CARACTERISTICI TEHNICE

Dimensiuni
Lungime: 4 900 mm
Latime pe flancuri: 2 036 mm
Latime absoluta: 2 172 mm
Inaltime: 1 580 mm
Ampatament: 3 000 mm

Masa
Greutate totala: 1 800 kg

Performante si consum
0 - 400 m: 16,8 secunde
0 -1000 m: 31 secunde
0 - 100 km/h: 9,4 secunde
30 - 60 km/h: 2,6 secunde
80 - 120 km/h: 6,8 secunde
Viteza maxima: 212 km/h
Consum mixt: 4,5 l/100 km in ciclu mixt
Emisii de CO2 : 120 g/km

Tren de rulare hibrid diesel HYmotion4
Motor diesel 2 l HDi FAP: putere 200 CP (147 kW) / cuplu de 420 Nm
Cutie de viteze manuala pilotata in 6 trepte
Motor electric pe sasiul spate: putere 50 CP / cuplu de 200 Nm
Mod ZEV (autonomie de 3 km la 50 km/h)

Aerodinamica
Cx: 0,30
SCx: 0,78 m²

Legaturi la sol
Suspensie hidraulica
Anvelope Michelin specifice 275/40 R22
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 15:52   #11
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

Citroen Hypnos Concept - Galerie Foto
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini1L2.jpg
Views:	274
Size:	152.6 KB
ID:	659523   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini2L2.jpg
Views:	256
Size:	158.9 KB
ID:	659524   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini3L2.jpg
Views:	279
Size:	159.1 KB
ID:	659525  

Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini4L2.jpg
Views:	274
Size:	132.1 KB
ID:	659526   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini5L2.jpg
Views:	271
Size:	135.2 KB
ID:	659527   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini6L2.jpg
Views:	204
Size:	123.6 KB
ID:	659528  

Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini7L2.jpg
Views:	281
Size:	132.6 KB
ID:	659529   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini8L2.jpg
Views:	188
Size:	132.8 KB
ID:	659530   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini9L2.jpg
Views:	329
Size:	149.0 KB
ID:	659531  

Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini10L2.jpg
Views:	188
Size:	130.3 KB
ID:	659532   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini11L2.jpg
Views:	204
Size:	252.5 KB
ID:	659533   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini12L2.jpg
Views:	185
Size:	229.0 KB
ID:	659534  

Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini13L2.jpg
Views:	143
Size:	151.5 KB
ID:	659535   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini14L2.jpg
Views:	314
Size:	293.7 KB
ID:	659536   Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini15L2.jpg
Views:	273
Size:	299.0 KB
ID:	659537  

Click image for larger version

Name:	9081002.007.Mini16L2.jpg
Views:	365
Size:	301.8 KB
ID:	659538  
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 16:13   #12
shu.lee

Stage 5
 
shu.lee's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 574
Member of:
[Freehand Design Usergroup]
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

ce-i cu interiorul ala?
shu.lee is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 16:21   #13
UNLORD

Stage 5
 
UNLORD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,547
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

Dragutel dar ciudatel.
UNLORD is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 16:57   #14
vitezoman

Stage 4
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 172
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

urat ciudat dragut.....si nu mai stiu
vitezoman is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 16:58   #15
adrian2008

Stage 5
 
adrian2008's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 415
Default Re: Citroen Hypnos Concept va debuta la Paris

space ship
adrian2008 is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -