Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini tunate

Reply
 
Thread Tools
Old 31-05-08, 19:00   #1
TFK

Stage 5
 
TFK's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,291
Member of:
[Virtual Tuning]
Default Dacia 4x4

Primul SUV Dacia va aparea in 2009 sau, cel mai tarziu, in 2010. Va fi ultimul model zamislit pe platforma primei generatii Logan. Revista franceza „AutoPlus” a publicat doua fotografii din care se poate observa limpede ca Logan SUV va semana la exterior cu Nissan Qashqai, model de nisa al aliantei Renault-Nissan.

Potrivit „AutoPlus”, un Logan SUV ar putea avea un pret de aproximativ 13.000 de euro. Prin renuntarea la sistemul de tractiune integrala, ipoteza in care s-ar pierde chiar elementul de noutate al masinii, pretul ar putea plonja spre 11.000 de euro.

Sursa: DaciaLogan.org
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dacia-logan-4x4-back.jpg
Views:	102
Size:	63.0 KB
ID:	551785   Click image for larger version

Name:	dacia-logan-4x4-front.jpg
Views:	101
Size:	64.4 KB
ID:	551786  
TFK is offline   Reply With Quote
Old 31-05-08, 19:17   #2
~Ada~
PARTICIPANT CURSE

Stage 5
 
~Ada~'s Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 817
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Hyundai]
[PEUGEOT]
Default Re: Dacia 4x4

Pretul spune tot..nici nu cred ca se pune problema de "performatele" masinii
~Ada~ is offline   Reply With Quote
Old 31-05-08, 19:18   #3
26WRC

Stage 5
 
26WRC's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,159
Member of:
[Moderators]
[Opel]
[4Rally]
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: Dacia 4x4

super tare pretul
26WRC is offline   Reply With Quote
Old 31-05-08, 19:44   #4
TFK

Stage 5
 
TFK's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,291
Member of:
[Virtual Tuning]
Default Re: Dacia 4x4

ncep sa circule pe internet diverse photoshopuri cu viitorul model 4x4 de la Dacia. Cum deja se stie, exista zvonul conform caruia Dacia va scoate prin 2010 un model cu tractiune integrala, dar nu unul bazat pe Logan MCV, (desi tractiunea integrala ar putea fi instalata, in optiune, si pe acest model) ci un crossover de sine statator.

Primele imagini aparute in iarna aplicau niscai mutatii unui Renault Koleos si il transformau intr-un Logan cocotat pe un sasiu de off-roader. Mda. Revista franceza Auto Plus ne arata in ultimul sau numar (aparut pe 1 aprilie, aviz amatorilor) cum ar arata noul crossover Dacia 4x4 daca ar fi aplicat un bot de Logan pe noul Nissan Qashqai. Mai precis, in imagini aveti un Nissan Qashqai cu bot de Dacia. Si spate inventat de cei de la Auto Plus din niste vise erotice cu un Volvo XC 90.

Desi francezii indraznesc sa avanseze si niste preturi, conform carora Dacia 4x4 ar incepe de la 11.000 de euro, ar avea o motorizare diesel de 70 de cai si una pe benzina de 115 cai, noi indraznim sa ne oprim un pic si sa cugetam.

In primul rand degeaba se lipeste un bot de Logan pe celelalte crossovere din grupul Renault-Nissan, caci modelul va arata, dupa toate probabilitatile, complet diferit, avand in cel mai bun caz elementele de design ale faceliftului Logan asteptat anul viitor, necunoscute deocamdata.

In al doilea rand, daca va fi bazata pe platforma Koleos/Qashqai, masina ar fi din start mult mai scumpa de 11.000 de euro, caci, credeti-ne pe cuvant, interiorul de la Qashqai nu contine materiale fenomenale, care sa fie inlocuite cu unele mult mai ieftine. Chiar daca diferentele de cost ar putea veni din motorizarile mai proaste, din lipsa anumitor elemente de siguranta, din plasticele mai ieftine si din tapiteria mai slaba, tot nu s-ar putea ajunge la 11.000 de euro. Ampatamentul identic intre cele trei modele actuale nu inseamna neaparat ca si platforma lor este comuna.

Nu il ultimul rand, oricine a mers cu un model 4x4, fie el si crossover, fie si cu tractiunea integrala dezactivata, stie ca 115 cai sunt un minimum pentru ca acea masina sa se deplaseze mai repede decat o babuta lovita de paralizie. Asadar, motorul diesel de 70 de cai avansat de cei de la Auto Plus ca echipare posibila la intrarea in gama este complet ridicol. La fel de ridicoli sunt si cei care preiau aceste speculatii cu titlu de informatie, cu atat mai mult cu cat din toamna va fi disponibil pe sedan, MCV si noul Logan pick-up motorul 1.5 dci 85 CP Euro 4.

Cum va arata SUV-ul pregatit de Renault Dacia pentru 2009-2010, nu se stie inca. Nu se stie nici platforma pe care va fi construit, iar elemente de detaliu care sa ne permita sa avansam un Photoshop cu pretentii de realitate, cu atat mai putin. Nici macar locul de fabricatie nu este cunoscut, acesta osciland intre uzinele de la Pitesti si cele Renault-Samsung Motors, caz in care pretul nu ar mai putea ramane in preajma celor 11.000 de euro. Sfatul nostru pentru cititorii avizi de informatie despre Dacia Crossover ar fi asadar sa nu (mai) cada in plasa celor care le prezinta speculatii ca pe niste informatii de prima mana.

Pana una-alta, sa asteptam Loganul B care va fi prezentat, in forma de bicorp, cel mai devreme la SIAB, adica in toamna acestui an. Alta masina despre care speculatiile abunda Despre acest model va putem spune insa ca productia va incepe in Brazilia, ca va avea un design care imprumuta elemente de la Renault Clio III si ca acest design va fi preluat de versiunea Logan sedan in face-lift-ul din 2008.

Sursa imaginilor cu Dacia 4x4 in photoshop: Auto Plus si caradisiac.com
TFK is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -