Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini tunate

Reply

Thread Tools
Old 23-03-07, 22:06   #16
rew

Stage 4

rew's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Grupa B

masini foarte tari...R5 Turbo TDC a fost o masina care in anumite curse era in fata audi sau lancia.... 205 era cam in ceafa celor de la audi iar audi nu a apucat sa fie fata in fata cu 405 T16 care era o masina impresionanta. Rohl a fost cel care a avut curajul nebunesc sa struneasca quatro iar cei de la audi au avut noroc cu el.
pe o pista de F1 lancia obtinuse al treilea timp in calificari.
erau vremuri unde oameni conduceau 'fiare' nu esp,abs, si alte electronice...
rew is offline   Reply With Quote
Old 24-03-07, 05:14   #17
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

100% corect!!!
Acuma electronuca este peste tpt, pilotul numia tupeu tre sa aiba, restul rezolva electronica (din pacate)
Iar in rest WRC-ul de azi este asa de evoluat incat numai seamana cu masina de strada...(ex. Ford focus wrc are 68 componenete de la ceea de srada, restul special pentru cursa)
In vremuri erau selectari la unele atape de campionat (ex. in '80 la motecarlo erau peste 250 de echipe din care parca 100 au atins timpul)
Ar fi bine sa intindem iarasi la simplicitate...emotii si spectacol mult mai mare!!!
Eagleee is offline   Reply With Quote
Old 24-03-07, 06:00   #18
bobby_gsi2
Opel Driver

Stage 5

bobby_gsi2's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Inainte sa aibe accidentul care i-a curmat viata.....unul dintre cei mai mari piloti de atunci Henri Toivonen a afirmat ca poate sa meraga cu Lancia, masina care o pilota la vremea respectiva, pe o proba speciala mai repede decat ar parcurge un om cu gandul aceeasi proba. Eu unul ii dau dreptate iar la un test....acea Lancia a scos 0-100 km/h in 2,5 sec. Intr-adevar Walter Rohlr (sper ca am scris corect) a fost un pilot bun dar nu trebuie uitati nici Stiq Blomqvist (si in ziua de azi detine un S1) plus tanti Michelle Mouton. Echipele de wrc de atunci au angajat chiar fizioterapeuti si maseozi pt ca deja masinile ii solicitau prea mult pe piloti. Poate daca erau mai multe conditii de securitate asistam si astazi la confruntarea unor asfel de masini.
Sincer sa fiu nici cu Ford-ul de VTM al lui Victor Baldescu nu mi-e rusine......se zvoneste ca ar avea 612 cai. Personal am vazut-o si "lucru" si se vede ca este f multe peste restul masinilor.....dar beneficiaza si de tehnologie moderna fata de masinile de grupa b.

2,0 MPI.......109 iepe si shase cai frumosi
bobby_gsi2 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -