09-01-11, 05:36
|
|
Stock
|
Importare masina tunata
Salutari,
La momentul dat locuiesc in Washington D.C., si la vara urmeaza sa ma intorc in Bucuresti pentru cativa ani. Vreau sa i-au masina cu mine si inca ma interesez de costul transportului, dar nu sunt sigur prin ce proces trebuie sa trec cand o aduc in tara. Am facut ceva modificatii la ea, si cea mai mare problema care cred ca ar putea aparea sunt emisiile, luand in considerare ca am inlocuit tot sistemul de esapament cu un high flow turbo back de 3 inch fara catalizator. Daca aveti experienta, sugestii sau sfaturi, va rog sa ma ajutati, multumesc.
Este vorba despre un VW GTI din 2002, motor 1.8T 20v 180 CP din fabrica, la moment aproximativ 240-250 CP
|
|
|
09-01-11, 12:21
|
|
Stage 3
|
Re: Importare masina tunata
frumoasa masina ... probleme nu o sa ai cu modificarile, dar indicat ar fi sa ai omologare la ele (evacuare care banuiesc ca este si zgomotoasa, folie geamuri) ca poate dai de capsomani  ....
|
09-01-11, 12:21
|
|
 Stage 5
Member of: [FORD]
|
Din cate stiu eu problema cu emisiile apare doar daca vrei sa o inmatriculezi, in acest caz cel mai bine e sa montezi inapoi sist de evacuare stock, altfel te vei ingrozi la taxa de inmatriculare pe care o vei plati. Bafta.
|
|
|
09-01-11, 23:24
|
|
Stock
|
Taxa de inmatriculare este afectata de evacuare? Ciudat. Nu cunosc sistemul legislativ din Romania prea bine, dar daca de exemplu pun evacuarea stock inapoi, inmatriculez masina, trec toate testele si emisiile, si pun inapoi evacuarea de 3" o sa mai am probleme? Care sunt sansele sa se agate un gabor de mine pentru evacuare zgomotoasa sau geamuri fumurii?
|
|
|
09-01-11, 23:35
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by ace005
Taxa de inmatriculare este afectata de evacuare? Ciudat. Nu cunosc sistemul legislativ din Romania prea bine, dar daca de exemplu pun evacuarea stock inapoi, inmatriculez masina, trec toate testele si emisiile, si pun inapoi evacuarea de 3" o sa mai am probleme? Care sunt sansele sa se agate un gabor de mine pentru evacuare zgomotoasa sau geamuri fumurii?
|
poti sa te duci la rar cu toate pe ea si sa iei omologari daca ai acte pentru toate, cu evacuarea nu sunt sigur daca se poate pentru ca nu mai ai catalizatoare si e si cam groasa deci decibeli multi. problema o sa fie taxa de inamtriculare care este minim 1000 de euro + omologarile si toate taxele care sa mai fie 5-6-7 sute + transport care cine stie cat o fi = un golf 4 1.8t normal la noi. dar masina fiind superba eu zic ca o sa merite
10-01-11, 00:11
|
|
Stock
|
RAR-ul asta este anual? si sa inteleg ca prin "omologare" va referiti la spaga?
Planul meu initial era sa-mi vand masina si sa cumpar ceva nou cand ajung acolo si sa o i-au de la 0, dar dupa cata munca am bagat in masina asta mi-e greu sa ma desprind de ea. Sper ca in Romania o sa am la fel de mult access la parti diferite precum aici. Alt lucru de care imi e frica sunt drumurile... am masina prea joasa pentru strazile din bucuresti
|
|
|
10-01-11, 00:35
|
|
 Stage 5
|
Quote:
RAR-ul asta este anual? si sa inteleg ca prin "omologare" va referiti la spaga?
Planul meu initial era sa-mi vand masina si sa cumpar ceva nou cand ajung acolo si sa o i-au de la 0, dar dupa cata munca am bagat in masina asta mi-e greu sa ma desprind de ea. Sper ca in Romania o sa am la fel de mult access la parti diferite precum aici. Alt lucru de care imi e frica sunt drumurile... am masina prea joasa pentru strazile din bucuresti
|
nu, omologare inseamna acte prin care dovedesti ca modificarile sunt agreate de rar ( registrul auto romana, acest test il faci o singura data, apoi odata la 2 ani faci inspectie tehnica periodica care e cam acelasi lucru) aceste omologari se platesc si se trec in carte, astfel nu vei avea probleme cu nimeni.
masina este intradevar foarte joasa, dar nu trebuie sa te sperii, daca mergi frumos nu se intampla nimic
btw si aici ai acces la foarte multe piese, mare parte pe comanda din state
Last edited by RideTheRiddle; 10-01-11 at 00:38.
|
|
|
10-01-11, 01:04
|
|
Stock
|
deci trebuie trecut absolut tot, modificari mecanice si vizuale? e ciudata treaba, pare a fi un chin.
|
|
|
10-01-11, 01:35
|
|
Stock
|
apropo, nu stiu daca conteaza sau nu dar am software pe ECU si sterge codul de la lipsa de catalizator. La noi cel putin, la masinile cu port OBD-II emisiile se citesc din ecu, si daca nu apare nici un cod, treci fara probleme. cat de amanuntit se testeaza emisiile in romania?
|
|
|
10-01-11, 02:00
|
|
 Stage 5
|
iti baga o "teava" pe finala si o accelereaza pana se plictisesc. nu e deloc amanuntit 
modificarile de la motor nu trebuie trecute in carte doar evacuarea foliile si eventual rotile, iti verifica doar seriile de la motor si caroserie, noxele, franele si cam atat
|
|
|
10-01-11, 02:10
|
|
Stock
|
din experienta personala, crezi ca are rost sa incerc sa o trec cu evacuarea asta?
|
|
|
10-01-11, 02:23
|
|
 Stage 5
|
Quote:
din experienta personala, crezi ca are rost sa incerc sa o trec cu evacuarea asta?
|
nu! neavand catalizatoare e posibil sa o treaca non euro, ceea ce inseamna taxa de 2 ori cat masina. mai bine pui evacuarea normala pentru verificari, si cand termini cu totul o pui pe asta la loc. apoi cu politia te descurci stai calm.
|
|
|
|
|