Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini tunate

Reply

Thread Tools
Old 06-06-10, 13:51   #1
motorsportgarage

Stage 2

motorsportgarage's Avatar

Thumbs up Time Attack EVO VII 2010 by Tracktive Solutions

Masina a fost construita in UK de catre Tracktive Solutions, o companie ce a fost infiintata de Richard Blumer , un fost tehnician din WRC si Formula 1. Richard Blumer este fostul tehnician al lui Didier Auriol cat si al lui Alister McRae.

Bineinteles spolerul Voltex este o piesa indispensabila la o asemenea masina. De asemenea au fost instalate difuzoare pentru recircularea aerului pe langa si pe sub masina.

In partea din fata se observa spliterul Voltex de carbon.Extensiile de pe aripi si praguri sunt fabricate de Do-Luck.

Jantele sunt 100% carbon si sunt fabricate de Dymag 18"x10 cu anvelope Toyo R888.

Motorul 4G63 a fost preparat de Tracktive si este un stroker 2.2 litri. Galeria de evacuare este confectionata folosind aceiasi tehnologie folosita in Formula 1.

Masina are un sistem secvential de schimbare a treptelor de viteza de la Drenth.

Sistemul de evacuare este custom-made si are iesirea pe lateralul masinii.

Pentru a mentine o greutate cat mai scazuta principalele elemente de caroserie sunt din carbon.

Foarte special este sistemul complet de franare AP Racing cu discuri de carbon 343mm, etriere DTM si prezoane de titan instalate pe puntea fata. Pe puntea spate sunt instalate de asemenea discuri de carbon 278mm si etriere F1 AP Racing.

Other install parts installed :Custom Tracktive T45 Rear Sub frame, Custom Tracktive T45 Front Sub frame, Custom T45 Front Wishbones , Titanium Front Strut Brace, Custom Aluminium Rear Suspension Arms, Custom Blade Anti Roll bars, EXE-TC WRC Gp A Dampers, Custom Billet Aluminium front / Rear Hubs, Hell Titanium Brake Lines, Hell Carbon F1 Fluid Lines.

*Special thanks to Rich Sams for the photos

Enjoy!
motorsportgarage is offline   Reply With Quote
Old 06-06-10, 15:08   #2
alinush27

Stage 5

alinush27's Avatar

Member of:
[4Rally]
Default Re: Time Attack EVO VII 2010 by Tracktive Solutions

Foarte interesanta masinuta . Sa se ridice oare la nivelul Cyber Evo-ului si a HKS-ului CT230R ?
alinush27 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-10, 16:16   #3
motorsportgarage

Stage 2

Masina va demonstra anul acesta ce poate pe circuit alaturi de renumitele Sierra Sierra sau Cyber EVOs.

Oricum masina dezvolta 800CP si are o greutate maxima de 1000 Kg.

Pe de alta parte HKS CT230R dezvolta 550CP.HKS CT230R este considerata mai mult un Super GT race car decat o masina tip tuner-built demo car.

HKS CT230R foloseste un stroker 4G63 2.3L controlat de o electronica HKS' F Con V Pro systems iar EVO VII dezvoltat de Tracktive foloseste un stroker 4G63 2.2L controlat de un Motec M880.

HKS CT230R foloseste un kit turbo HKS GT3240 iar Tracktive EVO VII foloseste un kit Norris Design T04Z ball bearing turbo.

Sunt foarte multe diferente intre aceste masini dar oricum...... masina este construita de o echipa cu o vasta experienta in domeniul WRC dar si F1.

Exista foarte multa tehnologie in masina. Nu este o masina construita in nu stiu ce garaj cu piese cumparate de nu stiu unde...

Ramane de vazut ce va demonstra aceasta masina in cursele Time Attack.
Old 06-06-10, 22:27   #4
alinush27

Stage 5

alinush27's Avatar

Member of:
[4Rally]

Da , intr-adevar asa am citit si eu despre HKS CT230R , cum ca e apropiata Super Gt-urilor . In opinia mea e cea mai buna masina de time-attack dezvoltata vreodata .

Sunt curios ce o sa faca Evo-ul de la Tracktive la Brands Hatch . Ai idee daca o sa mearga tot tipul de a mers pana acum pe Cyber Evo-ul gri (Robin nu-stiu-cum) ?
Deocamdata vad ca in UK le da bataie tipul cu Evo-ul CPR portocaliu .
alinush27 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-10, 01:03   #5
motorsportgarage

Stage 2

Robin Duxbury piloteaza aceasta masina.
Ramane de vazut daca masina se va demonstra sau daca se va ridica la nivelul performantelor celor HKS CT230R....
- Copyright 2026 4Tuning -