Go Back   Forum 4Tuning > Car Styling > Painting - Airbrush - Viniyls

Painting - Airbrush - Viniyls Locul in care artistii isi expun cele mai reusite creatii in domeniul Painting, Airbrush si Viniyls.

Reply

Thread Tools
Old 06-09-06, 13:13   #1
mertan

Stage 5

mertan's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
Default totul despre vopsea...

vreaus a stiu si eu cati litri de vopsea intra intr-o masina... si cat costa un litru plus toate cele aferente... lac, intaritor... etc etc etc... stiu ca litrajul la vopsea depinde si de nuantza de dinainte, adica practic de fuller sau spritz chitul acela... dar care este cea mai bina vopsea si cat costa? multumesc.

vreau sa imi vopsesc masina. am un urs in 4 portiere... si vreau sa o vopsesc si pe la portiere, inafara de motor.
Old 07-10-06, 15:21   #2
johnny111

Stage 5

johnny111's Avatar

Default Re: totul despre vopsea...

Depinde foarte mult de vopsitor. In principiu tre' sa accepti o marca agreata de mesterul tau. Alfel, oricat ar fi de buna marfa pe care o alegi tu, mesteru isi poate bate joc de lucrare pentru a-ti demonstra ca a avut dreptate.
O vopsea buna, pentru un exterior iti ajunge cam 1.5l. Ce inseamna vopsea buna: usor lucrabila, acuratete a nuantelor si putere buna de acoperire. Daca are putere buna de acoperire nu mai conteaza nuanta substratului.
Cea mai buna vopsea: nici un sistem de vopsire nu e impecabil. Toate au puncte slabe (mai mult sau mai putin importante). Iti recomand un sistem de vopsire cu care am lucrat si pe care-l consider cea mai buna oferta de pe piata (preturi mai mult decat OK, o buna lucrabilitate a materialelor si nuante care ies la fix). Pe mine un kit de o "integrala", adica 1 cutie de 2kg chit, 1 l. grundfiller, 2 l vopsea si 2 l lac cu ce a mai trebuit (diluant, intaritori) m-a costat 500 Ron.