| Dyno Tuning Colectie de grafice Dyno: Afla cati cai au castigat altii in urma modificarilor, si cum. |
03-06-08, 21:48
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators]
|
CHIPTUNING cu UNICHIP Renault Laguna 3 DCI by MasterTuner
Masina e noua noutza, importandu-se de 1 luna in Romania. Desi majoritatea chiptunerilor nu o pot modifica inca, noi cu Unichip nu avem nici o problema pe cele mai noi modele. Asta pentru ca noi nu trebuie sa spargem codarea softului original, noi trebuie doar sa ne concentram asupre parametrilor de modificat si optimizarii lor pe dyno.
E declarata cu 150 cp pe care ii si face. I-am montat Unichip si am scos aproate 60 Nm si 30 cp, si i-am montat si un selector de harti asa incat sa poata folosi puterea in plus doar atunci cand vrea, masina fiind condusa si de alte persoane.
Tel.:0722275522/021 242 42 81
Last edited by MasterTuner; 19-04-09 at 23:37.
|
|
|
06-06-08, 20:53
|
|
Stage 2
|
Re: Renault Laguna 3 DCI cu Unichip by MasterTuner
Sa inteleg ceea ce ati facut voi nu va afecta garantia masinii?
|
|
|
07-06-08, 15:11
|
|
 Stage 5
|
Da, nu va afecta, intrucat noi nu modificam softul calculatorului motorului si Unichip nu poate fi detectat electronic prin OBD or staff.
|
|
|
08-06-08, 02:10
|
|
Stage 2
|
M-am uitat pe siteul vostru si nu am gasit nici un pret. Sunt interesat pentru un chiptuning (unichip) pentru golf v gt tdi 2.0 de 170 de cai si un ford focus 3 ( ma rog , focus 2 cu facelift) cu motor 1.8 tdci de 115 cai. Un pret si cam ce castig de putere vor avea masinile. ( mentionez ca sunt in garantie)
|
|
|
08-06-08, 02:38
|
|
 Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by MasterTuner
E declarata cu 150 cp pe care ii si face. I-am montat Unichip si am scos aproate 60 Nm si 30 cp, si i-am montat si un selector de harti asa incat sa poata folosi puterea in plus doar atunci cand vrea, masina fiind condusa si de alte persoane.
|
As dorii sa imi dezvolti in ce consta acest selector de harti daca se poate 
ca nush daca e ce ma gandesc eu
Multumesc.
|
|
|
12-06-08, 23:58
|
|
 Stage 4
|
La cata electronica are masina aia in ea.........nu o vad prea bine . Motorul este pregatit pentru EURO5 si 6 . Este unul dintre primele motoare cu asemena performante de poluare . In afara avem Laguna GT cu 180cp din fabrica , dar sunt mai multe lucruri schimbate printre care si turbina .
|
|
|
13-06-08, 09:50
|
|
|
Registered
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
Am citit postul tau. Am recitit postul tau de 3 ori. Daca eu am pierdut atata timp poate iti mai pierzi si tu odata ca sa intelegem si noi ce vrei sa zici.
Masina are electronica in ea.... dar nu o vezi bine?
Pai daca tea afectat curtentul din circuite la retina si ai nevoie de ochelari, incearca o operatie cu laser.
|
|
|
13-06-08, 16:04
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by mpa
Am citit postul tau. Am recitit postul tau de 3 ori. Daca eu am pierdut atata timp poate iti mai pierzi si tu odata ca sa intelegem si noi ce vrei sa zici.
Pai daca tea afectat curtentul din circuite la retina si ai nevoie de ochelari, incearca o operatie cu laser.
|
Cred ca sa referit ca odata ce motorul e pregatit pentru euro 5-6 ,dupa aceasta operatie masina va fi doar euro 4  ...presupun, dar cred ca el nu stie ce este unichip ul...ar trebui sa citeasca cu atentie si ce l-am intrebat eu pe master tuner in legatura cu garantia si isi va da seama
|
|
|
13-06-08, 19:29
|
|
 Stage 5
Member of: [SKODA]
|
eu cred ca renaul rs are ceva cunostintze in leg cu renaul din moment ce are functia care o are.dar multi vb......
|
|
|
15-06-08, 23:37
|
|
 Stage 4
|
Daca ai intrat la un concesionar renault cu masina aia ai iesit din garantie instant , nu discuta nimeni cu tine. Ai intervenit in instalatia elecrica a masini de aici inainte e treaba ta si a unicipului. Stiu foarte bine ce inseamna unicip si performante si ce neajunsuri are el( nu vreau sa le discut aici) Ca sa poti citi calculatorul lagunei III iti trebuie generatia noua de CLIP ( calulatorul de diagnoza oficial renault ) . Asta inseamna ca este peste tot ce a scos renault pana acum . Cu Laguna III renault vrea sa intre in top III calitate langa toyota si alte marci cu o fiabilitate de invidiat, logic s-au depus eforturi la nivel de uzina pentru ca aceasta masina sa se ridice la standardele propuse. Sasiul este gandit de cei de la Renault Sport. In aceasta masina sunt doua inventii care sunt brevetate renault si care nu au fost folosite niciodata pana acum .
V-am spus toate astea ca sa va faceti o idee despre ce vrea renault de la acest produs ( laguna III) si acolo nu sunt 3 oameni la cercetare motoare. Un exemplu , la Logan se schimba cam la 3,4 luni softul . Adica un logan 1.6 8v din 2006 nu are acelas soft ca un logan 1.6 8v din 2007 si asta se intampla in fabrica la nivel dacia.
Normal ca acest motor nu a fost facut sa crape daca il faci la 160-170cp si nu de fiabilitatea lui mecanica ma indoiesc , ci doar de elctronica care nu poate inlocui calculatorul original si nici nu poate citi toti parametrii pentru a face un amestec optim. Unicipul mi se pare ok pentru modificari hard de genul din aspirat turbo sau compresor.
|
|
|
16-06-08, 00:01
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by mpa
|
Foarte glumet si ironic
|
|
|
16-06-08, 11:56
|
|
 Stage 5
|
Unichip-ul e OK pentru orice modificare vrei tu sa-i faci motorului. Unichip nu citeste toti parametrii motorului si nu inlocuieste ECU original, scopul lui fiind sa modifice ce trebuie modificat ca sa iasa ce considera tunerul pe dyno. Sunt masini ca DACIA(1.6 8v) ta de ex. la care nu poate fi modifica electronic ca sa ai o putere mai mare pe dyno de 2-3 cp pentru ca DACIA se pare ca face niste softuri foarte OK. Unichip nu face magie, ci e o scula cu care un tuner dotat cu dyno tuneaza motoare. Unichip nu e la concurenta cu calculatorul original, tunerul la randul lui nu e la concurenta cu inginerii de la Renault. Tunerul cu Unichip vin peste munca respectabila a producatorului si avand criterii diferite optimizeaza performantele motorului, nu e nici o magie in asta.
Iar ca amuzament, inginerul Andrei Popa care a lucrat la MasterTuner 3 ani in timpul facultatii si dupa a fost angajat la Renault la departamentul fiabilitate motoare din cadru institulului de cercetari Renault ce functioneaza in Pipera. Asta nu inseamna ca nu ne viziteaza des, pentru ca se cam plictiseste.
|
|
|
16-06-08, 12:36
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by MasterTuner
Unichip-ul e OK pentru orice modificare vrei tu sa-i faci motorului. Unichip nu citeste toti parametrii motorului si nu inlocuieste ECU original, scopul lui fiind sa modifice ce trebuie modificat ca sa iasa ce considera tunerul pe dyno. Sunt masini ca DACIA(1.6 8v) ta de ex. la care nu poate fi modifica electronic ca sa ai o putere mai mare pe dyno de 2-3 cp pentru ca DACIA se pare ca face niste softuri foarte OK. Unichip nu face magie, ci e o scula cu care un tuner dotat cu dyno tuneaza motoare. Unichip nu e la concurenta cu calculatorul original, tunerul la randul lui nu e la concurenta cu inginerii de la Renault. Tunerul cu Unichip vin peste munca respectabila a producatorului si avand criterii diferite optimizeaza performantele motorului, nu e nici o magie in asta.
Iar ca amuzament, inginerul Andrei Popa care a lucrat la MasterTuner 3 ani in timpul facultatii si dupa a fost angajat la Renault la departamentul fiabilitate motoare din cadru institulului de cercetari Renault ce functioneaza in Pipera. Asta nu inseamna ca nu ne viziteaza des, pentru ca se cam plictiseste.
|
Salut Florin , stiu foarte bine ce poate unicipul si esti cam singurul care da clientului o informatie precisa in legatura cu puterea masini lui , restul doar apreciaza. Mi-a placut ce ai facut cu peugeotul 206 RC si unicipul si-a facut treaba foarte bine . Eu ma referam doar la Laguna III atat .
|
|
|
20-06-08, 16:52
|
|
 Stage 5
Member of: [Honda]
|
Ce legatura are electronica cu calitatea in sine a masinii?? Cred ca la pastele cailor o sa ajunga Laguna in top 3, mai ales daca circula in Romania. Nu stiu cat s-au scremut ingineri Reno dar e clar, masina asta este urata.
|
|
|
21-06-08, 11:36
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Doc
Ce legatura are electronica cu calitatea in sine a masinii?? Cred ca la pastele cailor o sa ajunga Laguna in top 3, mai ales daca circula in Romania. Nu stiu cat s-au scremut ingineri Reno dar e clar, masina asta este urata.
|
si ce legatura are asta cu titlul topicului ?
|
|
|
|
|