Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Dyno Tuning

Dyno Tuning Colectie de grafice Dyno: Afla cati cai au castigat altii in urma modificarilor, si cum.

Reply

Thread Tools
Old 24-06-06, 06:56   #16
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
Default Re: DACIA LOGAN DCI

Niciodata n-am reusit sa disting culorile pe graficele de la MasterTuner.Parca a sarit de 80Cp nu sau nu vad eu bine?
Exista turbine mai mari ce pot fi montate pe motorul asta?
Dar intercoolere??
Zbuciumus la cati caluti crezi ca poate ajunge motorul asta de 1,5 cu alta turbina si intercooler montat (si UNICHIP)

The best exhaust for a turbo is the least exhaust.
bluey is offline   Reply With Quote
Old 25-06-06, 12:03   #17
BASU

Stage 5

BASU's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

bluey motorul de 65cp de fabrica NU are intercooler ( scrie si in primul post )
doar varianta de 80cp sau cea de 100cp care are si turbo cu geometrie variabila
iar pe fisa dyno daca ti-e greu sa te uiti pe grafice vezi ca scrie sus in stanga PMAX 85

Last edited by BASU; 25-06-06 at 12:06.
BASU is offline   Reply With Quote
Old 25-06-06, 14:31   #18
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by BASU
bluey motorul de 65cp de fabrica NU are intercooler ( scrie si in primul post )
doar varianta de 80cp sau cea de 100cp care are si turbo cu geometrie variabila
iar pe fisa dyno daca ti-e greu sa te uiti pe grafice vezi ca scrie sus in stanga PMAX 85
Bine ca esti tu destept.
Data viitoare cand ne vedem iti fac o skema cu sagetutze:
DACA ii montezi iiinteercoooleeer cat castigi in plus?
Si tot acolo sus scrie PMAX 70Cp fara modificari.Deci nu scrie 65.
Sau mai avea masina un filtru sport si vreo toba lipsa si a uitat Zbuciumus sa ne spuna.
Old 28-06-06, 11:47   #19
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

Multe motoare turbo diesel dau o putere putin mai mare decat declara fabricantii, asa si in acest caz. Daca ii pui intercooler ar trebui sa mearga spre 95-100.

Quote:
Originally Posted by bluey
Bine ca esti tu destept.
Data viitoare cand ne vedem iti fac o skema cu sagetutze:
DACA ii montezi iiinteercoooleeer cat castigi in plus?
Si tot acolo sus scrie PMAX 70Cp fara modificari.Deci nu scrie 65.
Sau mai avea masina un filtru sport si vreo toba lipsa si a uitat Zbuciumus sa ne spuna.
MasterTuner is offline   Reply With Quote
Old 28-06-06, 18:24   #20
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by zbuciumus
Multe motoare turbo diesel dau o putere putin mai mare decat declara fabricantii, asa si in acest caz. Daca ii pui intercooler ar trebui sa mearga spre 95-100.
Deja devine mai performanta decat un 1,6MPI si consuma si frumos.
Old 03-07-06, 02:12   #21
weedboy

Stage 5

weedboy's Avatar

Sincer imi vine foarte greu sa cred k dak echipezi un motor de logan 1.5dci te duci pana in 95-100cp....tare mult asi vrea sa vad pe unu cu un intercooler sa vad catzi cp are pana la urma........
weedboy is offline   Reply With Quote
Old 03-07-06, 09:30   #22
BASU

Stage 5

BASU's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

weedboy la varsta ta e ceva normal sa crezi mai greu... dar motoarele 1.5dci au 3 versiuni... 65cp 80cp si 100cp din fabrica ... sunt puse pe megane si pe clio
BASU is offline   Reply With Quote
Old 24-08-06, 12:05   #23
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

Uitati si o Dacie Logan 1.5 DCI autentica. Se pare ca e si mai tare stock decat Symbolul.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	LOGAN 1_5DCI.JPG
Views:	979
Size:	147.2 KB
ID:	141690  
MasterTuner is offline   Reply With Quote
Old 04-09-06, 02:55   #24
eXelero

Stage 2

eXelero's Avatar

Question Re: DACIA LOGAN DCI

Am si eu o mica intrebare. din ce am citit eu pe altundeva pe aici pe forum, la motoarele care au turbo din fabrica, in special diesel, cand se face chip-tuning-ul se modifica si presiunea in turbina. la logan ati facut asa ceva sau doar se modifica parametrii motorului? ce vreau eu sa intreb cred ca este destul de clar. si asta pentru ca eu am logan 1,5 dCI si stiind ca are acelasi motor de pe megane, si ma refer la varianta de 100 cp, cred ca se poate duce linistit loganu la puterea asta, prin soft. asta cred ca se poate realiza neaparat prin modificarea si a presiunii in turbina pt ca ce am observat, si presupun sa nu numai eu, la megane suiera mult mai tare.la logan abia auzi turbo ala zic si eu. sper ca nu e ceva offtopic prin postul asta. salutare si astept raspuns
Old 04-09-06, 06:22   #25
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by eXelero View Post
Am si eu o mica intrebare. din ce am citit eu pe altundeva pe aici pe forum, la motoarele care au turbo din fabrica, in special diesel, cand se face chip-tuning-ul se modifica si presiunea in turbina. la logan ati facut asa ceva sau doar se modifica parametrii motorului? ce vreau eu sa intreb cred ca este destul de clar. si asta pentru ca eu am logan 1,5 dCI si stiind ca are acelasi motor de pe megane, si ma refer la varianta de 100 cp, cred ca se poate duce linistit loganu la puterea asta, prin soft. asta cred ca se poate realiza neaparat prin modificarea si a presiunii in turbina pt ca ce am observat, si presupun sa nu numai eu, la megane suiera mult mai tare.la logan abia auzi turbo ala zic si eu. sper ca nu e ceva offtopic prin postul asta. salutare si astept raspuns
Este acelasi motor de pe Megane de 100Cp in sensul ca are 4 cilindri
Megane mai are "cateva mici" piese in plus : un intercooler, presupun ca si turbina este mai mare ca doar nu o duceau francezii pe asta mika la limita de sus din fabrica.Doar din soft (adica UNICHIP) cred ca poti sa-l duci pana la 100cp pentru vreo 500km .
Iti dai seama ca si Megane poate fi "aranjat" cu un UNICHIP si probabil ca va sari de 120Cp.
Piesele lipsa considera-le optionale pe care le-au sarit romanii in oferta
Old 04-09-06, 10:43   #26
eXelero

Stage 2

eXelero's Avatar

Red face Re: DACIA LOGAN DCI

da, ai dreptate, numai ca eu stiam k turbina de pe logan este cu geometrie variabila, nu fixa. de aia ziceam.si intercooleru ala nu face mare diferenta.de exemplu am citit pe un forum dacia ca cele euro 4 de dincolo, la logan ma refer, au si un intercooler, ducand-o astfel la 68 cp.totusi raman sa cred ca toata smecheria este din soft, deci in mare parte ii revine turbinei treaba de a mari puterea.si nu cred ca strici ceva cu o crestere de putere, chiar pana la 100 cp, pentru ca motorul in sine, este identic cu cel de pe megane sau clio, deci suporta o astfel de putere, de oriunde ar veni ea. astept sa imi raspunda baietii cu chip-tuningul, ca ei stiu mai bine ce pot face sau nu salutare
eXelero is offline   Reply With Quote
Old 04-09-06, 11:54   #27
scorpio GL

Stage 5

scorpio GL's Avatar

Uneori forumul asta e atat de distractiv...
scorpio GL is offline   Reply With Quote
Old 04-09-06, 13:48   #28
Race

Stage 5

dCi 80 are in plus fata de dCi 65 un intercooler aer/aer,presiune marita de supraalimentare de la 1,05 la 1,2 bari si injectoare mai mari.
dCi 100 are alta turbina,cu geometrie variabila (asta e nerelevant pentru puterea maxima),raport de compresie scazut si presiune de supra-alimentare mai mare,si un intercooler mai eficient.

Mai sunt pe forum oameni care vroiau sa faca SDI->TDI si 6v->12v din chip.Deci pana acum un chip poate inlocui turbina pur si simplu,o turbina mai mare,un intercooler,alte pistoane (pentru raport de compresie marit/micsorat),2 supape/cilindru si un ax cu came/rand de cilindri.Cand va zice vreunul ca isi face 1.6 din 1.2 prin chip o sa fie lista completa,si se va dovedi ca zicala americana "no replacement for displacement" e falsa
Race is offline   Reply With Quote
Old 04-09-06, 14:04   #29
SUN

Presedinte SUN RACERS

Stage 5

SUN's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Sun Racers]

Quote:
Originally Posted by scorpio GL View Post
Uneori forumul asta e atat de distractiv...
Nu pot decat sa spun acelasi lucru...se pare ca Race te-a lamurit in legatura cu motorasu tau de logan ce poate fi dus in 100 de cai fara probleme...bai copile inainte sa postezi prostii pe forumul asta documenteaza-te sau daca ti-e lene macar intreaba nu te da cunoscator!

Last edited by SUN; 04-09-06 at 14:06.
SUN is offline   Reply With Quote
Old 05-09-06, 16:07   #30
Ciro_zel

Stage 5

Ciro_zel's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Daca voi baietii "destepti si atotcunoscatori in ale masinilor" va uitati la inceputul topiclului citeati urmatoarele

zbuciumus vbmenu_register("postmenu_308804", true);
Moderator

Stage 4

My Photos: (0)
Member of:
[ Moderators]

DACIA LOGAN DCI
Masina era de fapt Renault Clio Symbol cu motor identic cu cel care echipeaza si LOGAN. Masina era stock. Se putea obtine si o putere mai mare, dar incepea discret sa apata fumul negru. Motorul asta nu are intercooler.

L-am denumit asa ca sa si vedem cum acceseza vizitatorii acest topic cand citesc cuvantul magic LOGAN. Fac pariu acum ca va avea dublu vizitatori decat topicul vecin Renault DCI 80 cp.

Din cele de mai sus reiese ca motorul fiind de pe symbol e destul de apropiat de cel de megane ,si tind sa cred ca omu' asta stie ce spune

Asa ca baieti "destepti si atotcunoscatori in ale masinilor" nu trebuia sa va agitati asa chiar daca sunteti "destepti si atotcunoscatori in ale masinilor" pentru ca omul punea o intrebare pertinenta, si ceea ce faceti voi este chiar pueril, demn de 14 ani si mingea din fata blocului, poate omul e sa zicem mare programator si va pune si voua o o intrebare din programare si apoi va arata curu' ca deh..voi nu stiti..si el stie....in aceeasi situatie l-ati pus si pe el si el..poate ca nu e mare mester in masini si are intrebari. Asa ca baieti "destepti si atotcunoscatori in ale masinilor" mai ganditi inainte sa postati

Last edited by Ciro_zel; 05-09-06 at 16:11.
Ciro_zel is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -