Go Back   Forum 4Tuning > Curse > Curse de Accelerare - Liniute

Closed Thread

Thread Tools
Old 03-06-05, 08:24   #1
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default S-a incalcat legea nr 84/1998 de catre organizatorii din Cj

Organizatorul etapei din Cj foloseste numele Legal Racing in mod abuziv si ilegal acesta fiind proprietatea A.C.S.Legal RAcing.
Certificatul de Inregitrare a Marcii Nr. 58959 prevede dreptul de protectie al numelui Legal Racing fiind marca inregitrata.
Rog organizatori sa ia masurile ce se impun in cel mai scurt termen posibil in caz contrar vor avea de suportat consecintele legilor romane in vigoare.
Necunoasterea legilor nu te exonerereaza de raspunderea legala.
Incepand cu data de 13.02.2004 LEGAL RACING este o marca inregitrata.
Va anuntam ca incalcati legea nr 84/1998 privind marcile.
Numarul de inregitrare pentru LEGAL RACING este 58959 la
Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci

https://www.4tuning.ro/forum/viewtopi...asc&highlight=

SEBASTIAN is offline  
Old 03-06-05, 12:25   #2
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Si asta ti se pare motiv de \"Global announcement\"?
iasi_drifter is offline  
Old 03-06-05, 13:49   #3
bobo32

Stage 5

bobo32's Avatar

anunturile aparute in oras sunt cu \"CURSE LEGALE\". eventual mai inregistreaza-ti si numele asta.
bobo32 is offline  
Old 03-06-05, 14:44   #4
dj05dpx
Guest

da fuga peste ocean ca si aici folosesc astia LEGAL RACING la fiecare cursa , ba chiar mai au si stickere pe masini pasionatii si mi-am adus aminte ca-n fiecare revista auto apare si numele de LEGAL RACING la sectiunea componente tuning

Old 03-06-05, 15:56   #5
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

n-am mai zis si eu asta ca ziceai ca te atac de acum.

s-o mai apuca cineva sa inregistreze \"SEBASTIAN\" si atunci e grav.
iasi_drifter is offline  
Old 03-06-05, 16:00   #6
SFW
Audi Driver

Stage 5

SFW's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Si eu am tacut din acelasi motiv ... da totusi nu inteleg cum a fost inregistrata ca marca ' Legal Racing' avand in vedere ca este o denumire uzuala ... e aceeasi chestie ca si Curse Legale ... numai ca e in engleza.... si mi se pare cam ciudat.
Mi se pare deocamdata doar ciudat ... peste 2 saptamani am examenum la dreptul proprietatii intelectuale ... asa ca o sa ma pronunt atunci, pana acuma mi se pare doar ciudat. Offf.... daca n-am invatzat in timpul semestrului
SFW is offline  
Old 03-06-05, 16:07   #7
Soichiro
Guest

Marca \"legal racing\" este inregistrata cu un logo, presupun, deoarece asa este legal. Daca acel logo nu a fost folosit, ii puteti cel mult acuza de inducere in eroare, nicidecum de folosirea marcii proprii, si tot nu v-ar da tribunalul castig de cauza imediat. Legal racing inseamna curse legale in engleza, este un termen pe care il poate folosi oricine. Ce nu poate folosi oricine este logo-ul vostru si mentiunea \"organizator legal racing\", daca nu sunteti, asta ar incalca intr-adevar legea mentionata. Aici este mai mult o problema etica, folosirea unui termen adjudecat mai demult de o alta organizatie.

Old 03-06-05, 16:23   #8
SFW
Audi Driver

Stage 5

SFW's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Asta da ... am fost totusi putin atent pe la seminare. Dar in cazul de fata nu a fost folosit nici logo-ul si s-a precizat ca organizator este KOrocing. Asa ca ati scapat.
SFW is offline  
Old 03-06-05, 16:34   #9
lowrider

Stage 5

lowrider's Avatar

Legea zice asa

PROTECTIA MARCILOR

4. - Dreptul asupra marcii este dobandit si protejat prin inregistrarea acesteia la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci

5. - Sunt excluse de la protectie si nu pot fi inregistrate:

a) marcile care nu indeplinesc conditiile prevazute la art.3 lit.a ;
b) marcile care sunt lipsite de caracter distinctiv ;
c) marcile care sunt compuse exclusiv din semne sau indicatii devenite uzuale in limbajul curent sau in practicile comerciale loiale si constante
etc. etc.
http://www.rominvent.ro/html/lege_marci.html

mi-am incheiat pledoaria
lowrider is offline  
Old 03-06-05, 16:51   #10
shadow

Presedinte AfterDark Racing

Stage 5

shadow's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Pai da, dar in momentul cand a fost inregistrat nu era termen uzual!!!
shadow is offline  
Old 03-06-05, 17:06   #11
SFW
Audi Driver

Stage 5

SFW's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Cum asa? ... si nu ma refer la legal racing ... adica denumirea in engleza ... ci cea in romana ... curse legale ... ca de aici vine denumirea.

Marcile sunt aparate si prin interzicerea creerii unor marci intr-o limba diferita cu acelasi inteles.
SFW is offline  
Old 03-06-05, 17:21   #12
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Oricum asta era doar problema celor de la \"Legal Racing\" cu cei din Cluj. Asta nu e motiv de \"Global announcement\" de parca pe toata lumea ar interesa problema asta si ar fi de importanta esentiala, cot la cot cu \"Regulametul de pe forumul 4tuning\".
\"Announcement\" in \"Curse Oficiale\" sau in sectiunea \"Cluj\" era suficient.
E ca si cum problema ta ar fi problema tuturor si ca si cum aia din Cluj ti-au facut atata rau de vrei sa nu scape vreunul de pe site fara sa stie de conflictul asta.
Despre faptul ca \"Legal Racing\" e mult prea uzual ca sa ai pretentia sa nu fie folosit de altii nici nu mai vorbesc.
iasi_drifter is offline  
Old 03-06-05, 17:24   #13
ffocus

Stage 5

ffocus's Avatar

daca l-a inregistrat ca si slogan....de ex: power is nothing without control (pirelli)...atunci are dreptate....daca este doar sigla LEGAL RACING sub forma ei cunoscuta atunci oricine poate folosi cuvintele

stiu pentru ca lucrez in domeniu si am inregistrat pana acum la OSIM cateva zeci de sigle si slogane
Old 03-06-05, 17:33   #14
SFW
Audi Driver

Stage 5

SFW's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

\"Power is nothing without control\" este o marca pt ca reprezinta intradevar un slogan ... ce tine de pirelli.
Dar nu inteleg ce slogan ar putea sa fie Legal Racing ... e acelasi lucru ca si cum ai inregistra termenul de Curse Legale. Cum am spus difera doar limba dar asta nu conteaza pt ca o marca este aparata indiferent de limba folosita.
Iar Curse legale este un termen uzual. O sa inregistrez si eu Ilegal Racing si sa va mai prind eu ca faceti curse ilegale ca pun Osim-ul pe voi.
SFW is offline  
Old 03-06-05, 18:01   #15
RebelYell

Stage 1

RebelYell's Avatar

LEGAL RACING - nu inseamna in ROMANA nimic. Deci daca cineva a inregistrat aceasta denumire la OSIM atunci nimeni nu are dreptul sa foloseasca sintagma respectiva fara acordul propietarilor ei.
EX.: termenul SAMPANIE care nu mai poate fi folosit decat de tara in cauza;
Ex 2: denumirile AVANTAJE, SUPERCAR, AUTO TEST, GAZETA SPORTURILOR etc............... sunt o groaza de cuvinte uzuale in romana - nu pot fi folosite DECAT de propietari marcii respective pt promovarea unor produse/servicii
CURSE LEGALE - reprezinta cuvinte uzuale in romana dar daca OSIM-ul le inregistreaza unui propietar atunci NU pot fi folosite decat cu acordul propietarului

In afara de acest lucru daca cineva a crezut ca folosind sintagma LEGAL RACING.... atunci cei de la LR in afara de faptul ca pot da in judecata respectivii organizatori, pot fi fericiti ca numele lor reprezinta ceva in domeniul curselor de masini.
ex.: Daca eu as organiza cursele NO SPEED LIMIT ce credeti ca ar spune cei de acolo? Sau un salon auto FOR TUNING / 4TUNING?
RebelYell is offline  
Closed Thread

- Copyright 2025 4Tuning -