Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 02-06-04, 13:39   #1
beyond

Stock

Default Supraalimentare cu hidrogen e posibil?

As deschide aici un subiect.
Am studiat sistemele de nos si m-am gandit nu se poate inlocui nitro-ul cu
hidrogen?
Stiu ca e de trei ori mai periculos dar si avantajele obtinute cred ca sunt
mult mai mari.
Apelez la voi sa ma lamuriti in legatura, ca voi ati facut tuninguri si cam stiti ce merge si ce nu dar sunt curios.
Oricum cred ca peste vreo luna o sa incerc sa fac ceva experimente pe un motor, adica o sa incerc sa supraalimentez si o sa introduc o cantitate mica de hidrogen sa vad ce se intimpla.
Pana atunci cer parerile voastre.
beyond is offline   Reply With Quote
Old 22-11-04, 19:30   #2
carlo_RS_GTI

Stage 3

carlo_RS_GTI's Avatar

tu vrei sa iti ia foc motorul dintr-o secunda????

nu se poate!!!
carlo_RS_GTI is offline   Reply With Quote
Old 29-11-04, 18:36   #3
Bogdan_16v
Guest

Nu ma pricep la chimie prea mult, dar iata ce am gasit:

Quote:
Informatii de baza:

Nume: Hidrogen
Simbol: H
Numar atomic: 1
Masa atomica: 1.00794 uam
Punctul de topire: -259.14 °C (14.009985 °K, -434.45203 °F)
Punctul de fierbere: -252.87 °C (20.280005 °K, -423.166 °F)
Numarul de protoni/electroni: 1
Numarul de neutroni: 0
Clasificare: Nemetal
Structura cristalina: Hexagonala
Densitatea la 293 K:0.08988 g/cm3
Culoare: incolor

Structura atomica:
Numarul de straturi: 1
Primul strat: 1

Hidrogenul este elementul chimic īn tabelul periodic al elementelor cu simbolul H şi numărul atomic 1.

Hidrogenul este cel mai simplu şi cel mai uşor element chimic. Este un gaz uşor inflamabil, fără culoare şi miros.

Hidrogenul este principala componentă a soarelui, avānd o pondere de 73% din compoziţia acestuia.

Etimologic, cuvāntul hidrogen este o combinaţie a două cuvinte greceşti, avānd semnificaţia de \"a face apă\".

Hidrogenul este un gaz puternic reactiv şi īşi găseşte aplicaţii datorită capacităţii sale chimice de gaz reducător. Hidrogenul se foloseşte īn industria petrochimica la producerea benzinelor, īn industria chimico-alimentară pentru hidrogenarea grăsimilor, īn prelucrările mecanice ale metalelor şi īn tratamentul termic al acestora.

Ca alternativă a benzinei pentru propulsarea vehiculelor dotate cu motoare cu ardere internă, hidrogenul este una din variante. Avantajele sale principale constau īn faptul că este ecologic, din arderea sa rezultānd vapori de apă, iar randamentul motoarelor cu hidrogen este ridicat. Dezavantajul este pericolul mare de explozie şi lipsa unor reţele de staţii de alimentare cu hidrogen.
Prin urmare, hidrogenul nu se gaseste in piata si nu se tine intr-o sticla de cola de 2 l asa cand vrem...este usor inflamabil si tb tinut la temp foarte scazute...
As sugera ca in momentul in care vreti sa deschideti un subiect de care nu aveti habar, sa va interesati putin pe net, ca nu strica, altfel riscati sa va faceti rau de ras...
  Reply With Quote
Old 11-12-05, 00:59   #4
Killpacient

Stage 3

Killpacient's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]

bai....gandestete oleaka.....deci ar merge...da tre sa ai ditamai metalu(titan sau ceva f rezistent) chiulasa sudata...sa fie turnat motoru`
si apoi o butelie cu hidrogen..+ injectoare speciale...ca nu ai cum sa bagi in filtru de aer...sa til ia prin carb....ca e degeaba....deci.....e cam imposibil in romania...ar trebui sa ai ffffff multzi bani....sa shtii ca yo mam gandit..da`.....mam lasat...si ma chinui sa fac rost de nijte gaz ilariant poate reusesc ceva