Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 13-04-10, 22:56   #1
red_reno_cj

Stage 4

red_reno_cj's Avatar

Default NEDUMERIRE TURBINA GARRETT T3 RENO5

am o turbina garrett T3 provenienta renault 5 alpine turbo.are joc la ax,intrebarea mea este urmatoareat reparare(reconditionarea)acestei turbine este suficienta schimbarea bucselor de la ax si daca da cam care ar fii un pret real?nu de alta dar m-i s-a spus de unii"cunoscatori" ca trebuie inlocuit axul si paletii s.a.m.d. si costa cat am dat eu pe masina.ms pt raspunsuri
red_reno_cj is offline   Reply With Quote
Old 18-04-10, 20:14   #2
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: NEDUMERIRE TURBINA GARRETT T3 RENO5

pai,daca are doar bucsile uzate,fara ca jocul cu care a functionat sa fi afectat axul si implicit palele daca au atins de peretii carcasei,atunci se pot inlocui doar ele,dar daca s-a distrus axul,sau elicea de compresor a atins de capac...atunci trebuie schimbate si ele ,si da,reparatia poate costa mai mult decat ai dat pe turbina...

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 18-04-10, 23:27   #3
FABiANNN

Stock

FABiANNN's Avatar

Quote:
Originally Posted by red_reno_cj View Post
am o turbina garrett T3 provenienta renault 5 alpine turbo.are joc la ax,intrebarea mea este urmatoareat reparare(reconditionarea)acestei turbine este suficienta schimbarea bucselor de la ax si daca da cam care ar fii un pret real?nu de alta dar m-i s-a spus de unii"cunoscatori" ca trebuie inlocuit axul si paletii s.a.m.d. si costa cat am dat eu pe masina.ms pt raspunsuri
Turbosuflanta se repara.

Cati CP are masina?
Ce AN este masina?

O data ce axul este rupt din turbosuflanta, trebuie schimbat totul nou in ea, inclusiv: compresor, lagare... etc.
FABiANNN is offline   Reply With Quote
Old 18-04-10, 23:32   #4
red_reno_cj

Stage 4

red_reno_cj's Avatar

motor 1.4 turbo 108 cai.are joc la ax.paletii sunt ok,axul nu e rupt.baga uleiul pe evacuare.asta e problema.are un pic de joc si cand se invarte se blocheaza si da uleiul afara.anul 1982.alpine turbo de reno5
Old 18-04-10, 23:34   #5
FABiANNN

Stock

FABiANNN's Avatar

Quote:
motor 1.4 turbo 108 cai.are joc la ax.paletii sunt ok,axul nu e rupt.baga uleiul pe evacuare.asta e problema.are un pic de joc si cand se invarte se blocheaza si da uleiul afara.anul 1982.alpine turbo de reno5
Se poate sa fi luat ceva in turbosuflanta, poti veni cu ea la noi la service sa ne uitam la ea.
Old 18-04-10, 23:36   #6
red_reno_cj

Stage 4

red_reno_cj's Avatar

sunt din cluj-napoca.
Old 18-04-10, 23:37   #7
FABiANNN

Stock

FABiANNN's Avatar

Quote:
sunt din cluj-napoca.
Cel mai bine dute la un service cu masina si vezi ce iti spune mecanicul, daca este chiar din turbosuflanta, daca este din ea trimite turbosuflanta la noi la service si in 2 zile ajunge inapoi la tine gata facuta.
Pretul este: 1100 fara TVA! (reconditionata)

O seara buna.
Old 18-04-10, 23:42   #8
red_reno_cj

Stage 4

red_reno_cj's Avatar

Quote:
Originally Posted by FABiANNN View Post
Cel mai bine dute la un service cu masina si vezi ce iti spune mecanicul, daca este chiar din turbosuflanta, daca este din ea trimite turbosuflanta la noi la service si in 2 zile ajunge inapoi la tine gata facuta.
Pretul este: 1100 fara TVA! (reconditionata)

O seara buna.
pai recent am reconditionat o turbina la un motor 1.5 dci 101 cai geometrie variabila cu 900 ron.iti spuneam ca paletii nu au uzura,axul nu e rupt.am demontat-o si are doar joc axul.axul cu paletii se blocheaza in corpul turbinei din cauza jocului de la ax.nu inteleg de ce trebuie schimbat axul si paletii.
Old 24-05-10, 19:03   #9
dj05fmx

Stage 5

dj05fmx's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[RENAULT]
[Opel]
[AirBrush]

Quote:
pai recent am reconditionat o turbina la un motor 1.5 dci 101 cai geometrie variabila cu 900 ron.iti spuneam ca paletii nu au uzura,axul nu e rupt.am demontat-o si are doar joc axul.axul cu paletii se blocheaza in corpul turbinei din cauza jocului de la ax.nu inteleg de ce trebuie schimbat axul si paletii.
depinde de situatie, daca a frecat elicea compresorului in carcasa mai mult ca sigur este desechilibrata, sa nu mai vbim de capacitatile de a face presiune propriu-zisa... iti pot aduce orice pt turbina ta, kit de bucsi si semeringuri, ax, pale compresor. imi dai codurile ei si iti voi da preturile pe PM, daca ai ceva cunostinte despre mecanica se poate face home, in local shop.... numai bine

un kit aftermarket te duce pe la 82 lire plus transport iar unu original de garrett complet incluzand toate garniturile si surubele pe langa buci si semeringuri te duce peste 110 lire plus transport.

daca nu, te pot ajuta cu un garrett T3 in stare buna de tot, doar ulei de pe renault 18 turbo benzina 112 cai sau am asa ceva, 120 maxim la 150 E

ps:

nop nu stiu eu codul turbinei. imi trebuie seria de pe ea, difera cotele lagarelor, exista riscul sa iti comand bucsi standard si sa ai axul modificat la cote de reparatie, iar jocul va fi tot mare...seria si iti pot da pret dupa.

ai dezactivata optiunea sa primesti PM, nu iti pot scrie inapoi. salut

Tractari & asistenta rutiera non stop!!
0767108516

1986 Renault 5 GT Turbo 116HP+
1990 Opel Vectra 4x4 C20Let 204 HP+

2001 Opel Vectra B 20DTI 16V 101HP
1993 VW Transporter 19 Turbo Diesel 75 HP

2011 Opel Astra J 17 CDTI 125 HP

İME: MY RENAULT 5GTT AND MY VECTRA TURBO WERE STATUS SYMBOLS, THEY WERE SYMBOLIZING ME

Last edited by dj05fmx; 24-05-10 at 19:17.
dj05fmx is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -