22-07-07, 14:28
|
|
 Stage 4
|
Celica 7afe swap 3sgte HELP
Am o celica din 96 cu 1.8i 7afe - sunt multumit de faptul ca nu papa mult la drum de la 6.5 7.1 7.9 in functie de marimea incaltarilor.
Problema este ca vreau mai mult de 116ps - am cautat pe net si am gasit unul dintre cele mai dragute motoare de la toyota - 3s-gte.
Sunt destul de multe variante dar cea care mi-a atras atentia a fost unul de 255ps / 6000rpm , 304nm / 4000rpm - turbo dual entry, ceramic ct20b ( ST205)
Vreau sa stiu dak exista aceasta varianta prin EU sau in RO si de unde as putea sa il cumpar si dak se poate face schimbul pe masina de la 7afe - 3sgte.
Tin sa precizez ca motorul de pe net ... avea de la transmisie la ECU si sezori adik cam tot ce mi-ar trebui, dar nu vad cum s-ar putea face shippingul pana aici ca ofera doar in Canada si SUA.
PLSS HELP!
http://www.jdm-online.com/index.php?...products_id=21
|
27-07-07, 17:43
|
|
 Stage 4
Member of: [Toyota]
|
Re: Celica 7afe swap 3sgte HELP
Quote:
Originally Posted by StoicaR
Am o celica din 96 cu 1.8i 7afe - sunt multumit de faptul ca nu papa mult la drum de la 6.5 7.1 7.9 in functie de marimea incaltarilor.
Problema este ca vreau mai mult de 116ps - am cautat pe net si am gasit unul dintre cele mai dragute motoare de la toyota - 3s-gte.
Sunt destul de multe variante dar cea care mi-a atras atentia a fost unul de 255ps / 6000rpm , 304nm / 4000rpm - turbo dual entry, ceramic ct20b ( ST205)
Vreau sa stiu dak exista aceasta varianta prin EU sau in RO si de unde as putea sa il cumpar si dak se poate face schimbul pe masina de la 7afe - 3sgte.
Tin sa precizez ca motorul de pe net ... avea de la transmisie la ECU si sezori adik cam tot ce mi-ar trebui, dar nu vad cum s-ar putea face shippingul pana aici ca ofera doar in Canada si SUA.
PLSS HELP!
http://www.jdm-online.com/index.php?...products_id=21
|
Motoru care tu ai vazut pe site este versiune a 2 a de 3sgte are intr adevar doar 208 in versiune europeana, ti ar conveni a 3 a versiune care are 242 cai putere si care s ar monta mult mai usor pe celica ta....
|
|
|
28-07-07, 08:15
|
|
 Stage 4
|
Am gasit o varianta japoneza de 260 cai probabil a 3 versiune.
Singura problema ar fi ca e posibil sa nu pot face trecerea de la tractiune integrala la tractiune pe fata. Si dak ce am eu la trenul de rulare se va potrivi cu cel de la 3sgte.
Cum pot sa adaptez ce am eu la AWD sau FWD. Si cat ar costa
|
|
|
28-07-07, 12:10
|
|
 Stage 4
|
Nu stiu ce ai mai gasit intre timp, ce ai in acel link unde il dau la 255 cai, nu corespunde imaginii, acela este a 2 a versiune de la celica gt4, mai exact este motoru de la carlos sainz european de 208 cai( ma refer la imagine), a 3 a versiune de la gt4 si ultima, fiind si cel mai puternic este de 242 cai putere in europa si in japonia il dau ca 255 cai doar pt faptu ca ei folosesc benzina cu un numar de octani mai mare, dar este acelasi motor.Pe masina ta poti sa pui motoru de la gt4 fara multe probleme, se potriveste, nu exista nici o problema cu AWD si FWD, nici cu montarea motorului, problema mare este cablajul si computerul care trebuiesc luate de la gt4, plus franele din fata tot complet, schimbatorul de viteze tot de la gt4 pt ca al tau nu va rezista, plus ambriajul de la gt4. Eu vroiam sa l montez, sa ti zic un pret exact ar fi cu totu cam 5500-6000 euro transport inclus, in cazu in care ai un mecanic care sa ti lucreze bine si sa nu te fure....nu stiu daca ti convine....ce stiu e ca am condus masina ta cu motor de gt4, este un monstru fara limite...dusa la 300 cai putere... a rupt masini nervoase.........a ta are motoru 7AFE cu 116 cai face de la 0 la 100 km/h 10.2 secunde, a mea are 170 cai si face 7.9 secunde, gt 4 ul are 242 cai si face oficial 5.78 secunde versiunea WRC stradala care e mai usoara cu vreo 40 kg si sunt 500 de modele in lume, 6.1 versiune normala care sunt 2000 modele in toata lumea....salut numai bine
|
|
|
30-07-07, 15:42
|
|
 Stage 4
|
Mecanic nu imi fac probleme .... ia vezi aici
http://www.naganojapanese.com/engine..._Toyota_3S_GTE
cam ce probleme as mai avea la acest motor - pt swap ?
si cam cat ar consuma? ulei si benzina
|
|
|
30-07-07, 17:50
|
|
 Stage 4
|
Quote:
|
Mi ai dat din nou acelasi motor, adica 2nd gen 3sgte, poti monta si pe ala, doar ca ar trebuie facue mai multe modificari, consuma mai mult si este mai slab... Ti eti trebuie 3nd gen 3sgte, de pe celica GTFOUR cu patru faruri, facuta intre 1994 si 1999, care are un mare potential de tuning si fiind foarte rezistent si puternic deja din fabrica, fara mari modificari il duci in 280 cai, fara sa se afecteze ceva...Aici ai un exemplu de transplant cu acest motor http://www.gtfour.ch/forum/thread.ph...539cd .Daca as fi in locu tau l as monta fara sa ma mai gandesc...La consum, daca l pui pe masina ta catre este mult mai usoara ca gt four cu 180 kg, consuma cam 12%, daca tragi de masina ajungi si la 18-20% linistit, da nu consuma mai mult de 20% original...deci e ok as zice fata de o lancia delta care ia si 30%...Pe acest site http://www.gtfour.ch gasesti cam tot despre gt4...cat despre ulei iti repet motoru de la gt4 3nd gen, este facut de yamaha de fapt pt toyota este f robust, ulei ajungi sa nu consume deloc nu are probleme, logic daca iei ceva pana n 150.000 si care a fost intretinut schimabt ulei si filtre la timp,daca iei ceva super vechi atunci e posibil orice..Este aici langa mine un gt4 cu motor cu tot botitca si ala din poza aia, vrea 3500 europ pe ea...in italia e masina...poti sa o iei in tara..da tre banuti.motoru are doar 100.000....l as fi luat eu da momentan nu mi permit, vreau sa mai merg si n vacanta si eu...ciao ciao
|
|
|
30-07-07, 17:54
|
|
 Stage 4
|
Quote:
|
Mi ai dat din nou acelasi motor, adica 2nd gen 3sgte, poti monta si pe ala, doar ca ar trebuie facue mai multe modificari, consuma mai mult si este mai slab... Ti eti trebuie 3nd gen 3sgte, de pe celica GTFOUR cu patru faruri, facuta intre 1994 si 1999, care are un mare potential de tuning si fiind foarte rezistent si puternic deja din fabrica, fara mari modificari il duci in 280 cai, fara sa se afecteze ceva...Aici ai un exemplu de transplant cu acest motor http://www.gtfour.ch/forum/thread.ph...0327fb353582f9 Daca as fi in locu tau l as monta fara sa ma mai gandesc...La consum, daca l pui pe masina ta catre este mult mai usoara ca gt four cu 180 kg, consuma cam 12%, daca tragi de masina ajungi si la 18-20% linistit, da nu consuma mai mult de 20% original...deci e ok as zice fata de o lancia delta care ia si 30%...Pe acest site http://www.gtfour.ch gasesti cam tot despre gt4...cat despre ulei iti repet motoru de la gt4 3nd gen, este facut de yamaha de fapt pt toyota este f robust, ulei ajungi sa nu consume deloc nu are probleme, logic daca iei ceva pana n 150.000 si care a fost intretinut schimabt ulei si filtre la timp,daca iei ceva super vechi atunci e posibil orice..Este aici langa mine un gt4 cu motor cu tot botitca si ala din poza aia, vrea 3500 europ pe ea...in italia e masina...poti sa o iei in tara..da tre banuti.motoru are doar 100.000....l as fi luat eu da momentan nu mi permit, vreau sa mai merg si n vacanta si eu...ciao ciao
|
|
|
31-07-07, 08:40
|
|
 Stage 4
|
De unde imi pot da seama de ce generatie este motorul ?
Ultimul link scrie clar ca motorul are 260cai -
|
|
|
31-07-07, 15:28
|
|
 Stage 4
|
Quote:
De unde imi pot da seama de ce generatie este motorul ?
Ultimul link scrie clar ca motorul are 260cai -
|
Man ti am dat link ul ala in care vezi un transplant, uitate atent la motoru ala montat deja pe masina aia si vei vedea cum arata motoru ca sa l deosebsesti dupa poza.In linkul pe care l ai pus tu scrie clar ca motoru este din 90-93, deci a 2 a versiune, faptu ca scrie 260 de cai putere nu l inteleg, ori e tunat, lucru ce mi se pare absurd, ori l au pus sa mai pacaleasca pe careva ca sa l vanda mai repede...Nu stiu, e ca si cum m ai intreba pe mine de motoarele de la BMW, habar n am care i diferenta, in schimb toyota celica o cunosc de la A la Z. Motoru de care ti vorbeam, il vezi in linkul pe care ti l am dat, are un plastic complet negru unde scrie twin turbo entry, da nu cred ca e rilevant asta, ce e rilevant e sa vorbesti cu ei si sa te asiguri ca motoru este de pe o celica cu 4 faruri facuta dupa 1994 si pana n 1999...e posibil sa fi gresit poza si foarte posibil sa fie de vanzare exact motoru de care vb eu. Oricum cred ca ar fi bine sa trimiti un mail si sa intrebi...Mai mult de atat nu stiu ce ti mai trebuie frate.Mult succes la swap daca ai de gand sa l faci....
|
|
|
01-08-07, 09:10
|
|
 Stage 4
|
De facut schimbul sunt super hotarat . Imi mai trebuie ceva planetare treb sa mai fie inca 3 cm in lungime fiecare.
Sunt variante de motor din Jap si variante din SUA si Europa. Cele din Jap am inteles ca turbina contine ceva ceramic- scrie pe motor treaba asta .... dak ai un link cu pozele toturor generatiilor Jap SUA EU gen 1,2,3.
Mersi mult pt ajutor.
|
|
|
01-08-07, 20:23
|
|
 Stage 4
|
Quote:
De facut schimbul sunt super hotarat . Imi mai trebuie ceva planetare treb sa mai fie inca 3 cm in lungime fiecare.
Sunt variante de motor din Jap si variante din SUA si Europa. Cele din Jap am inteles ca turbina contine ceva ceramic- scrie pe motor treaba asta .... dak ai un link cu pozele toturor generatiilor Jap SUA EU gen 1,2,3.
Mersi mult pt ajutor.
|
Frate,daca dispui de bani monteaza motorul de pe gtfour 3rd generation fara sa te gandesti, o sa ai o masina foarte foarte puternica si rezistenta, un subaru original sau un evo nu vor fi cu nimic mai sus.
Cat despre motor, varianta SUA de GT FOUR 3rd gen. nu exista, in SUA au fost importate doar doua modele, modelul tau adica AT200 cu motor 7AFE 116 cp si modelul ST202 cu motor 3SFE cu 135 cp, modele slabute in comparatie cu cele europene si japoneze.
In ceea ce priveste Japonia si Europa iti repet ca motoarele sunt aceleasi, in ceea ce priveste GTFOUR ul facut intre 1994 si 1999, au aceeasi putere, respectiv 242 cp europeni si 255 cp japonezi(ei au o benzina cu numar de octani mai mare, foarte posibil sa fie acesta motivul pt care il dau la puterea aia). Pot sa ti garantez ca nu exista motor 3rd gen 3sgte ST205, de la gt four cu putere mai mare. Deci iti repet motoru european are 242 cai putere si cel japonez il dau la 255 cai putere, dar e identic avandu l montat si un prieten de al meu importat din Japonia.
Exista o a 4 a versiune de la motoru GTFOUR, adica seria 3sgte care are peste 260 de cai putere, despre care insa nu pot sa ti ofer multe informatii, pt ca este montat pe asa zisa "Toyota Caldina", masina care nu a fost exportata, deci a ramas doar in Japonia, am avut ocazia sa vad una in anglia, dar este total diferita, plus ca nu cred ca gasesti piese de tuning si de schimb.
Parerea mea e ca tre sa te axezi pe 3rd gen 3sgte, IS THE BEST. Asta imi doresc sa fac si eu.
1st gen 3sgte nu stiu momentan undel poti gasi, da e total diferit
Aici ai 2nd gen 3sgte http://www.jdmaddiction.com/images/t...gtesw20NEW.jpg, aici il ai si montat pe celica ST185 CS http://www.flashoptions.com/i_prod/R...elicast185.JPG
Aici ai 3 rd gen 3sgte, cel despre care ti vorbesc http://www.sssautomotive.com.au/imag...oyotaST205.jpg
http://www.fensport.co.uk/fensportca...olmengine1.jpg aici e unu pregatit de cei mai mari tuneri de celica din lume fensport.
Aici se intelege foate bine de aproape
http://www.gtfour.ch/forum/thread.ph...496246db0f0ae3
dar daca nu te uiti atent nu ai cum sa intelegi..si pierd timpu aici degeaba, uitate atent la diferente, desi REPET nu are importanta, si asa nu l vei vedea cand comanzi, tre sa te asiguri ca e un 3sgte 3rd gen facut intre 1995 si 1999 ca sa fii 100% sigur...
Daca mai ai nevoie de alte informatii te ajut cu mare placere...
Daca te hotarasti sa l cumperi iti voi face o lista exacta cu tot ce ti trebuie ca sa l montezi...Am refacut calculele, la preturile din romania cam cu 4500-5000 de euro ar trebui sa faci tot foarte bine cu transport si tot.
Salut..
|
|
|
08-08-07, 05:56
|
|
|
Guest
|
jdm-motors.ca
Pentru vanzari de motoare aduse din Japonia la preturi foarte bune(daca te intereseaza) Le spui ca Alex_romanul ti-a dat adresa.
Bafta.
|
|
|
|
12-08-07, 10:28
|
|
 Stage 4
|
celicagtfour - Am cautat prin state si cel mai bun pret a fost 2850$ pe partea din fata a masini cu totul. de la bord pana la bot motor 3s-gte de pe un st205.
Ai spus ceva mai sus de o masina din italia, ai mai multe datalii, poze ceva cu ea si cat costa ?
|
|
|
12-08-07, 10:38
|
|
 Stage 4
|
|
|
|
30-08-07, 09:05
|
|
 Stage 4
|
Au venit pozele cu motorul.
Ce parere aveti de el ? merita 70 si de mil?
|
|
|
|
|