Salut,
Detin un VW vento 1.9 TDI din `96 si mi-am propus sa-i schimb turbo compresorul cu o turbina mai mare,cel putin dubla ca putere/compresie. Initial motorul are 90 hp si as vrea sa il urc undeva la 140 sau chiar mai sus daca este posibil fara modificari majore ale motorului sau fara ca motorul sa bubuie in sarcina.Nu sunt chiar marmota in procesul de boostat motoare dar nici nu detin chiar toate cunostintele necesare sa duc proiectul la capat fara sa fac vreo bomba cu ceas.Am apelat la acest forum pentru a gasi cateva cateva sfaturi utile si raspunsuri urmatoarelor intrebari:
1. Ce tip de turbina trebuie sa achizitionez ca sa fie compatibila cu motorul standard 1.9 TDI (90 Hp)?
2. Se poate face chip tuning pe motorul standard Vento `96? mentionez ca nu are computer de bord,daca asta are vreo legatura..
3. Schimbarea injectoarelor si a pompei disel este obligatorie? ma gandesc ca daca motorul va fi mai insetat, cele standard nu vor mai face fata sau le pot seta cumva pentru un volum mai mare de combustibil?
4. Turbina mai mare, intercooler mai mare?
5. Un site de incredere pentru achizitionarea pieselor necesare, inclusiv tevi si furtune de calitate? noi sau seond hand
In linkul de mai jos sunt cateva date despre masina. Mentionez ca motorul are 90.000 km si merge ca uns fara batai,scurgeri sau consum de ulei.
http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=8850