Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Volkswagen tuning

Reply

Thread Tools
Old 16-03-14, 14:48   #1
don.vinylo

Stock

Exclamation VW Vento Turbo

Salut,
Detin un VW vento 1.9 TDI din `96 si mi-am propus sa-i schimb turbo compresorul cu o turbina mai mare,cel putin dubla ca putere/compresie. Initial motorul are 90 hp si as vrea sa il urc undeva la 140 sau chiar mai sus daca este posibil fara modificari majore ale motorului sau fara ca motorul sa bubuie in sarcina.Nu sunt chiar marmota in procesul de boostat motoare dar nici nu detin chiar toate cunostintele necesare sa duc proiectul la capat fara sa fac vreo bomba cu ceas.Am apelat la acest forum pentru a gasi cateva cateva sfaturi utile si raspunsuri urmatoarelor intrebari:

1. Ce tip de turbina trebuie sa achizitionez ca sa fie compatibila cu motorul standard 1.9 TDI (90 Hp)?

2. Se poate face chip tuning pe motorul standard Vento `96? mentionez ca nu are computer de bord,daca asta are vreo legatura..

3. Schimbarea injectoarelor si a pompei disel este obligatorie? ma gandesc ca daca motorul va fi mai insetat, cele standard nu vor mai face fata sau le pot seta cumva pentru un volum mai mare de combustibil?

4. Turbina mai mare, intercooler mai mare?

5. Un site de incredere pentru achizitionarea pieselor necesare, inclusiv tevi si furtune de calitate? noi sau seond hand

In linkul de mai jos sunt cateva date despre masina. Mentionez ca motorul are 90.000 km si merge ca uns fara batai,scurgeri sau consum de ulei.
http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=8850
don.vinylo is offline   Reply With Quote
Old 28-04-14, 11:36   #2
soosy

Stage 5

soosy's Avatar

Member of:
[AUDI]
[VW]
Default Re: VW Vento Turbo

nici eu nu detine informatiile 100%,dar am un vento si am intrebat de marime putere la 1,9tdi am codul 1z...si prin soft castigi undeva la 20%..adica din 90 cai undeva la 110 cai ajungi cea ce este suficient,si nu ai investitii mari
ca sa obtii acei 140,depinde daca iti rezista in primul rand ambreiajul si mai apoi trebuie sa umblii si la interne,in primul rand presiunea in turbo

oricum ideia simpla ar fi sa faci un soft si este safe,iar computerul de bord si chestii de genul nu conteaza

merge si prin turbina(care trebuie apoi adaptata)+ boost mai mare si etc dar facut cu cap si totul cum trebuie,cea ce implica mai multe
spor

Vand Wv Vento 1.9tdi !!
http://volkswagen.anunturi-auto.4tun...0-9975240.html
soosy is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -