Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Volkswagen tuning

Reply

Thread Tools
Old 27-02-13, 21:47   #1
alinuan

Stage 2

Default Ventilator Carcasa Filtru Aer

salut..
in seara asta un tov a cumparat o skoda I...cand m-am uitat pe la motor..la Carcasa Filtrului de Aer era montat un ventilator in partea superioara a carcasei .....analizand ideea teoretic inseamna o catitate de aer in plus fata de cea care vine standard...teoretic o idee buna...dar nu prea am gasit mai nimic pe net despre asta.
Ma gandeam sa iau un ventilator de pc mai performat si sa il adaptez la carcasa.
Masina: Golf 4 tdi, 90cp
alinuan is offline   Reply With Quote
Old 27-02-13, 21:58   #2
accxdru

Stage 5

Default Re: Ventilator Carcasa Filtru Aer

Nu prea o sa te ajute pe diesel aceasta "combinatie". Te chinui degeaba. Cred ca nici pe benzina nu e cine stie ce. Motorul trage aer atat cat ii trebuie, degeaba il bagi tu fortat.
accxdru is offline   Reply With Quote
Old 27-02-13, 22:05   #3
alinuan

Stage 2

Quote:
Originally Posted by accxdru View Post
Nu prea o sa te ajute pe diesel aceasta "combinatie". Te chinui degeaba. Cred ca nici pe benzina nu e cine stie ce. Motorul trage aer atat cat ii trebuie, degeaba il bagi tu fortat.
Da nu neg ca nu ai dreptate...dar ca in afara de ce trage motorul asta ar fi cv in plus..nu cn stie ce...si daca ar fi doar o gaura in carcasa eu zic ca ar creste fluxul de aer
exact cum ar fi facuta o gaura in capota si filtru sport..
alinuan is offline   Reply With Quote
Old 13-03-13, 11:34   #4
Abp.Media

Stage 4

Abp.Media's Avatar

Vorbesti prostii.Mai ales la un tdi unde ai turbo degeaba pui filtre sport sau ventilatoare si alte bazaconii.... si la un motor fara turbo niciodata nu o sa gasesti un ventilator care sa faca destula presiune ca sa simtit ceva.Vacumul creat de motor o sa fie mereu mai mare decat poate venitalorul sa impinga. Poate ai inteles ceva...
Abp.Media is offline   Reply With Quote
Old 13-03-13, 11:38   #5
vinyl
VW Driver

Stage 5

vinyl's Avatar

Member of:
[Nissan]
[VW]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by alinuan View Post
Ma gandeam sa iau un ventilator de pc mai performat si sa il adaptez la carcasa.
Ia un ventilator dinala ce se pune la lustra... Numai nu stiu cum ai putea sa-l adaptezi.
Insa daca te tenteaza ideea, am putea face niste schite. Pana la urma cred ca merge montat pe plafon.
vinyl is offline   Reply With Quote
Old 26-04-13, 14:05   #6
jhunyboy

Stage 5

jhunyboy's Avatar

Member of:
[VW]

rolul ventilatorului ala e de a dispersa caldura degajata de motor .. in nici un caz ptr aport de aer aspirat.........
jhunyboy is offline   Reply With Quote
Old 30-05-13, 13:23   #7
zablau89

Stage 3

zablau89's Avatar

Member of:
[VW]

Doamne, cata minte n-au unii. Admisia la motoarele aspirate se face numai prin depresiunea creata de piston cand face cursa spre PMI, odata cu deschiderea supapei/supapelor de admisie. Sper ca ai inteles ideea, ventilatorul ala cel mult ajuta la design acolo
zablau89 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -