![]() |
Ventilator Carcasa Filtru Aer
salut..
in seara asta un tov a cumparat o skoda I...cand m-am uitat pe la motor..la Carcasa Filtrului de Aer era montat un ventilator in partea superioara a carcasei :|.....analizand ideea teoretic inseamna o catitate de aer in plus fata de cea care vine standard...teoretic o idee buna...dar nu prea am gasit mai nimic pe net despre asta. Ma gandeam sa iau un ventilator de pc mai performat si sa il adaptez la carcasa. Masina: Golf 4 tdi, 90cp |
Re: Ventilator Carcasa Filtru Aer
Nu prea o sa te ajute pe diesel aceasta "combinatie". Te chinui degeaba. Cred ca nici pe benzina nu e cine stie ce. Motorul trage aer atat cat ii trebuie, degeaba il bagi tu fortat.
|
Quote:
exact cum ar fi facuta o gaura in capota si filtru sport.. |
Vorbesti prostii.Mai ales la un tdi unde ai turbo degeaba pui filtre sport sau ventilatoare si alte bazaconii.... si la un motor fara turbo niciodata nu o sa gasesti un ventilator care sa faca destula presiune ca sa simtit ceva.Vacumul creat de motor o sa fie mereu mai mare decat poate venitalorul sa impinga. Poate ai inteles ceva...
|
Quote:
Insa daca te tenteaza ideea, am putea face niste schite. Pana la urma cred ca merge montat pe plafon. |
rolul ventilatorului ala e de a dispersa caldura degajata de motor .. in nici un caz ptr aport de aer aspirat.........
|
Doamne, cata minte n-au unii. Admisia la motoarele aspirate se face numai prin depresiunea creata de piston cand face cursa spre PMI, odata cu deschiderea supapei/supapelor de admisie. Sper ca ai inteles ideea, ventilatorul ala cel mult ajuta la design acolo ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:43. |
- Copyright 2026 4Tuning