Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Volkswagen tuning

Reply

Thread Tools
Old 13-03-12, 22:46   #1
alinuan

Stage 2

Default Tuning audio Golf 4

Am un golf 4 hatchback si am cumparat de curand 2 subwoofere Apline... Dar incintele nu au gauri facute pt bass refex si nu stiu exact unde trebuie facuta gaura.. Mai jos am pus mai multe poze facute la unu din subwoofere din toate partile ) (ambele subwoofere sunt indentice)

Poze:
Din fata

Din profil

De sus

Last edited by alinuan; 13-03-12 at 22:48.
alinuan is offline   Reply With Quote
Old 14-03-12, 09:13   #2
Coby83
VW Driver

Stage 4

Coby83's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: Tuning audio Golf 4

Nu sunt un mare cunoscator, dar cred ca nu ai nevoie de gauri. Sunt incinte "sealed". Ai facut o proba sa vezi cum se aud fara gauri de bass-reflex? Nu cred ca te ajuta prea mult daca le gauresti

Bafta!
Old 14-03-12, 12:58   #3
TZN 85 BUB

Stage 5

TZN 85 BUB's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[2 Roti]

De obicei incinetele de litraj mic, precum cea care o ai tu, sunt inchise sau sealed precum zicea si colegul anterior.

Cele cu bass reflex , cu gaura cum zici tu, au un litraj mai mare. Cel mai bine este sa cauti pe situl de la alpine , tipul difuzorului tau si vezi ce fel de incinta iti recomanda acolo.

https://forum.4tuning.ro/459-jante-an...-250-euro.html
TZN 85 BUB is offline   Reply With Quote
Old 14-03-12, 13:36   #4
alinuan

Stage 2

ok va multumesc frumos pt ajutor +

Eu ma gandeam sa le fac gauri dp ce am citit pe internet asta:
"Incinta de tip Bass Reflex ofera un randament sporit prin eficienta portului care poate in unele cazuri sa ofere pana la 80% din randamentul total, daca incinta e bine calculata. Face posibila atacarea difuzorului cu o putere mai mare datorita volumului variabil de aer pus la dispozitia difuzorului....Avantajul e ca au randament (SPL) mai mare. "

si am vazut la un prieten incinta identica cu gaura laterala jos... ? am sa incerc sa vad cum se aude poate pe incinta tovarasului meu..

si inca ointrebare daca nu va suparati.... am o statie de 600 pe 3 canale si puterea la subwoofere este mare si mi-a sp cnv sa ii pun un condensator pt filtrare etc si nu stiu exact ce sa fac si ce sa cumpar sa ii pun
Old 14-03-12, 14:03   #5
bitang

Stage 5

bitang's Avatar

Quote:
Originally Posted by alinuan View Post
ok va multumesc frumos pt ajutor +

Eu ma gandeam sa le fac gauri dp ce am citit pe internet asta:
"Incinta de tip Bass Reflex ofera un randament sporit prin eficienta portului care poate in unele cazuri sa ofere pana la 80% din randamentul total, daca incinta e bine calculata. Face posibila atacarea difuzorului cu o putere mai mare datorita volumului variabil de aer pus la dispozitia difuzorului....Avantajul e ca au randament (SPL) mai mare. "

si am vazut la un prieten incinta identica cu gaura laterala jos... ? am sa incerc sa vad cum se aude poate pe incinta tovarasului meu..

si inca ointrebare daca nu va suparati.... am o statie de 600 pe 3 canale si puterea la subwoofere este mare si mi-a sp cnv sa ii pun un condensator pt filtrare etc si nu stiu exact ce sa fac si ce sa cumpar sa ii pun
Randament sporit ca bubuie mai tare dar incinta inchisa are un bass mai placut.
bitang is offline   Reply With Quote
Old 16-03-12, 22:22   #6
alinuan

Stage 2

stiu ai dreptate... dar vreu sa fac gaura pt a scapa "bubuiala" aia mare care ma zapaceste se aude urat afara.. si nu are rezonanta .... am doar bubuitura de imi sar timpanele... sa nu mai vb de ecoul care se produce in ele daca opresc casetofonul si deschid geamul sa zicem.... ele preiau toata vibratia si o multiplica de n ori si se aude aiurea...ieri am vb cu cnv care avea un subwoofer de 600 la care sa spart membrana ... el spune ca din cauza asta sa spart lipsa de aer... si nu este primul care spune asta.. am cautat pe net cateva cuti asemanatoare .... si nuj exact cum sa fac ... vreu sa le fac gaura dar vreau sa fie ok ... daca puteti sa ma ajutati cu un sfat unde sa fac si unde ar fi mai bine ... este super ok ... ms

poze carcase
Poza 1

Poza 2

Poza 3

Last edited by alinuan; 16-03-12 at 22:25.
Old 16-03-12, 22:53   #7
alinuan

Stage 2

Asta ar fi tubul de bass reflex care asi vrea sa il cumpar
TUB
- Copyright 2026 4Tuning -