Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Dacia tuning

Reply

Thread Tools
Old 05-12-07, 21:13   #1
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Cool Solenza 1,6 16v

Salz, de ceva timp stau si ma gandesc la ce masina sa trec. Momentan am o 1300 de care as vrea sa scap cat mai curand posibil. Avand in vedere ca nu am un buget nelimitat asa cum as fi dorit (cred ca si fiecare dintre voi), m-am gandit ca cea mai buna alegere ar fi o Solenza de prin 2003-2004, cu ceva dotari. Fiind o masina romaneasca ma gandesc ca ar fi si usor de intretinut (costuri piese acceptabile) si gasesti mereu un mecanic care "stie de unde se ridica capota". Acum ideea mea era urmatoarea, dupa ce ma "plictisesc" de cei 75 ponei (cat are 1,4), ma gandeam la un "transplant" de 1,6 16v 105 cai stock. Am gasit destule Reno-uri lovite sau arse cu motorul si cutia intacte la preturi intre 1500-2000 euroi. Stiu ca veti zice ca sunt Nove cu motoare 1,7 turbo, 150 cai, ca nu are rost sa ma plafonez aici, dar principala mea dorinta este sa pot omologa motorul de 1,6 pe masina. Si cred eu ca va fi destul, avand in vedere ca e si romaneasca sa nu se imprastie pe sosea... Acu va intreb, se poate asa ceva? Cu cat poate depasi puterea noului motor puterea motorului initial, fara sa fie nevoie de proiect de la inginer si nici teste dinamice pentru omologare? A mai incercat cineva ceva asemanator? Daca da pana unde a ajuns? Ar fi ceva unic si deja ma gandesc cu destula seriozitate la acest proiect... Cum ar fi sa "te iei" la semafor de unu cu un Golf 1,9 90 cai si sa ii "dai fum"... Daca v-am trezit cat de cat interesul, orice sugestie de bine sau rau e bine venita...
Bogyciu is offline   Reply With Quote
Old 06-12-07, 11:33   #2
Adutu

Stage 3

Default Re: Solenza 1,6 16v

o asemenea SOLENZA care sa bata un golf de 90 chair si unu cu putin peste 100cp exista deja dar nu iti mai face planuri de pe akm ,fa rost de masina si apoi vezi u c faci,nu este neparat nevoie de un transplant motorul ei original cu putine ajustari si cva piese ajunge putin peste 100cp...bafta
Adutu is offline   Reply With Quote
Old 06-12-07, 22:17   #3
caphonne

Stage 5

caphonne's Avatar

Quote:
Originally Posted by Adutu View Post
o asemenea SOLENZA care sa bata un golf de 90 chair si unu cu putin peste 100cp exista deja dar nu iti mai face planuri de pe akm ,fa rost de masina si apoi vezi u c faci,nu este neparat nevoie de un transplant motorul ei original cu putine ajustari si cva piese ajunge putin peste 100cp...bafta
ia zi frate din ce putine ajustari si ceva piese mai scoti tu inca 25 de cai si cati km te tine un motor astfel modificat si cam la cat duce
paote raspunzi ca la sfaturi sunteti toti buni
ideea cu un transplant e mult mai simpla mototrul intra perfect ii dai pana moare iti faci damblaua si cand se apropie itp pui inapoi motorul original
caphonne is offline   Reply With Quote
Old 07-12-07, 00:17   #4
Adutu

Stage 3

pai..daca un sticker cu MIKE=5 cp iti dai seama k daca pui 5 stickere faci 100.....hy k am glm..da pei modifici ''ceasu'' motorului dai o gaura mai mare cu un cui in injectoare sa ai mai mult gpl in motor..si in final lasi tobele sa rugineasca de tot k sa se auda NFs..lasand de tot gluma deoparte nu am vazut decat cateva solenza modificate,si asta mi se pare absurd k sunt de parere k este una din cele mai reusite dacia deci in mare ,,,cip,alte injectoare ex cele de 16V..lafel si electronica de pe un 16V,,se poate face pe comanda o admisie de aer..cu gura de absorptie jos si care sa introduca aer in motor mai mult..la partea cu tobele nu sunt prea fan sa se aude dar intr-o limita mai decenta,motorul tine si la forja dar daca unii tot vb numa de transplant sa nu isi cumpere soleza k e dacia si sa ia direct reno cu 1.6 care are 105 stock
Adutu is offline   Reply With Quote
Old 08-12-07, 18:35   #5
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Si unde mai e farmecul daca imi cumpar Reno? Voi avea un Reno ca toate celelalte de pe strada... Asa cu Solenza voi fi unic. Dupa ce ma "plictisesc" si de puterea stock a motorului de 1,6 pot schimba calculatorul cu unul Sport de la Reno, modificari la admisie si evacuare si voi avea o masina destul de competitiva la un pret destul de bun dar cu foarte multa munca (ceea ce nu ma deranjeaza) Si decat sa ma apuc sa modific un motor de 1,4 mai bine ma abtin, 100 e o valoare mult prea optimista...
Old 10-12-07, 18:11   #6
srn_86
Banned

Stage 5

io zic ca ar fi mai simplu un transplant de motor, dar inainte tre' sa te gandesti si la schimbarea sistemului de franare care e facut sa reziste puterii stoc, la niste suspensii mai tari ptr stabilitate, si poate chiar schimbarea puntii, dar va iesi ceva super. bafta
srn_86 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-07, 19:39   #7
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Pai la transplant ma gandesc din ce in ce mai serios, dar incerc sa gasesc pe cinevade la RAR cu care pot discuta, aici in Tulcea habar n-au ce vreau eu... Suspensia, franele sunt doar amanunte, vor veni sigur inainte de transplant, sa fie totul pregatit... Punte spate discuri si fata discuri mai mari... Suspensie de Reno 19 sport, intra la fix... Ma gandesc poate totusi gasesc o masina "donator" de pe care sa adun tot, frane, motor, suspensie, nu stii de unde sare iepurele.. Altcineva pareri?
- Copyright 2026 4Tuning -