Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Dacia tuning

Reply

Thread Tools
Old 16-02-09, 15:26   #1
spaima_zmeilor

Stage 1

Talking Dacie de tunat (bubuit ?) tuningat? imbunatatit

Salut
sunt nou pe forum
Mi-am cumparat un Renault 12 si as vrea sa-l imbunatatesc .In primul rând sa schimb scaunele. Se potrivesc scaunelele de la un alt Renault? Se potrivesc scaunele de la Dacia fara nicio schimbare?
Unde gasesc un site care explica cum se demonteaza dacia? Nu stiu cum sa dau jos plafoniera ca s-o inlocuiesc? Se poate pune airbag? Se poate pune climatizarea de la o alta masina? Se potrivesc si alte roti? Se potriveste capota de dacie 1310 (parca) care are botul rotund? dar tabloul de bord? ma scuzati poate s-a raspuns deja dar nu prea le am cu informatica
Multumesc pt orice raspuns care m-ar ajuta.
pentru sfaturi private de catre un cunoscator amabil: ID yahoo
[email protected]
spaima_zmeilor is offline   Reply With Quote
Old 16-02-09, 15:39   #2
CyberCSX
Banned

Stage 5

Default Re: Dacie de tunat (bubuit ?) tuningat? imbunatatit

Daca te uiti aici în sectorul DACIA exista pe undeva o groaza de documentatii, CARTE DE REPARATIE în download.
Tragele si acolo ai tot ce-ti trebuie.

Last edited by CyberCSX; 16-02-09 at 15:42.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 16-02-09, 16:13   #3
giubau_v8

Stage 5

giubau_v8's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[MACS]

salut
---prin plafoniera la ce te referi? la tapiseria de pe plafon sau la becul din mijlocul plafonului? becul se da usor jos, dai mai intai plasticul acela tragand usor spre partea din spate, apoi o sa vezi cateva suruburi pe care le desfaci,.....daca te referi la tapiserie e mai greu, pentru ca trebuie sa dai toate chederele jos, cele de la usi si cele de la parbriz, respectiv luneta...apoi o sa gasesti cateva bare metalice ce sustin materialul....o sa iti dai seama dupa ce desfaci materialul din chedere cum se desfac si barele
---airbag nu am auzit, personal, si nu cred ca se poate pune,
---a.c. presupun ca se poate pune, romanul e inventiv, trebuie sa gasesti undeva o instalatie buna care sa se potriveasca....cu un mester bun se rezolva,....cred...si aici , nu am auzit pe nimeni cu a.c. pe dacia 1300/1310 etc
--- daca la climatizare te referi la alt sistem, da, se poate pune, vazusem la cineva care avea in loc de torpedo ( 1310) ''climatizarea'' de pe o lada...era foarte cald la el in masina
---alte roti se pot pune: ori cu 3 prezoane dar sa aibe aceeasi distanta intre ele, ori cu 4, 5...sau mai multe , asta necesitand adaptari de la alte modele sau improvizatii
---si alta capota poti pune linistit...s-ar putea sa difere doar balamalele
---deasemenea si alt bord poti sa pui..de la orice model de dacia 1300-1310 1410 etc, am vazut ca bordul de bmw seia 3 ( urs) se potriveste perfect, tabloul de bord, daca te referi doar la ceasuri, zic eu ca s-ar potrivi si altle cu adaptari

pentru mai multe informatii si surse de inspiratie poti sa vizitezi sectiunea dacia....o sa gasesti foarte multe chestii despre modificarea batranei dacii/ batranului renault 12
https://forum.4tuning.ro/267-dacia.html
giubau_v8 is offline   Reply With Quote
Old 16-02-09, 16:24   #4
spaima_zmeilor

Stage 1

Question Re: Dacie de tunat (bubuit ?) tuningat? imbunatatit

Salut
Multumesc pentru raspuns
Nu vreau sa fac apel la un mester
Daca am explicatia e suficient, sun desctul de indemânatic.Dar din explicatiile tale, am câteva probleme
Locuiesc in Franta si nu cunosct toti termenii la masina in româneste N-am inteles deci :
CHEDERE
TORPEDO
PREZOANE
Deci incep rau.
Dar nu ma descurajez
Aici gasesc orice, dar vroiam sa iau de la dacii din tara, ca sa n-o instrainez, nu vreau s-o fac masina de curse ci s-o infrumusetez cât de cât pt comoditatea calatoriei. Are 65 000 km de origine...
Multumesc pt adresa
poate gasesc un pasionat sa ma ajute online
Old 16-02-09, 16:41   #5
giubau_v8

Stage 5

giubau_v8's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[MACS]

cheder- e chestia aia de cauciuc ce tine parbrizul(si/sau luneta) atasat de caroserie
torpedo- e compartimentul interior, dotat cu o clapita unde iti pui cheile, actele..sau alte chestii....un compartiment...la bordurile cu 3 ceasuri separate (1300) se afla in partea de sus, in dreapta, la 1310, 1410 se afla in partea centrala sub bord, iar la bordurile cn se afla in partea dreapta in partea de jos a bordului
preoane- sunt suruburile cu care prinzi rotile ( daca e sa o luam 'tehnic'' un prezon e un surub cu filet la ambele capete )

ai avantaj mare ca esti acolo, pentru ca poti gasi usor piese rare pe la noi, cum sunt jantele gotti ce au echipat renault 12 gordini, care de altfel sunt superbe si se potrivesc perfect stilului masinii

sper ca ti-a fost de folos
Old 16-02-09, 16:47   #6
spaima_zmeilor

Stage 1

Multumesc, mai făcui un pas. Da , asa e , gasesc tot ce vreau, singura problema e ca nu stiu ce vreau. Mai întâi sa fac o lista de ce se poate face in mod sigur, si pe urma ma apuc de treaba.. Exista un club al pasionatilor de Dcaie 1300?
Old 16-02-09, 16:51   #7
giubau_v8

Stage 5

giubau_v8's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[MACS]

eu zic sa iti deschizi un topic nou la ''masina mea dacia''(chiar daca tu ai renault 12 ), gasesti mai sus daca urmezi link-ul, postezi o poza doua cu masina, si o sa primesti multe sfaturi de la pasionatii de dacii berline
Old 16-02-09, 16:53   #8
spaima_zmeilor

Stage 1

Da, multumesc pentru sfat, asa am sa si fac, sper sa reusesc sa pun pozele...
Old 16-02-09, 17:08   #9
giubau_v8

Stage 5

giubau_v8's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[MACS]

gasesti aici >>> https://forum.4tuning.ro/29-coltul-incepatorului/11124-instructiuni-utilizare-forumului.html toate informatiile necesare utilizarii forumului, incluziv cele pentru upload-ul pozelor
Old 16-02-09, 18:36   #10
spaima_zmeilor

Stage 1

Multumesc , dar am probleme cu romgleza
nu cunosc ABSOLUT nicio expresie in engleza in tehnica de altfel in afra de good bye nu prea stiu altceva. Ce inseamna a uploada? forumulul d-voastra e in romgleza si nu e facut pt nestiutorii acestei noi limbi....
Old 18-02-09, 09:15   #11
giubau_v8

Stage 5

giubau_v8's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[MACS]

poze
ai putea sa faci dacia ca cea galbena
sau poti adopta un tuning mai extrem...muscle...cum e camaro
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	renault 12.JPG
Views:	1069
Size:	1.03 MB
ID:	798839   Click image for larger version

Name:	04_102.jpg
Views:	778
Size:	320.2 KB
ID:	798840  

Last edited by giubau_v8; 18-02-09 at 09:36.
Old 18-02-09, 09:41   #12
spaima_zmeilor

Stage 1

salut
da ca aceea galbena e bine. Deci ai idee de la ce masina a pus rotile ca nu par de dacie?
Dac vin cu vopseaua mea in România cam ce pret ar fi mâna de lucru pt vopsire? aproximativ bineînteles
multumesc
Old 18-02-09, 09:51   #13
giubau_v8

Stage 5

giubau_v8's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[MACS]

rotile sunt special pentru renault 12...imposibil sa nu gasesti acolo la tine asa ceva

modele sunt multe pentru renault 12...dar in romania nu se gasesc

cu vopsirea nu pot sa te ajut..cred ca in jur de 10 milioane lei vechi sau 1000 lei noi

p.s ti-am pus un filmulet care iti arata cum sa urci poze, sa vedem si noi masina ta
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image001.jpg
Views:	694
Size:	106.8 KB
ID:	798853   Click image for larger version

Name:	vb.jpg
Views:	698
Size:	82.2 KB
ID:	798854  
Attached Files
File Type: avi cum faci upload.avi (21.34 MB, 64 views)

Last edited by giubau_v8; 18-02-09 at 09:58.
Old 18-02-09, 10:45   #14
spaima_zmeilor

Stage 1

salut
Ai talent la desen si la imaginatie, daca ai nevoie de spatiu sa-ti faci un site, sau daca te intereseaza sa facem un site doar pentru dacii vechi, am spatiu berchet am doua nume de domenii unul fiind www.epsylon.ro dar deocamdata nu am decât frânturi de pagini pe el capacitate 1 giga. una din schite ma intereseaza, Aici am totul la dispozitie pentru a prelucra botul din fibra si rezina, imi lipsesc experienta si imaginatia, adica tocmai ce ai tu
Old 18-02-09, 11:05   #15
spaima_zmeilor

Stage 1

salut
multumesc pentru filmulet (camtasia?)
https://forum.4tuning.ro/album.php?albumid=1197
nu stiu daca am pus pozele unde trebuie...
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -