Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Dacia tuning

Reply

Thread Tools
Old 27-10-07, 22:42   #1
Thurston

Stock

Default Cat se poate tuna o Dacie?

Salut... sunt nou pe forumul asta si nu am prea gasit ce ma interesa.... Va rog spuneti-mi si mie cat pot sa ma duc cu tuningul la o Dacie?La exterior ma refer... atat cat sa nu-mi ia vreun politai actele masinii... Cineva "din afara" mi-a tunat o Dacie pe calculator si am ramas socat de rezultat. Ma costa cam multisor dar cred ca se merita. Oricum nu se umbla la sasiu sau in alte parti importante.... ma intereseaza sa stiu daca merita sa o fac (nu conteaza partea financiara) sa nu am surpriza ca o fac doar de expozitie ... vreau sa si circul cu ea <tunata doar o sa mai "aduca" cu Dacia> Am voie sa schimb (total) toata fata, tot spatele si laterarele ? Ce recomandari imi puteti da pentru motor?

Asa arata acum.....( este 99% originala din fabrica - productie 1983 <doar oglinzile schimbate>)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Masina fata.JPG
Views:	408
Size:	37.6 KB
ID:	378334  

Last edited by Thurston; 27-10-07 at 22:46.
Thurston is offline   Reply With Quote
Old 28-10-07, 00:32   #2
CristianoXXX
Dacia Driver

Stage 5

CristianoXXX's Avatar

Member of:
[DACIA]
[Shine Club]
Default Re: Cat se poate tuna o Dacie?

din moment ce nu stii cu ce se mananca asa ceva io te sfatuiesc sa o lasi asa, plus k "tuningul" pe dacie = kitch in 99% din cazuri
CristianoXXX is offline   Reply With Quote
Old 28-10-07, 00:42   #3
Sirius
Dacia Driver

Stage 5

Sirius's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]

la o dacie modelul tau nu poti sa ii pui bari din fibra sau alte cacaturi.
ca sa iasa ceva frumos trebuie sa mentii linia clasica a masini.
las-o mai jos, schimbai fetele la usi si acoperai manerele, lateste-o un pic, schimbai jentile, ai grija de toate detaliile, margini la prag si aripi.
dak stii sa ii faci un tuning finutz si cu bun gust, nu iese kitch.
uita-te la WRC sau RLR, la tuning-ul acela ma refer io.
spune si tu ce ai vrea sa ii faci

Volvo 480 TURBO 1.7
Sirius is offline   Reply With Quote
Old 28-10-07, 11:56   #4
Thurston

Stock

PAi ce pot sa-ti spun..... Am facut vreo 40 de poze la masina, interior si exterior, si le-am trimis unui prieten care lucreaza la o firma de tuning in usa, dupa care am primit rezultatul (imi pare rau dar nu pot pune acum cateva "raspunsuri") Ce pot sa spun este ca intradevar garda la sol mai trebuie coborata cu vreo 5 cm,suspensia schimbata si mai rigida, jenti schimbate (in 4 prezoane) de 14 inch, 2 tevi de esapament, se modifica toata fata... masca ce include si farurile, (trebuie modificat modul de deschidere a capotei- se deschide din fata), masca se continua pe laterale pana in spate, usi fara incuietori, geamuri electrice le toate usile, la spate porbagajul ridicat iar capota la spate cu o tenta de trapez(ca la mercedes 200),stopurile mai sus, La intreior bordul schimbat cu o tenta de consola centrala, frana de mana mai sus, schimbatorul de viteze cu o cursa mai scurta, scaune pe spuma nu pe arcuri..... si multe altele.
La motor nu am primit nici o recomandare pentru ca cei de acolo nu cunosc motorul.
Nu stiu cat de kitch ar putea fi masina pentru ca in principiu se modifica foarte mult. Acum sa revin la intrebarea mea...cat de modificata o sa am voie sa circul cu ea? Nu de rar imi fac probleme..de militieni imi fac griji sa nu imi ceara actele si sa ma intrebe de ce dau acte de dacie....
Old 28-10-07, 13:02   #5
70BlownCharger

Stage 2

70BlownCharger's Avatar

daca modifici masina la cineva autorizat, tot ce este aplicat/schimbat pe automobil ar trebui sa corespunda normelor impuse de rar da? in acest caz daca totul corespunde, ti se da un nou talon si esti in perfecta legalitate numai ca s-ar putea sa trebuiasca sa platesti taxa aia de prima inmatriculare, oricum nu pune baza in ce spun eu, chestia asta stiu ca esti aplicabila in italia, nu stiu legea de aici, insa asa mi s-ar parea logic..daca gresesc rog sa fiu corectat sa stie omu ce are de facut
70BlownCharger is offline   Reply With Quote
Old 28-10-07, 13:25   #6
Bobby boss
VW Driver

Stage 5

Bobby boss's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Echipa de sprijin]
[VW]

Nu vreau sa inteleaga cineva ca descurajez tuningul asupra unei daci dar intrebare mea sincera este daca merita cu adevarat investitia adica din ce ai enumerat tu acolo banuiesc ca toate modificarile astea se invart in jurul unei sume destul de marisoara zic eu oricum de apreciat curajul si daca ai de gand serios sa te apuci de treaba iti doresc mult succes si sa e tii la curent cu modificarile multa bafta .
Bobby boss is offline   Reply With Quote
Old 28-10-07, 17:55   #7
Thurston

Stock

Da! Am vorbit cu cineva care a vazut modificarile si mi-a facut un calcul pe la vreo 8 mii m-ar costa, Oricum am mai zis nu banii sunt o problema, mai am cateva masini, tot ce vreau eu este sa fac din dacia asta o masina care intradevar sa fie o masina tunata nu un kitch. Nu imi plac masinile care mai au un bec pe masca si o dunga pe spoiler si cica sunt masini tunate.
Chiar trebuie sa-i refac talonul la masina daca o modific? In proiect are mai mult bot de un Dodge agresiv dar nu credeam ca trebuie sa umblu si la acte. In principiu daca ma uit la proiect s-ar putea sa ai dreptate ca nu o sa mai semene cu dacia cat despre taax de prima inmatriculare nu prea cred de vreme ce masina a fost numai in romania si nu a fort inmatriculata decat atunci cand a iesit pe poarta fabricii.
Ce propuneri primesc si eu pentru motor daca se poate?.... Nu conteaza financiar.... Unde gasesc si eu o firma de tamplarie metalica BUNA ceva foarte profesional) in Bucuresti pentru capota fata si porbagaj?

Last edited by Thurston; 28-10-07 at 17:58.
Old 01-11-07, 15:59   #8
Villy ATS
Dacia Rally Team Member

Stage 5

Villy ATS's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Dacia Rally Team]

mai ai pozele aceala din usa...?
Villy ATS is offline   Reply With Quote
Old 01-11-07, 16:56   #9
Thurston

Stock

Da dar momentan nu le pot pune aici... pana nu incep treaba la masina.....intelegi de ce...
O sa pun cateva in curand sa aflu si parerea altora despre proiect
Old 07-11-07, 20:13   #10
mikkai

Stage 5

mikkai's Avatar

Member of:
[DACIA]
[RENAULT]
[Old School Cars]

Sti ce zic eu?Lasa-ne pe noi cu 8 mii de euro masini facute pe calculator in USA si alte tampenii.Ai 18 ani ?TI-ai luat si tu permisu,ti-a dat tactu masina pe mana si ce te-ai gandit sa faci posturi aiurea pe forum.Baga-ti mintile in cap si revino pe Pamant ca esti departe rau de tot.Sau suferi de vreo boala?
mikkai is offline   Reply With Quote
Old 09-11-07, 21:33   #11
Thurston

Stock

Merci de sfaturi ... oricum sunt mai matur decat iti inchipui tu (si perfect sanatos). In fine nu are rost sa discut cu tine.... nu are rost sa ma cobor.... Speram la niste sfaturi auto nu de sanatate... nu am nevoie. Si pesemne ca nu stii cat costa un tuning adevarat fiule. Tu probabil esti obisnuit sa pui un aptibild pe masina si zici ca e tunata... Din pacate aici la noi 95% din tuninguri sunt facute cu 2-300E. Coboara un pic pe pamant si documenteaza-te asupra a ce inseamna tuning.
Old 10-11-07, 11:57   #12
Ciupanezu_1987

Stage 4

Ai Dacie din 1983 dar nu te intereseaza partea financiara, te inteleg e foarte logic )
Tuning din iuesai, poze care te-au socat...

Imi dau seama ce tuning o sa-i faci la masina, compresor pt roti, o coarba noua, un set de surubelnite...
Ciupanezu_1987 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-07, 23:57   #13
Thurston

Stock

1987? e cumva anul tau de nastere?... acum imi dau seama Da e din 1983 si a fost prima mea masina la care tin foarte mult,... si daca citeai mai bine acum nu e singura masina pe care o am. Pacat ca in Romania tuning inseamna aptibilduri noi, compresor pt roti si un set de surubelnite .... ma faci sa rad... ce inseamna pentru tine un tuning? Stii ce e acela tuning? In afara un tuning poate sa insemne si : se ia una bucata masina de 1000$ si se baga in ea vreo 20000.... Nu o fi Dacia mea un Mustang sa merite prin numele insasi dar e masina pe care am iubit-o.
Oricum multi pe aici nu inteleg asta.

Rog adminii sa inchida acest post... degenereaza in altceva numai in ce am intrebat nu.... sper sa gasesc informatiile pe care le caut pe forumuri din afara ... macar acolo oamenii sunt mai deschisi si intradevar dau sfaturi folositoare , nu "bat apa in piua" degeaba .
Old 11-11-07, 00:02   #14
Ciupanezu_1987

Stage 4

Tu pun pariu ca esti nascut cam in 90 asa

Ia invata-ma si pe mine ca sunt mai fraier asa, nu am rude in iuesei, cum ai baga tu 20 000 de euro intr-o Dacie?
Ciupanezu_1987 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-07, 01:01   #15
mikkai

Stage 5

mikkai's Avatar

Member of:
[DACIA]
[RENAULT]
[Old School Cars]

Am facut eu niste calcule stupide dupa ce ai zis tu si rezulta ca ti-ai pus varsta ca sa reiasa ca aveai 18 ani cand a fost facuta masina.Poza e cat se poate de recenta si mai ai si semne de incepator.Pana la urma orice varsta ai avea ma subestimezi mult in ceea ce priveste modificarea unei masini.Din ceea ce zici tu ca vrei sa faci rezulta doar dorinta de a face ceva care sa se cheme tuning.Eu personal fac modificari exterioare in functie de cerintele celor mecanice.Asta e daca nu ma pricep si nu am mii de euro de investit in aspect care nu are nici un fel de functionalitate.
mikkai is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -