Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Dacia tuning

Reply

Thread Tools
Old 30-04-09, 09:07   #1
Valentin_N

Stage 2

Valentin_N's Avatar

Default Omologare jante Logan/Sandero: Petitie catre fabrica

Va salut,

Ma numesc Valentin si printre altele sunt un fan infocat Dacia si un impatimit al tuningului. Incercand sa imi montez un set de jante mai mari si cauciucuri de performanta pe Dacia Logan m-am lovit de obstacolele legale necesare omologarii datorate legislatiei limitate a RAR care cere omologarea individuala a jantelor pentru fiecare masina. In perspectiva acestora, schimbarea jantelor necesita la fel de multe teste pentru omologare cat schimbarea motorului si de acea bateria de teste costa mult mai mult decat un set de jante si cauciucuri de calitate. Lipsa unui tarif fix pentru aceasta operatiune lasa loc speculatiilor, spagilor si falsului in acte. Nu doresc sa apelez la astfel de metode „gri”, ci vreau sa fac totul legal si ca la carte. Din pacate, aceasta legislatie poate fi foarte greu modificata si doar cu un sprijin media masiv, lucru ce s-a intamplat deja in Germania unde un ceritificat TUV pentru un set de jante mai mari decat cele mentionate in actele masinii poate fi achizitionat la un pret modic o data cu achizitionarea jantelor.
Nu am pretentia ca acelasi lucru sa se intample si in Romania, de aceea m-am gandit sa contactez direct Dacia Automobile SA printr-o petitie prin care se cere omologarea de catre fabrica a unor jante mai mari de 15” pentru Logan si Sandero. Pana acum am sprijinul colegilor de pe forumul LoganClub insa vreau sa raspandesc ideea pe cat mai multe forumuri posibil.
In caz ca aceasta petitie are cat de cat succes, intentionez chiar sa contactez in mod direct conducerea uzinei pentru a sustine cauza. Sper sa am suportul a cat mai multi dintre voi!
Link-ul catre petitie este aici:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p45343046.html

Multumesc!
Valentin_N is offline   Reply With Quote
Old 04-05-09, 10:54   #2
Valentin_N

Stage 2

Valentin_N's Avatar

Default Re: Omologare jante Logan/Sandero: Petitie catre fabrica

Rog un moderator sa mute acest thread in sectiunea Dacia a forumului.
Aceasta petitie are legatura cu autoturismele Dacia Logan si Sandero si tuning-ul pentru acestea si nu are ce cauta in sectiunea in care se discuta orice altceva decat masini si tuning.

Multumesc!
Valentin_N is offline   Reply With Quote
Old 06-05-09, 10:44   #3
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by Valentin_N View Post
Va salut,

Ma numesc Valentin si printre altele sunt un fan infocat Dacia si un impatimit al tuningului. Incercand sa imi montez un set de jante mai mari si cauciucuri de performanta pe Dacia Logan m-am lovit de obstacolele legale necesare omologarii datorate legislatiei limitate a RAR care cere omologarea individuala a jantelor pentru fiecare masina. In perspectiva acestora, schimbarea jantelor necesita la fel de multe teste pentru omologare cat schimbarea motorului si de acea bateria de teste costa mult mai mult decat un set de jante si cauciucuri de calitate. Lipsa unui tarif fix pentru aceasta operatiune lasa loc speculatiilor, spagilor si falsului in acte. Nu doresc sa apelez la astfel de metode „gri”, ci vreau sa fac totul legal si ca la carte. Din pacate, aceasta legislatie poate fi foarte greu modificata si doar cu un sprijin media masiv, lucru ce s-a intamplat deja in Germania unde un ceritificat TUV pentru un set de jante mai mari decat cele mentionate in actele masinii poate fi achizitionat la un pret modic o data cu achizitionarea jantelor.
Nu am pretentia ca acelasi lucru sa se intample si in Romania, de aceea m-am gandit sa contactez direct Dacia Automobile SA printr-o petitie prin care se cere omologarea de catre fabrica a unor jante mai mari de 15” pentru Logan si Sandero. Pana acum am sprijinul colegilor de pe forumul LoganClub insa vreau sa raspandesc ideea pe cat mai multe forumuri posibil.
In caz ca aceasta petitie are cat de cat succes, intentionez chiar sa contactez in mod direct conducerea uzinei pentru a sustine cauza. Sper sa am suportul a cat mai multi dintre voi!
Link-ul catre petitie este aici:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p45343046.html

Multumesc!
Pentru Logan sunt deja omologate....eu din fabrica am jante de 15.
dexter_20 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-09, 11:16   #4
TZN 85 BUB

Stage 5

TZN 85 BUB's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by dexter_20 View Post
Pentru Logan sunt deja omologate....eu din fabrica am jante de 15.
off... omul vrea sa omologheze jantele MAI MARI DE 15" ... citeste tot... si semneaza petitia.
TZN 85 BUB is offline   Reply With Quote
Old 29-05-09, 18:58   #5
bandeanradu

Stage 5

bandeanradu's Avatar

ar fii frumos daca ar omologa ...dar nu prea cred ...sunt atatea masini care au jante pe 15 ...
bandeanradu is offline   Reply With Quote
Old 29-05-09, 19:30   #6
bolidu'
Dacia Driver

Stage 5

bolidu''s Avatar

Member of:
[DACIA]
[Dacia Rally Team]

am semnat si eu petitia cu toate ca nu am logan!hai sa ii ajutam pe baieti,cat costa???!!! 2 minute maxim.
bolidu' is offline   Reply With Quote
Old 29-05-09, 19:33   #7
RoByNeT
AirRide Lover

Stage 5

RoByNeT's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[SKODA]
[4Rally]
[Competitor CNCA]
[STREETMANIACS]
[AUDI]

sper sa faceti ceva +1 vot de la mine bafta

Semnatura dumneavoastra a fost inregistrata cu succes!
Va multumim!
RoByNeT is offline   Reply With Quote
Old 29-05-09, 20:06   #8
bandeanradu

Stage 5

bandeanradu's Avatar

multumim )
bandeanradu is offline   Reply With Quote
Old 29-05-09, 20:17   #9
mecanicu007

Stage 4

mecanicu007's Avatar

+1 de la mine...mi se pare corect din moment ce in toate tarile 'civilizate' ai pe talon 2 sau chiar 3 marimi cu care poti sa circuli(eu am 3)..bafta in continuare
mecanicu007 is offline   Reply With Quote
Old 29-05-09, 20:20   #10
BAD_MF

Stage 5

BAD_MF's Avatar

Felicitari pentru initiativa!
Acest lucru poate insemna un pas mare nu doar pentru logan ci si pentru toate elementele de tuning in general.
Nu trebuie sa fim blamati pentru un tuning de calitate si performant. Stim cu totii ce mizerie este la RAR Romania.
BAD_MF is offline   Reply With Quote
Old 30-05-09, 22:47   #11
b08ygs
Dacia Driver

Stage 5

b08ygs's Avatar

Member of:
[DACIA]
[Old School Cars]

am semnat si eu petitia chit ca nu am logan/sandero dar e un pic nedrept ce se intampla, bine inteles numai la noi se poate intampla asa ceva

bafta cu petitia baieti

Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie....
O batrana din '76
b08ygs is offline   Reply With Quote
Old 31-05-09, 15:06   #12
i_bogdi

Stock

Salut, am semnat si eu petitia si as vrea sa se omologheze si instalatiile xenon (din cate stiu nu sunt legale).
i_bogdi is offline   Reply With Quote
Old 02-06-09, 00:12   #13
schumi_86
Dacia Driver

Stage 5

schumi_86's Avatar

Member of:
[DACIA]

Si eu mi-am dat cu subsemnatul,haideti sa ne ajutam unii pe altii daca tot putem
schumi_86 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-09, 08:16   #14
SweetBoy

Stage 5

SweetBoy's Avatar

Member of:
[DACIA]

aveti si votul meu. in viitorul apropiat intentionez sa imi achizitionez un Golan. sper sa omologheze si genti pe 16 eventual 17. mai bagati semnaturi
SweetBoy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-09, 23:46   #15
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

este foarte buna initiativa.
Ma bucur ca ai adus in discutie subiectul

ti-am semnat de pe vreo 4 id-uri...acum na...nu cred ca vor face control la piele ca nu am dat CNP...
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -