Va salut,
Ma numesc Valentin si printre altele sunt un fan infocat Dacia si un impatimit al tuningului. Incercand sa imi montez un set de jante mai mari si cauciucuri de performanta pe Dacia Logan m-am lovit de obstacolele legale necesare omologarii datorate legislatiei limitate a RAR care cere omologarea individuala a jantelor pentru fiecare masina. In perspectiva acestora, schimbarea jantelor necesita la fel de multe teste pentru omologare cat schimbarea motorului si de acea bateria de teste costa mult mai mult decat un set de jante si cauciucuri de calitate. Lipsa unui tarif fix pentru aceasta operatiune lasa loc speculatiilor, spagilor si falsului in acte. Nu doresc sa apelez la astfel de metode „gri”, ci vreau sa fac totul legal si ca la carte. Din pacate, aceasta legislatie poate fi foarte greu modificata si doar cu un sprijin media masiv, lucru ce s-a intamplat deja in Germania unde un ceritificat TUV pentru un set de jante mai mari decat cele mentionate in actele masinii poate fi achizitionat la un pret modic o data cu achizitionarea jantelor.
Nu am pretentia ca acelasi lucru sa se intample si in Romania, de aceea m-am gandit sa contactez direct Dacia Automobile SA printr-o petitie prin care se cere omologarea de catre fabrica a unor jante mai mari de 15” pentru Logan si Sandero. Pana acum am sprijinul colegilor de pe forumul LoganClub insa vreau sa raspandesc ideea pe cat mai multe forumuri posibil.
In caz ca aceasta petitie are cat de cat succes, intentionez chiar sa contactez in mod direct conducerea uzinei pentru a sustine cauza. Sper sa am suportul a cat mai multi dintre voi!
Link-ul catre petitie este aici:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p45343046.html
Multumesc!