Un mic report despre ziua de duminica unde masina a participat la drag.
Incep cu sambata cand aveam in plan o setare exacta a masinii pt 1/4 mile dar totul a fost dat peste cap si a trebuit sa ma rezum doar la o dezbracare: roata de rezerva, cric, bancheta spate, scaunul pasagerului all out
Trebuia sa-mi fac rost de un set de jenti pe fata cu alte gume dar nu am mai apucat, asta e.
Dupa o sesiune de beri seara si de povesti (in care ne rugam sa tina vremea) ne-am trezit dum. la 7 sa plecam catre Irlanda de Nord, eu,
luvdog (Altezza) si
Adriano98_R (K20 Dc2). Vremea a fost ok pana ce ne-am apropiat de locul evenimentului unde ploua marunt mocaneste cu ceva tendinte de inseninare (typical Irland
).
Dupa ce am facut check-in-ul am sarit repede in masini sa dam o lansare de incalzire pana ce nu se aglomera "semaforul", am scos un 14,8 promitator avand in vedere ca pista era inca "virgina". Eram foarte optimist ca odata ce vremea se va mai indrepta mai puteam cobora timpii putin. Dar nu a fost sa fie asa, dupa vreo alte 5-6 lansari in care scoteam timpi care variau intre 14,9 si 15,10 iar vremea nu arata alte schimbari am hotarat sa iau o pauza.
...si cum cu vremea in IRL orice e posibil am prins o perioada in care a dat soarele (10min) si pista incepea sa se usuce dupa fiecare participant, m-am aruncat din nou, reusind un 14,6. Multumitor dar inca suparat ca nu prindeam nici cum aderenta pe 1a si o parte din a2a (Toyo T1R crap
) Aici a venit momentul cand Adi a decis sa-si schimbe gumele pe fata cu unele mai "deosebite" si am pus pe masina jentiile folosite de el anterior incaltate cu
225 Advan A048
La prima incercare 14.52 si credeam din nou ca pot sa intru in carti pt clasa
14.30 mai alesa ca pista era din ce in ce mai uscata, dar cum nu orice minune tine 10min la a 2a lansare ambreiajul a decis ca a muncit destul pe ziua respectiva si a inceput sa faca figuri
asta si datorita gumelor care isi faceau treaba. Apropo, am ajuns la 8,5k rpm in a3a si aveam doar 50km/h
Am parcat masina pe dreapta si m-am uitat la semifinale/finale dupa care au mai lasat 30min free runs si am decis sa ma arunc din nou (desi aveam o frica sa nu merg cu masina tractata pana acasa
) dar din 2a incarcari nu am reusit numai un 14,64.
Masina s-a comportat destul de bine si sunt multumit de ea, urmatoarea etapa, track day
Vreau sa-l felicit pe Adriano pt timpii obtinuti, man masina e racheta si sa-l consolez pe luvdog care nu a prins aderenta toata ziua.
Ceva poze, restul mai tarziu dupa ce apuc sa fac o selectie.