A trecut 1 an de cand n-am mai scris aici, intre timp s-au intamplat multe!
Cel mai important, am montat un FMIC cu traseu complet inox si, evident, am refacut soft-ul.
De data asta, soft-ul a fost facut de 2 tuneri englezi, Gus (AlfaTune) si Addie (AHMotorsport), soft-ul fiind facut custom cu ocazia vizitei celor 2 in Romania.
Ca si referinta, cei doi sunt cam cei mai buni tuneri in materie de Alfe din Anglia, avand la activ prepararea mai multor masini de curse din competitiile britanice.
Softul este optim, tine cont atat de prezenta intercooler-ului cat si a Q2ului, care ajuta in mod evident la punerea jos a puterii. Castigul estimat este undeva la peste 180cp, n-am facut nici o masuratoare in acest sens pentru ca nu ma pasioneaza, cert este ca masina se misca ireprosabil!
Cu ocazia ultimelor modificari am facut si o revizie ceva mai amanuntita, am schimbat toate tampoanele motor, din nou ambreiajul (suspectez defect de fabricatie sau viciu de montaj la precedentul, intial am suspectat volanta, am fost foarte surprins sa constat ca de fapt era ambreiajul, volanta prezentandu-se in continuare impecabil!) si basculele superioare. Odata cu venirea primaverii a primit si un set nou de gume, am mers pe Goodyear Eagle F1 Asymetric de aceasta data si consider ca am facut o alegere excelenta! (in comparatie cu vechile Toyo T1R)
Cateva poze cu / din timpul upgrade-urilor si masina la final