Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > MAZDA > Masina mea Mazda

Reply

Thread Tools
Old 10-09-10, 13:46   #1
sorin1987

Stock

Default Informatii Mazda rx8

Salut! Anul viitor in vara am sa imi schimb masina si ma gandeam la o masina sport. Urmarind diferite site-uri de vanzari auto am dat peste Mazda Rx8 de care stiam deja si care etse o masina superba din punct de vedere al felului cum arata. Am observat ca este si foarte ieftina comparativ cu ce ofera. As vrea sa stiu daca se merita sa cumperi aceasta masina in Romania si daca pretul mic este justificat de o lipsa de fiabilitate a masinii.
Ma intereseaza sfaturi de la persoane care au detinut sau detin aceasta masina si vreau sa stiu cam cat consuma....daca se strica des (avand in vedere ca este o masina sport...deci nu va fi folosita "batraneste"), daca motorul rotativ este fiabil sau nu si daca exista service-uri autorizate unde poti merge in caz de ceva.
Am cautat pe mai multe forumuri in Romania si am gasit numeroase topicuri unde isi dau cu parerea oameni care nu au vazut masina niciodata de aproape...ceea ce este egal cu zero.
Multumesc!
sorin1987 is offline   Reply With Quote
Old 20-09-10, 12:45   #2
Rally-

Stock

Default Re: Informatii Mazda rx8

Detin si eu o mazda, doar ca este Mazda 6 MPS. Sincer nu iti recomand sa iei un RX8 din mai multe privinte, dar cel mai important este din cauza motorului. In cazul in care ti se strica ceva (banuiesc ca stii deja) masina nu are un motor pe pistoane, ci are un motor pe ROTOR, deci daca se strica ceva vreodata la motor, trebuie sa gasesti pe cineva intradevar bun in asa ceva si ai grija, ca o sa te coste un patrimoniu sa o faci... io am avut una, si am avut o problema (din fabrica) cu motorul, si am vandut.o pentru ca ieseam mai ieftin asa.
Pentru distractie ? la acel pret, o masina ca RX8 nu ai sa gasesti asa usor, foarte usoara si te poti distra de minune cu ea.... motorul este singurul ei mare defect !!!

Decizia iti apartine tie in continuare la ce vrei sa faci !
Rally- is offline   Reply With Quote
Old 20-09-10, 12:58   #3
NEo007

Stage 5

NEo007's Avatar

Are un prieten si am fost cu ea de multe ori, chiar eu ma gandeam acum cativa ani sa imi cumpar masina asta (bine ca nu am facut-o )
Cand o cumperi trebuie sa sti ca:
1. se depreciaza foarte tare, o vei vinde greu
2. platesti taxe, RCA, impozita la cilindreea de 2616 cmc, deci mari, cu toate ca e un 1.3 rotativ
3. va consuma ceva ulei, nu mult
4. motorul daca e intretinut cum trebuie nu are probleme de fiabilitate (sunt si in Romania baieti priceputii care le repara sau schimba motoarele)
5. consumul extraurban la un mers frumos de 10%, urban depinde de talpa...
6. cauta un exemplar cu cati mai putini kilometrii
7. are un sasiu excelent, foarte dinamica masina, pacat de lipsa de cuplu.

Te-ai gandit la o suma pe care esti dispus sa o dai pt ea? Asta a prietenul meu e posibil sa fie de vanzare, are sub 30.000 Km.
NEo007 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-10, 22:52   #4
cristinr1

Stage 4

cristinr1's Avatar

Salut! Auzi... cum adica pentru un motor de 1.3 platesti impozit si taxe cat pentru unu de 2.6. Explica-mi si mie te rog ca nu inteleg de ce.
Old 04-12-10, 10:58   #5
NEo007

Stage 5

NEo007's Avatar

Fiind motor rotativ, se echivaleaza cilindreea cu motoarele Otto si din calculele lor rezulta 2616 cmc.
NEo007 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -