Buna seara dragi prieteni si pasionati ai masinilor,tuning-ului si feteleor frumoase

.
Voi incepe prin a ma prezenta apoi voi continua ceea ce am inceput:
Ma numesc NORBERT si detin de aproximativ 4 ani un FORD MONDEO MK2 achizitionat de la un prieten,cu un avans si 6 rate

) ...nu e de ras...e greu in ziua de azi mai ales ca nu aveam un salariu consistent

.Este modelul sedan/berlina cu motorizare ZETEC de 2L(2.0i) , 16v ,96 kw ,full option(fara piele).Cam atat avea masinuta cand am luat-o...era de la mama ei din fabrica,stock fara vreo imbunatatire dar ingrijita.
Nici nu stiu cu ce sa incep pt ca sunt foarte multe de spus

) cert este ca din ce-a fost si ce-a ajuns este mai mult decat un vis...incetul cu incetul am inceput sa ma ocup de masina si fac din ea ceva pe gustul meu ,ceva care sa atraga toate privirile si sa ma faca sa ma simt special pt ca am "adoptat-o".
In primul rand,nu la mult timp dupa ce am devenit proprietar de drept si in acte,m-am apucat de treaba si am schimbat absolut tot ce inseama articulatie,tampoane,bucsaraie,amortizoare,arcuri, flanse,pivoti,bielete,planetare,discuri,placute,sa boti,bascule...etc...apoi am umblat la motor si am schimbat majoritatea pieselor care asigura "viata"si functionalitatea motorului in conditii optime,de la senzori,debitmetre,filtre,bujii,fise...etc.Incetul cu incetul am am terminat cu partea mecanica,cu toate ca nu era neaparat nevoie sa fac toate aceste schimburi pt ca masina era impecabila din punct de vedere al functionarii si nu numai.Am terminat cu ce incepusem si apoi m-am apucat sa o fac asa cum imi doream nu inainte de a ma consulta cu prietenul meu virtual CALCULATORUL

)...el mi-a dat posibilitatea de a alege cum va arata masina mea in viitor si asta am si facut...dupa ce am vazut primele poze facute pe calculator,cu ajutorul unui program care nu este foarte performant dar dar daca stii sa lucrezi cu el te ajuta foarte mult,am ramas profund uimit si entuziasmat de ce am vazut si...M-AM APUCAT DE TREABA

.
Am inceput de la filtru aer schimband-ul cu unul sport K&N,apoi o dubla evacuare sport cap coada cu 2 tobe finale duble, si lista continua...dupa o perioada de timp am inceput sa investesc in interior incepand cu un bord custom in culorile mele preferate apoi scaune sport din piele tip scoica facute pe comanda in culorile dorite,fete de usi,bancheta spate...m-am gandit ca daca masina incepe sa aiba un aspect sportiv ar trebui modificate si ceasurile asa ca m-am decis la unele simple dar de efect care sa-mi placa si sa fie putin mai diferite fata de ce au altii,asa ca am optat pt niste ceasuri plasma de bord si de climatizare cu modul de schimbare a culorii albastru/verde si reglaj pt intensitatea luminii...a mai trecut un timp si m-i s-a pus pata pe ceva ce imi doream de mult si anume ceasuri suplimentare...asa ca am cumparat o consola de stalp cu 3 ceasuri suplimentare analogice de la FK AUTOMOTIVE

:RPM/TEMP APA/TEMP ULEI .
E foarte mult de spus si de scris..deja ma dor degetele =)) dar merita pt ca este un vis devenit realitate...sa continui cu interiorul:dupa ce am cam terminat ce era de facut era normal sa am si muzica...nu prea tare pt ca era s-o patesc din cauza decibelilor

)...m-am gandit ca am nevoie de ceva care sa fie de efect ,nu prea mare nici prea mic dar sa fie ok asa ca am cumparat un dvd cu fata detasabila,reglabila,touch screen,telecomanda cu ecran de 4,3" si foarte multe functii pe care nici acum nu le-am folosit

.Sunt foarte multumit de el si isi face treaba :P redand sunetul la 4 boxe BLAUPUNKT pe usi,8 TWEETERE pt o fidelitate mai buna,amplasati pe stalpi si in portbagaj un amplificator+subwoofer JBL/MTX.Acestea fiin spuse sa trecem mai departe la ceea ce face totul la o masina si anume EXTERIORUL!
Dupa multe incercari de tuning si incercari de a face la exterior ceva care cu adevarat sa ma reprezinte,am reusit sa dau de cineva care mi-a facut exact BODY KIT-UL care-l doream compus din spoiler fata NTC,praguri RIEGER si spoiler spate RIEGER,priza de aer capota tip EVO si un eleron pe care l-am cautat luni multe

...Am tras mult pana sa vad finalul dar a meritat

.
Bine-nteles ca au fost foarte multe dubii in privinta culorii exterioare
...dar,avand in vedere culorile mele preferate am decis ca exteriorul sa fie ceva care sa atraga atentia,sa se potriveasca cu interiorul si nu in ultimul rand sa-mi placa mie...asta dupa ce in tuning-ul virtual am incercat mai multe combinatii de culori,nici una neridicandu-se la ceea ce-mi doream...intr-ul final culorile au fost alese dupa multe sfaturi,opinii si pareri:BLACK METAL PEARL+PASTEL ORANGE

.
Eram nehotarat in privinta farurilor...sa fac geamuri clare cu pleoape sau sa cumpar faruri noi DAYLINE BLACK cu lupe si xenon..diferenta intre cele 2 alegeri era destul de mare...dar...ce nu merita "iubita mea"

...LE-AM CUMPARAT:faruri DAYLINE BLACK cu lupe si xenon h1,35w,6000k si bine am facut pt ca sunt ireale

dau masinii exact aspectul care m-i l-am dorit si impreuna cu aceastea am cumparat si o noua grila sport, de la JOM.
Nu stiam cu ce sa o incalt datorita culorii alese asa ca am optat pt niste jante care mi-au placut foarte mult WOLFRACE ENIGMA 17" vopsite integral PASTEL ORANGE,cu anvelope 215.45.17...era normal ca etrierii si tamburii sa fie si ei "resuscitati" asa ca i-am vopsit PASTEL ORANGE MAT

In ultima instanta ,cu ajutorul unor persoane pasionate si care pun suflet in ceea ce fac ,am reusit sa aduc masina la standardele tuning-ului virtual facut cu mult timp in urma pe calculator

...Ceea ce parea doar un vis pe hartie am reusit sa indeplinesc VA MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE M-ATI AJUTAT!!!! BRAVOOOO!!!
Nu mai stiu ce sa va spun...mai am ceva de munca dar ce-a fost mai greu a trecut...sunt fericit ca am reusit ceea ce pt unii pare imposibil si mai am putin pana sa-mi indeplinesc cel mai mare vis si anume participarea la salonul auto de la ROMEXPO.
Acum nu-mi mai ramane decat sa numar zilele,orele,minutele si secundele si am emotii asteptand ca "NFS-UL" din oras sa fie prezent in ochii tuturor pasionatilor auto.
Cam atat pentru ziua de azi dar voi reveni cu noutati :P
Cu stima si respect pt toti cei care m-au ajutat si membrilor "STREET PHANTOMS" care imi sunt alaturi si ma sustin
NORBERT, "NFS-UL"