Un Ford Fiesta mk1 simplu,din 1979, varianta "Festival".Are o capacitate de 957cc si se tine destul de bine pentru varsta lui.A fost intretinut bine exceptand o perioada de cateva luni, cat a fost la cel de la care l-am luat eu.Am lucrat cam 2 ani la el incercand sa-l pastrez cat mai original posibil.Am inceput cu motorul la care distributia era terminata, dupa aceea carburatia unde am incercat sa reconditionez carburatorul original dar nu a mai mers. Au urmat cateva experimente nereusite cu un carburator de Dacia ,dar consumul era foarte mare.In final are un carburator de Dacia DAR, un mare dar un Solex de la o 1100, cu ,care merge super bine.Ca tablarie....am reparat doar pedalierul deoarece asta e singura sa problema cu tabla.In rest doar grund si antifon la greu in interior, ca pe dedesupt desi e greu de crezut e inca cel original. A urmat o vopsire rapida din pacate (in cartier) ,deoarece urma ITP-ul.De curand am schimbat si garnitura de chiuloasa ,(aici am ceva indoieli deoarece am luat o garnitura marca "Ajusa" fiind cea mai ieftina)am rodat supapele manual,culbutorii rectificati tot manual.De planare nu a fost nevoie.La interior am mai schimbat becurile din bord cu leduri albastre ,iar acum urmeaza sa ii pun un turometru,si chiar ceasuri de ulei si temperatura.
Astept ceva idei ,pareri de la cunoscatori.