29-09-11, 02:32
|
|
Stage 2
|
Punto - Mk2 negru
Va salut!Fiind posesor de peste 4ani de ficatel punto2 m am decis sa il fac de rusine aici cu scopul de a mai invata si primi sfaturi de la voi
Fabricata 2002, motor 1.2 8v cu mullti km la activ.
De a lungul timpului am ajuns la concluzia ca e o masina foarte fiabila si chiar ieftin de intretinut.O masina de care te atasezi.
Pe viitor imi doresc- distantiere jante, suspensie sport, jante (cam in ordinea asta )
Promit ca voi reveni cu poze facute si pe lumina.
|
|
|
29-09-11, 22:10
|
|
Stage 5
|
Re: Punto - Mk2 negru
Bun venit Arata prea bine masina, s-o stapanesti sanatos in continuare ! Ca sfat... daca stii ca faci km multi cu masina, stai cuminte cu distantierele si suspensia sport . Noi n-avem drumuri pentru suspensie sport, iar fara suparare, dar la cei 60 de cai pe care-i are masina, daca nu ma insel, nu intri tu cu viteze spectaculoase in curbe incat sa te faca de ras suspensia stock. Si cat despre distantiere...daca vrei sa schimbi rulmentii des, care, crede-ma pe cuvant, nu sunt deloc ieftini( daca sunt la fel ca la modelul anterior de punto, cu tot cu butuc, esti "norocos" ), atunci n-ai decat, insa personal eu nu le vad farmecul.
Niste jante cat mai potrivite cu linia masinii eu zic ca ar aranja-o destul de bine
Succes!
|
|
|
30-09-11, 00:03
|
|
Fiat Driver
Stage 5
Member of: [Fiat] [VW]
|
daca vrei o masina stock... da, poti sa faci ce zicea si fasso... dar eu consider ca forumul e dedicat pasionatilor, asa ca... eu zic ca, prim pas sa ii pui o suspensie si niste jante.
|
30-09-11, 15:37
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by fasso
Bun venit Arata prea bine masina, s-o stapanesti sanatos in continuare ! Ca sfat... daca stii ca faci km multi cu masina, stai cuminte cu distantierele si suspensia sport . Noi n-avem drumuri pentru suspensie sport, iar fara suparare, dar la cei 60 de cai pe care-i are masina, daca nu ma insel, nu intri tu cu viteze spectaculoase in curbe incat sa te faca de ras suspensia stock. Si cat despre distantiere...daca vrei sa schimbi rulmentii des, care, crede-ma pe cuvant, nu sunt deloc ieftini( daca sunt la fel ca la modelul anterior de punto, cu tot cu butuc, esti "norocos" ), atunci n-ai decat, insa personal eu nu le vad farmecul.
Niste jante cat mai potrivite cu linia masinii eu zic ca ar aranja-o destul de bine
Succes!
|
Sal man ai mers vreodata cu vreun fiat care sa aibe suspensie sport ? eu zic ca ceea ce spuii tu e o totala aberatie atat cu suspensia cat si cu distantierele ,toata lumea a ramas pe ideea aia ca daca e sport se rupe masina in doua de la drumurii pff o aiurelea totala in afara faptului ca e mai rigida nu vad alt incovenient
On topic- eu iti zic ca potii sa iti pui linistit suspensie sport si mi-e prima data mi-a fost nashpa dar dupa m-am obisnuit si am fost cu masina peste tot si am mers si cu 5 in ea se comporta perfect ..Multa bafta cu masinuta!
|
|
|
30-09-11, 18:53
|
|
Stage 2
|
fasso Ms! ma bucur ca iti place...ai dreptate intr o oarecare masura referitor la suspensie sport, distantiere etc.Stiu nu avem drumuri bune...pe langa gropi si denivelari...drumurile din orasul meu sunt 40% pavate( piatra cubica intr o fericire )...dar nu putem renunta niciodata la pasiunile noastre(macar la varsta asta) bani sa fie
App de 60cp eu de fel nu sunt vitezoman iar stabilitatea in curbe la viteze mari nu prea ma incalzeste...tot ce ma intereseaza e aspectul unei masini cu garda la sol mica + niste jante frumoase.
Numai bine!
|
|
|
30-09-11, 21:41
|
|
Stage 5
Member of: [Fiat] [Colectionar Machete]
|
salut si bine ai venit printre noi! am vazut ca impresiile sunt impartite in ceea ce priveste suspensia sport. eu conduc cu suspensie sport de peste 3 ani si nu m-am gandit niciodata sa renunt la ea chiar si atunci cand mergi la munte si calea de trecere e mai mica,dar iti alegi loc cu grija si te descurci.
masina ta are o linie frumoasa,ii sta bine culoarea asta,iar pozele prezentate de tine sunt de exceptie. felicitari si sa o stapanesti sanatos!
Stilo 1,8 16V,8X17" Azev type C wheels, red calipers, black front grill, borla exaust, custom made footrest+alloy pedals, painted plastics,carbon look covers ,painted cylinderhead cover, sport suspension,black mirror roof
|
|
|
01-10-11, 00:05
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Detman
daca vrei o masina stock... da, poti sa faci ce zicea si fasso... dar eu consider ca forumul e dedicat pasionatilor, asa ca... eu zic ca, prim pas sa ii pui o suspensie si niste jante.
|
Forumul este dedicat pasionatilor de masini in general, iar eu consider ca ideea de "tuning" la noi in tara a evoluat destul de mult de la stadiul de bare pana-n pamant si 5 eleroane puse unul peste altul Daca prin stock intelegi stilul "clean", atunci da, sunt perfect de acord.
Quote:
Originally Posted by sike
Sal man ai mers vreodata cu vreun fiat care sa aibe suspensie sport ? eu zic ca ceea ce spuii tu e o totala aberatie atat cu suspensia cat si cu distantierele ,toata lumea a ramas pe ideea aia ca daca e sport se rupe masina in doua de la drumurii pff o aiurelea totala in afara faptului ca e mai rigida nu vad alt incovenient
|
Da, am mers cu destule masini cu suspensii sport si crede-ma pe cuvant ca nu mi-a placut deloc Ma incadrez in randul soferilor care fac peste suta de km zilnic asa ca nu consider intelept sa renunti la confort in favoarea aspectului.
Quote:
Originally Posted by AlexSmL
fasso Ms! ma bucur ca iti place...ai dreptate intr o oarecare masura referitor la suspensie sport, distantiere etc.Stiu nu avem drumuri bune...pe langa gropi si denivelari...drumurile din orasul meu sunt 40% pavate( piatra cubica intr o fericire )...dar nu putem renunta niciodata la pasiunile noastre(macar la varsta asta) bani sa fie
App de 60cp eu de fel nu sunt vitezoman iar stabilitatea in curbe la viteze mari nu prea ma incalzeste...tot ce ma intereseaza e aspectul unei masini cu garda la sol mica + niste jante frumoase.
Numai bine!
|
Daca te stii rabdator incat sa-ti permiti sa pui frana si la cea mai mica gropicica de frica sa nu dai cu baia de ulei/esapamentul de pamant, si pe langa asta, te incanta aspectul masinii cu suspensie sport, atunci da-i inainte . Nu zic, arata intr-un fel anume coborata cat mai mult, si uitandu-ma la stilurile care se practica pe afara ma imbolnavesc si mai tare pe zi ce trece cand vad o masina low, dar consider ca pentru drumurile de rahat pe care le avem in tara, e inutila si incomoda respectiva suspensie . Ca idee ce pot sa-ti ofer... in loc sa faci improvizatii cu distantiere si sa-ti omori articulatiile degeaba, de ce nu incerci sa cauti niste jante cu buza, cat mai late ?
|
|
|
01-10-11, 00:09
|
|
Stage 5
|
Cat consuma o masinuta din asta ? Vreau si eu una pentru oras si nu stiu ce sa aleg intre fiat si corsa !
|
|
|
01-10-11, 00:14
|
|
Stage 5
|
Corsa in 3 pistoane sau Fiat in 4 ? Ce poti sa alegi ?!
Consumul...in functie de stilul fiecaruia ... dar la un mers normal, cam 5 %
|
|
|
01-10-11, 02:55
|
|
Fiat Driver
Stage 5
Member of: [Fiat] [VW]
|
nu cred ca ai acelasi motor pe punto al tau, care il are si AlexSml.
@crysty - cauta un 1.2 16v -80 cai , am avut si chiar se simte diferenta si merita. consumul e acelasi cu 1.2 8v, poate uneori chiar mai mic. pt 1.2 16v - consum oras 7-8, extern 5-6.
@fasso - cred ca ti-ai ales persoana nepotrivita sa ii explici cum a fost tuningul, si unde s-a ajuns. vad ca toti stiti doar stilul "clean" ... dar nu stiu cat de mult il intelegeti. sunt si altele ... oem+, euro style, chiar si bosozoku.
@AlexSmL - eu as zice sa incepi cu suspensia, iar apoi, in functie de ce jante gasesti si ce latime, ET au ... poti sa ii pui sau nu, la masina si distantiere.
bafta.
|
|
|
01-10-11, 18:16
|
|
Stage 5
Member of: [Fiat]
|
Nice Puntake vezi ce faci cu jantele.... si mai mult nu intru in discutii inutile despre suspensie sport sau stock
|
|
|
02-10-11, 00:38
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Detman
nu cred ca ai acelasi motor pe punto al tau, care il are si AlexSml.
@fasso - cred ca ti-ai ales persoana nepotrivita sa ii explici cum a fost tuningul, si unde s-a ajuns. vad ca toti stiti doar stilul "clean" ... dar nu stiu cat de mult il intelegeti. sunt si altele ... oem+, euro style, chiar si bosozoku.
|
Motorul e identic, difera doar puterea asta al meu e cel mai tras de par motor de la fiat de 1.2 si 8v, cu 73 cp .Oricum ar fi, tot motoras de ceas il consider
Iar cu chestia cu tuningul, nu ma intelege gresit, nici n-am incercat sa-ti explic, dar nici sa-ti reprosez ceva.Mi-am expus doar viziunea mea proprie si personala asupra tuningului.Si totusi, nu cred ca e cazul sa ne umflam in pene si sa ne dam atotcunoscatori
@AlexSml ... incearca pentru inceput sa tragi o vopsea barelor si sa scapi de parasolarul acela
|
|
|
10-10-11, 18:01
|
|
Stage 5
Member of: [Fiat] [Opel] [SKODA]
|
salut!frumos punto-ul tau!am avut si eu unul negru cu acelasi motor!
|
|
|
10-10-11, 22:53
|
|
Honda Driver
Stage 5
Member of: [Honda]
|
Frumos Punto. Sa-l conduci multi km fara incidente. La prima vedere, am crezut ca are jante de aliaj, si totusi arata bine tablele vopsite in 2 culori.
|
|
|
11-10-11, 11:21
|
|
Fiat Driver
Stage 5
Member of: [Fiat]
|
Quote:
Originally Posted by fasso
.Si totusi, nu cred ca e cazul sa ne umflam in pene si sa ne dam atotcunoscatori
|
daca tot o zici respecta-ti si tu propriile vorbe, iar motorul tau nu este deloc la fel cu cel din mk2.
iar tu nu stii cat umbla alte persoane cu masinile lor, daca tu umbli cate 100km pe zi nu inseamna ca la fel fac si altii. daca doreste sa-si culce masina e problema lui, sunt sigur ca stie in ce stare sunt strazile, iar daca nu-l deranjeaza sa nu te deranjeze nici pe tine ca nu tu vei umbla cu masina
@ Alex cumpara-ti in ordinea asta: suspensie -> jante -> distantiere (daca e nevoie)... bafta
|
|
|
|
|