needBrain, nu ti-ai vandut pana acum masina?
Am fost si eu un fericit proprietar de Ibiza, insa 1.4 de 100cp, care fugea binisor pentru motorasul lui. M-a deranjat mult lipsa de fiabilitate a componentelor de importanta mica, cum ar fi un mecanism de geam sau de la torpedo, niste bucsi care incepusera sa bata de la atatea gropi, mai un far schimbat din cauza proastei etansari, insa per total am fost multumit de ea. Cutia era excelent etajata, cat sa nu consume nici prea mult, dar nici sa nu te rogi de masina. Foarte usor de condus prin oras, servo adaptabil in fc de viteza, ambreiaj extrem de fin, stabilitate excelenta pentru clasa ei (am pus-o in situatii extreme de viteze mari pe curbe si aproape niciodata nu fugea de fund). Motorul de 1.2 nu prea emite insa vreo pretentie de sportivitate, este doar destinat consumului mic pentru oras si oamenilor linistiti la cap. 3 cilindrii nu pot face mare lucru, fie ei cu 4 supape/cil. Motoare de cilindree asemanatoare exista la Fiat, 1.2 de 80cp, insa in 4 cilindrii, 1.2 16v de 75cp de pe Renault Clio, si ar mai fi 1.3 de pe Accent de 84cp si de pe Swift de 85cp sau 100cp. Cu exceptia ultimului, motorasele astea nu prea sunt insa cine stie ce.