Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Masina mea Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 21-10-09, 16:57   #1
-RFG

Stage 1

Member of:
[DAEWOO]
Default Espero 1.8

Salut tuturor! Sunt nou pe forum asa ca o sa incep prin a prezenta masina mea... ca majoritatea dintre voi am 'inceput' si eu cu o masina mai ieftina un espero 1.8 ohc GLX (C18LE) din 1995 (geamuri electrice fata-spate, oglinzi electrice, AC) cumparata de mine la ~140000 km (teoretic...ca practic cred are 140 mii peste kilometrii dupa care se reseteaza contorul )) cu instalatie de gaz pe care ulterior am dat-o jos.

Cateva poze cu ea cand am cumparat-o:

Momentan am inceput sa lucrez putin la interior pentru ca se imbibase miros de tigara si alte porcarii in ea, asa ca am decis sa schimb toata tapiteria cu una facuta de mine. La partea mecanica nu am "imbunatatit" cu nimic masina, am refacut tamburii la puntea spate si am schimbat 2 seturi de rulmenti, am schimbat parbrizul, am desfundat evacuarea(toba finala plus intermediara), am desfacut si curatat+vopsit rezervorul si cam atat. Cateva poze de la demontarea vechii tapiterii:

Iar aici cateva poze cu elementele pe care le-am terminat de facut...(poza cu imitatia de lemn reprezinta ideea pe care o aveam in cap cand am inceput interiorul...dar m-am razgandit din cauza 'calitatii' autocolantului. Probabil cel de la 3M este mai rezistent la variatii de temperatura). Momentan inca mai lucrez la bord...

-RFG is offline   Reply With Quote
Old 21-10-09, 19:38   #2
RD-Woo

Stage 5

RD-Woo's Avatar

Default Re: Espero 1.8

Bun venit si tie! de adimrat munca depusa de tine pt acest proiect!
mai ales daca ai facut toate operatiunile singur!
imi place ca te-ai ingrijit de partea functionala si estetica!
totusi ar trebui implicare si la cea mecanica... tuningul vine ulterior din proiecte indraznete, bani, timp si pasiune investite!
Keep up the good work!

RD-Woo is offline   Reply With Quote
Old 21-10-09, 19:47   #3
-RFG

Stage 1

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by RD-Woo View Post
Bun venit si tie! de adimrat munca depusa de tine pt acest proiect!
mai ales daca ai facut toate operatiunile singur!
imi place ca te-ai ingrijit de partea functionala si estetica!
totusi ar trebui implicare si la cea mecanica... tuningul vine ulterior din proiecte indraznete, bani, timp si pasiune investite!
Keep up the good work!
Multumesc! Da, am facut toata treaba singur mai putin la partea de mecanica faptul ca nu stiam cum sa desfund evacuarea M-am axat intai mai mult pe partea de interior pentru ca masina era functionala cand am cumparat-o. Vor urma unele modificari si la partea de mecanica dupa ce termin interiorul si dupa ce mai fac rost de hartii frumos colorate
Old 21-10-09, 21:30   #4
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

Cat te-a costat racheta?
andi_cimpean is offline   Reply With Quote
Old 21-10-09, 21:44   #5
Esperache
Daewoo Driver

Stage 5

Esperache's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]

... da' tuningu' unde e ?
Esperache is offline   Reply With Quote
Old 21-10-09, 21:54   #6
mad_runner
Daewoo Driver

Stage 4

mad_runner's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Virtual Tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

inceputul e bun asteptam sa vedem cum va evolua masina ta in timp ....ai grija sa masinuta si la cat mai multi km cu ea
mad_runner is offline   Reply With Quote
Old 21-10-09, 22:21   #7
Andutu TZH

Stage 5

Andutu TZH's Avatar

Ai inceput bine,ca parte mecanica cum se prezinta,gazul de ce lai dat jos?
Andutu TZH is offline   Reply With Quote
Old 21-10-09, 23:46   #8
-RFG

Stage 1

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Esperache View Post
... da' tuningu' unde e ?
buna intrebare... am folosit undeva cuvantul tuning?

mad runner multumesc!

andutu am dat jos instalatia pentru ca nu era omologata si pentru ca se compenseaza oarecum componentele care se strica in timp datorita gazului cu diferenta de pret intre gaz si benzina/motorina, mai ales pentru ca nu fac curse lungi cu ea prea des... In rest e ok la partea mecanica, probabil o sa ii fac o segmentare mai tarziu daca o sa mai scoata fum dupa ce i-am curatat toata evacuarea. Zilele astea termin cu interiorul si o sa-mi dau seama daca necesita sau nu segmentare. In rest e ok nu are rugina, motorul nu bate deloc, alte probleme nu am detectat inca. Succes si tie cu TCK-ul!
Old 22-10-09, 00:35   #9
-RFG

Stage 1

Member of:
[DAEWOO]

1700e prin februarie
l.e. scuze pentru dublu post, nu imi apare butonul de edit post la postul meu precedent
Old 22-10-09, 09:55   #10
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Salut si bine ai venit.
Felicitari ca te-ai apucat de partea tehnica si de interior. In primul rand masina trebuie sa fie in stare tehnica buna ca sa poti face "tuning" pe ea...
Intrebare: cu ce ai tapitat interiorul si cum? ce ai folosit pt lipit, cum ai intins materialul?
Old 22-10-09, 10:07   #11
Esperache
Daewoo Driver

Stage 5

Esperache's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
Exclamation Re: Espero 1.8

Quote:
Originally Posted by -RFG View Post
buna intrebare... am folosit undeva cuvantul tuning?
Trebuia sa-l folosesti ? Ti-ai inscris masina pe un forum ce dezbate tuning-ul in 90% din topic-uri !

Last edited by Esperache; 22-10-09 at 10:10.
Old 22-10-09, 11:01   #12
banzay

Stage 5

banzay's Avatar

Esti rautacius Esperache E la inceput deabia... plus ca a inceput frumos cu interiorul...

Mai pune niste poze cu elementele de interior Tu le-ai facut singur? Mai da-ne detalii
banzay is offline   Reply With Quote
Old 22-10-09, 13:31   #13
-RFG

Stage 1

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA View Post
Salut si bine ai venit.
Felicitari ca te-ai apucat de partea tehnica si de interior. In primul rand masina trebuie sa fie in stare tehnica buna ca sa poti face "tuning" pe ea...
Intrebare: cu ce ai tapitat interiorul si cum? ce ai folosit pt lipit, cum ai intins materialul?
Multumesc! Sunt total de acord cu tine, le fac pe ambele in paralel in masura in care fac rost de finante. Piele ecologica, folie pentru parchet(pt izolatie) iar elementele de plastic sunt vopsite cu...spray de jante ) si crede-ma ca tine mult mai bine vopseaua decat sprayurile facute expres pentru plastic la care am folosit si plastic primer(dupli color). Cum am intins materialul... pai o sa razi dar cu mana, fara nici o presa sau alte chestii... problema e ca iti trebuie mult timp si rabdare pentru ca la fiecare bucatica trebuie sa o intinzi si sa stai sa o tii presata cateva zeci de minute pana se usuca cat de cat prenandezul.

Quote:
Originally Posted by Esperache View Post
Trebuia sa-l folosesti ? Ti-ai inscris masina pe un forum ce dezbate tuning-ul in 90% din topic-uri !
Era un raspuns ironic la postul tau. Dintre toate persoanele de pe forum la tine ma asteptam sa fii ultimul care imi reproseaza ceva de genul... cred ca tu stii mai bine decat toti ca nu poti sa faci o suta de lucruri deodata si ca pe langa vointa, perseverenta, bun gust, etc mai ai nevoie si de bani si timp. Toate la timpul lor. Geo a spus-o cel mai bine... nu pot sa fac tuning pana nu vad cam pe unde se situeaza la partea tehnica(tocmai de asta am desfacut puntea spate evacuarea si altele... ca sa ii fac o mica 'revizie' sa vad cam ce se ascunde in spatele aparentelor). O sa urmeze si tuning-ul, dar intai sa arate masina decent . Hai sa nu fim rautaciosi, unii pot mai mult altii mai putin, motivele difera la fiecare...

Quote:
Originally Posted by banzay View Post
Esti rautacius Esperache E la inceput deabia... plus ca a inceput frumos cu interiorul...
Mai pune niste poze cu elementele de interior Tu le-ai facut singur? Mai da-ne detalii
Multumesc pentru apreciere!

Last edited by -RFG; 22-10-09 at 13:35.
Old 22-10-09, 14:17   #14
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Foarte frumos si inventiv, mai ales inlocuirea buretelui cu folie de parchet.
Dar ca idee, din citite (auzite), am inteles ca la lipirea cu prenandez e mai usor sa se dea un strat de prenandez pe fiecare piesa, adica fata de usa si pe spatele bucatii de piele, sa se lase 10-15 min sa se usuce cat de cat, dupa care sa se lipeasca una peste alta si sa se intinda... "cica" ar merge mai usor treaba. Si am mai auzit ca ar exista in magazinele mari de profil, gen bricostore, adezivi speciali, care ar face treaba mai buna decat prenandezul.
Sunt curios la final cum se va vedea interiorul.
Ce e de apreciat e ca le faci singur. E usor sa dai un ban si sa ceri "aia, aia, aia...", dar mai frumos sa ti le faci singur.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 22-10-09, 15:09   #15
Esperache
Daewoo Driver

Stage 5

Esperache's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by -RFG View Post
Era un raspuns ironic la postul tau. Dintre toate persoanele de pe forum la tine ma asteptam sa fii ultimul care imi reproseaza ceva de genul... cred ca tu stii mai bine decat toti ca nu poti sa faci o suta de lucruri deodata si ca pe langa vointa, perseverenta, bun gust, etc mai ai nevoie si de bani si timp. Toate la timpul lor. Geo a spus-o cel mai bine... nu pot sa fac tuning pana nu vad cam pe unde se situeaza la partea tehnica(tocmai de asta am desfacut puntea spate evacuarea si altele... ca sa ii fac o mica 'revizie' sa vad cam ce se ascunde in spatele aparentelor). O sa urmeze si tuning-ul, dar intai sa arate masina decent . Hai sa nu fim rautaciosi, unii pot mai mult altii mai putin, motivele difera la fiecare...
N-am nimic personal cu nimeni, dar, prin natura mea, sunt un tip perfectionist 100%, apropiatii stiu la ce ma refer; ceea ce incerc sa spun, ca si in cazul altor topic-uri asemanatoare e ca nu in momentul de fata trebuia sa-ti faci topic-ul, ci abia dupa ce ajungeai la capitolul modificari; fara suparare, daca pe un astfel de forum se dezbat reviziile facute la masini, atunci ne numim toti tuneri de cand luam carnetul de conducere !
Bafta !

Last edited by Geo_ZGA; 22-10-09 at 16:08.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -