Salut, felicitari pentru achizitie! Din '98 este si Tico-ul meu, insa e o diferenta enorma intre ele: al tau a fost tinut in garaj si ingrijit "babeste" (in sensul ca batranii sunt in general mai grijulii cu masinile), iar al meu a fost tavalit pe strazile din Tulcea (piatra cubica din belsug) in regim de taxi, tinut in ploaie si probabil tarat prin toate baltile si gropile, a fost lovit in toate usile si in fata + spate s.a.m.d. -> diferenta se vede de la o posta. Ai grija mare de el si vei vedea ca e o masina de cursa lunga din toate punctele de vedere!
Scaunele ai putea sa le montezi direct pe sinele originale, care sunt asimetrice - vei avea nevoie de un adaos ca sa inlaturi diferenta de nivel.
In legatura cu "umerii", nici nu poate fi vorba de taiat, mai degraba de indoit...incearca sa desfaci putin tapiteria scaunului in partea din spate - jos, astfel incat sa poti sa o prinzi la loc fara sa se vada...asta ca sa vezi din ce material este confectionat cadrul / conturul scaunului... daca e din aluminiu, cred ca vei putea sa indoi putin "aripioarele" din zona umerilor, spre interior, numai cat e nevoie ca sa nu se loveasca unul de celalalt.
Oricum, ca sa faci proba sa vezi daca incap ambele scaune, trebuie sa le demontezi pe cele originale si sa le asezi pe cele tip "scoica" direct pe sine, la distanta de 1 cm unul de altul. Diferenta intre nivelul sinelor este de ~6-7 cm la fiecare scaun, pune un lemn (de proba) peste sina mai joasa ca sa vezi daca se intersecteaza scaunele.
La mine a fost simplu montajul, mi-au ramas cam 4-5 cm cel putin intre scaune, iar intre scaun si stalpii central-laterali mi-au mai ramas cate 2 cm pe fiecare parte...insa scaunele mele cred ca sunt cele mai mici posibile, motiv pentru care masina mea
isi rezerva dreptul de a selecta pasagerii dupa greutate 
Daca scaunele tale nu depasesc cu mult spatiul disponibil, cred ca poti sa le indoi un pic... ar fi pacat sa nu le pui, arata bine si ofera o sustinere laterala buna in timpul condusului.
@BOLnavu & Geo_ZGA: cred ca se referea la aplicarea numerelor originale FARA suport, nu la inlocuirea numerelor cu altele imprimate....cel putin eu asa am inteles... daca e asa cum am spus eu, cred ca e cea mai buna solutie sa folosesti 2 placute din alea metalice perforate care se folosesc la motorasele de inchidere centralizata, le nituiesti pe numere (necesita perforarea numerelor, din pacate) si apoi le prinzi cu holsuruburi pe bari, in orice pozitie vrei (placutele acelea de inchidere centralizata sunt flexibile si oarecum rigide - dupa remodelare).
Toate cele bune si multa bafta cu scaunele! Sper sa reusesti sa le montezi, intr-un fel sau altul!