Eu am clio williams si este cu totul altceva decat RS.ul aici de fata. Willy vine stoc cu 150 CP si caroseria este de Clio1 cu aripile evazate si priza de aer pe capota.
Privind modificarile aduse motorului eu nu recomand montarea unui turbo. din mai multe considerente: e costisitor, trebuie alta chiulasa, alte pistoane, si musai alta cutie+planetare (de care nu zice nimeni) etc, putin probabil sa fie fiabil.
Una din marile probleme pe care le au Clio si Megane de 2.0 l la curse e ca se sparg cutiile sau rup planetarele. modificari minore au la nivelul elecronicii si evacuarii (din cauza regulamentelor). Tot ansamblu mecanic inclusiv bersou, e calculat pentru puterea data de fabrica, in momentul in care intervii la motor rupi echilibrul si ceva cedeaza, ori cutie ori planetara (cea scurta de obicei). Din acest motiv cine isi pune axe +electronica sport schimba si cutia (in gneral Sadev aprox 5000 E)+planetare. Daca la un + de 20 de cai si vreo 30Nm trebuie schimbat tot lantul pana la roata inclusiv bucsaraiele, ce se intambla la turbo unde saltul este smnificativ.
Prin urmare eu as incepe de la discurile de frana(dublu ventilate) + placute racing moi si lichid DOT6, lustruirea galeriilor de evac si admisie din chiulasa, filtru sport, evacuare inox fara intermediara si catalizator dar cu finala bine calibrata, evident alta mapare a calculatorului si toate bucsele + suportii motor si cutie mai tari (ex.Powerflex). Eu sunt de parere ca este sufiicient pentru strada sau liniute. Feeling.ul la volan va fi deosebit. Eventual si un kit de ambreaj sport in stea ( (OMP costa 15 mil) si inca odata atentie la cutie.
Daca nu e destul atat trebuie trecut direct la un STI

Bafta!