Va salut
Din luna Noiembrie 2014 am devenit posesorul unui Renault Megane 2.1 iar din luna mai 2015 am inceput sa il conduc.
Masina este din 2004, 1.5 dci 60kw (LM0/1_), cand am luat-o avea 40.000 si un pic de km reali iar in prezent a ajuns la 52.000.
Ca dotari, are clima, scaune incalzite, geamuri electrice, volan reglabil, faruri xenon reglabile (cred, nu stiu cum sa imi dau seama de care sunt) si cam asta am observat eu
Dupa cum va dati seama, nu prea a fost rulata si era intr-o stare destul de proasta, motorul ok dar julita/zgariata/indoita pe toate partile la exterior iar interiorul facut si el varza (nu a fost ingrijita). Deasemenea, a avut si un accident mai maricel, pe partea stanga-fata si a fost reparata tabla prost.
Usor usor am inceput sa bag ceva banuti in ea si sa imi placa din ce in ce mai mult. Prima investitie a fost un set de anvelope de iarna Viking Continental 2 205/55/R15.
In primul rand i-am rezolvat cam tot ce se putea face pe partea de mecanica (revizie, distributie noua, discuri, placute, amortizoare, directie, bucse, tampoane la motor, alternator si inca niste chestii pe care nu le mai tin minte

) + schimbat bateria si pot sa spun ca acum este o diferenta uriasa fata de cum mergea cand am luat-o.
Dupa, am inceput sa ii fac interiorul (si alte cateva chestii marunte legate de exterior):
-schimbat bucati din bord (cozoroc ceasuri, cozoroc display radio/ceas/temperatura .etc), grilajele de la ac
-schimbat manere cojite (inca mai am nevoie sa gasesc un antemaner pentru dreapta)
-schimbat plafon
-schimbat fata usa sofer (sparta de la accident ?)
-adaugat mediaplayer pioneer mvh-270bt
-schimbat boxe cu cabasse
-maner deschidere capota (nu avea

)
-schimbat motoras aer conditionat (era defect)
-schimbat oglinzi stanga/dreapta (sparte / nu functionau motorasele .etc)
-schimbat cotiera cu totul (din neagra in bej) + frana mana (bej, piele) + schimbator (bej, piele)
-schimbat climatronic (din portocaliu in cel alb, de pe 2.2)
-schimbat display temperatura/ora .etc (din portocaliu in cel alb, de pe 2.2)
-schimbat ceasuri bord (cele de pe 2.2 cred, cu display-ul mare ?)
-suport ochelari in stanga, la sofer (

)
Ce mai vreau sa fac la interior:
Volan piele + pilot automat
Antemaner pentru partea dreapta
Butonasele si plasticele din jurul lor, de pe usi (sunt f zgariate)
Climatronicul sa fie ca la 2.2, acela cu design cromat
Lumini butoane albe
Becuri plafoniera albe
Culori display bord / iluminare ceasuri (as vrea alb dar nu cred ca merge, daca nu un albastru - nu imi place portocaliu)
Curatare completa interior (plasticele sunt murdare + tapiserie murdara), poate niste scaune de piele ?
Exteriorul arata destul de naspa, aceeasi vopsea originala de 12 ani, zgariata peste tot, aripile zgariate, indoita si infundata pe ici-colo .etc
Ce vreau sa ii fac la exterior:
Revopsire sau colantare, inca ma mai gandesc si interesez, as merge pe colantare. Vreau un albastru cum este cel de la megane 2 rs
Bodykit custom ( bare fata/spate in genul RS)
Clean back
Pleoape/angel eyes, bad boy look ?
Oglinzi sport cu semnalizare
Faruri si stopuri aftermarket
Folii
Jante aliaj 16/17 + cauciucuri de vara (le-am aruncat pe cele vechi, aveau 10 ani...
La motor urmeaza sa ii fac un stage 2 (sa o duc de la 80cp/200nm la 100-105/240-250)
M-a cam prins microbul si am o gramada de planuri, imi place sa vad ca usor usor prind contur si masina incepe sa arate asa cum imi doresc. Momentan, astept primavara si urmeaza sa merg sa ii fac tinichigeria, vopsit/colantare + body kits, prin martie sper, pana atunci ma mai interesez.
Am atasat si cateva poze.
Cam asta e povestea ei si astea sunt planurile mele momentan. Pe parcurs ma mai adaptez si probabil o sa investesc bani si in piese (frane, suspensii, evacuari, injectoare .etc) dar mai am de invatat. Orice sfaturi/indrumari/ajutoare aveti pentru mine sunt binevenite.
Ne mai gasim pe forum si poate pe viitor pe la intalniri